Delta conyne'yi yaptım.bugün hava iyi esiyordu.Rüzgar birden bastırdı.Takla atmasına neden olduı.Resimlerini koydum.Telefon ile çektiğim içinbiraz bulanık oldu.Ama fazla etki etmiyor.Videolarım da var.Mesja ekleye biliyormuyuz.EKLEYEBİLİYORSAK NASIL EKLİYORUZ?
çıtalarımızı uçurtmanın üstüne koydum.
uçurtmam bitti
uçuşlara geçelim.
Last edited by mustafa-topcu on Tue Aug 27, 2013 3:21 pm, edited 2 times in total.
Tamam olmuş işte. Kamışlar kolay kırılan cinsten herhalde, hafifler anlaşılan. Yoksa daha ince kullan diyecektim.
Dc'ler birden dalışa geçebiliyorlar, kafa üstü aniden yere doğru inerler. Öyle mi oldu? Dalışa geçerse bundan sonra sakın ipini çekme, aksine ileri doğru koş ve ipini hemen serbest bırak, uçurtma o zaman toparlanabiliyor. Yönü değişince ipi tekrar çekersin.
altan abi ben bunları biliyorum.nereden mi biliyorum.abimden biliyorum.abim de sizin gibi bu işin ustasıdır.kamışları özellikle biraz kalın seçtim.daha önce ince kamıştan yapmıştım. havada fazla sorunu yoktu.sadece rüzgarını hemen kaybediyordu.ama bunda rüzgarını kaybetmiyor.bu arada esnemek nedemek.geçen yıl biliyordum.unutmuşum.
Evet, kendir ipini biliyoruz. Ama bizim uçurtmalar için yeterine sağlam olmadığı için kullanmıyoruz. Ama küçük uçurtmalar için ideal.
DC nin çıtaları biraz yamuk. Bu denge problemi yaratır. Eğer uçurtma çok çekiyorsa denge noktasını biraz yukarı kaydır. Bu şekilde daha rahat uçacaktır. Eğer hala dengesiz ise kuyruk bağlaman gerekecek demektir.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org
İlk başta bir düşme yaşandı.Daha sonrası çok iyi devam etti.Dengesi çok güzel aslında.Ama rüzgar birden, şiddetli esti.Pek fazla salmamıştım.Dc'lerde ipi az saldığında,taklaya yöneliyor.Çok fazla saldığında olduğu yerde bekliyor.Ben denge ipini biraz daha aşağıya indirdim.Kuyruk eklemek istemiyorum.Çünkü ben bu uçurtmayı,bir yandan da kuyruksuz uçtuğu için yapıyorum.
Mustafa, rüzgarlar çok uzun bir düzlükten esmezse alçakta dengesizdir. Özellikle etrafta ağaç, bina yada tepe varsa. Bazen rüzgar şiddetlendiği zaman rüzgar etraftaki yüksek objelere çarpıp aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi yükselip sonra dönerek aşağı iner. Bu esnada uçurtmayı da aşağı alır. Bu esnada uçurtmanın ipini çok hızlı bir şekilde bırakırsan uçurtma kendinitoparlamaya çalışır ama her zaman da toparlayamaz.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org