Kendime foil tarzında balık uçurtma yaptım.
Delta uçurtmamın ipini bağladım.
Resimler:
Şişip şişmediğini kontrol etmek için saç kurutma makinesi kullandım.
Last edited by mustafa-topcu on Mon Jul 15, 2013 1:28 pm, edited 1 time in total.
Tamam, olmuş. Ama bunu renkli yapmak gerekiyor, yoksa bir şeye benzemiyor. Evde renkli poşet bulup (şeffaf olmayanlarından) parçalı şekilde, güzel bir balık yapabilir misin?
Altan abi ben çiçekçi kumaşı almayı düşünüyorum.Ama bir sorunum var.Bende havya yok.Havya yerine kullandığınız alet edavat varmı?
Kendime çıta buldum.Hafif ve sağlam.En kısa zamanda çıta resimlerini foruma koyacağım.Zannedersemki çam ağacından yapılmış.
Bu arada abim ve benim aklıma çok güzel bir fikir geldi.Forumda paylaşmayı düşünüyorum.
Çiçekçi kumaşını neden havya ile kesiyorsun? Böyle bir uygulama yapmıyoruz hiç. Tafeta kumaşta kumaşın kenarlarındaki iplikler atmasın diye yapılıyor bu.
İlk defa kumaştan uçurtma yapıyorum(henüz yapmadım,inşşallah yapacağım).Bu kumaşıda diğerleri gibi düşünmüştüm.
Ben normalde kesim yaparken makas kullanırım.Bu kumaş makas ile kesilirse atmaz mı?
Yaptığım balık nasıl olmuş?
Bu arada herkezin KANDİL GECESİ KUTLU OLSUN.
Kullandığın naylonlar şeffaf olduğu için renksiz ve soluk görünüyor. Balık şekli bile belli olmuyor bu naylonlarla. Ben bunun için evde renkli poşet bul demiştim. Şeffaf olmasın demiştim. Aslında güzel olmuş ama malzeme yüzünden belli olmuyor.
Çiçekçi elyafı da böyle biraz soluk görünür. Üstelik daha çok hava geçirdiği için bu balık gibi aksesuarlarda iyi olmayabilir. Çiçekçi elyafı makasla kolay ve rahat kesilir. Kenarları da hiç bir zaman saçaklanmaz.
Elimde dediğim gibi 3 renk naylon var.Siyah,beyaz,mavi.
Ben dediğim gibi Denizli'deyim.Çoğu şeyi bulamıyorum.
Renkli derken hangi renkleri kastettiniz?
Peki hangisi daha iyi.İlk yapığım mı yoksa 2. mi?