KAP İÇİN REDÜKTÖRLÜ MİNİ MOTOR

Uçurtma İle Havadan Fotoğrafçılık - Kite Aerial Photography
Ziya

KAP İÇİN REDÜKTÖRLÜ MİNİ MOTOR

Post by Ziya »

Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır Foruma girme fırsatı bulamamıştım özlemişim gerçekten.. Bu arada kap için Motorlarlarla ilgili ele geçirdiğim bilgiyi sizlerle paylaşma fırsatı bulduğum için ayrıca sevinçliyim.. Kap yapmak için bu motorla iyi sonunç alınacağı kanısındayım.. Motorun ağırlığı 12g. çalışma gerilimi: 1 adet 1.5v. ince kalem pil ile günlerce çalışabiliyor, ben denemek için 1 adet 1.5 v. küçücük hesap makinası piliyle tam 4 saat çalıştırdım.. Motorun mili için aynı satş yerinde aparat vardır.. Fiyatı 20 tl. Nereden temin edileceğiyle ilgili bilgi aşağıdaki fotoğraflarda var. Deneyecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.

Image

Image
Resimde görüldüğü gibi boyutları çok küçük

Image
1 adet 1.5v. DURACELL ince kalem pil ile çalıştırmanızı tavsiye ederim.

Image
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Altan
Site Admin

Re: KAP İÇİN REDÜKTÖRLÜ MİNİ MOTOR

Post by Altan »

Ziya abi, motorun hızını ayarlamak için bir devre mi var?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Ziya bey bizde sizi özlemiştik,kap için birde uçurtmam olsa herşey dağa güzel olurdu benim için.Kesinlikle ilerleyen dönemlerde uçurtma yapar ve kap yapmaya başlarım.Bendeki fotoğraf makinasının denklanjörü sert,bu tarz motorlar ile zamanlı çekim yapılabilirmi.
Ziya

Post by Ziya »

@ Altan
Bu motora 1.5 v. verildiği zaman 360 derecelik her turunu 30 saniyede tamamlıyor besleme voltajı 6 volta kadar artırılabilir.. voltaj artıkça dönüş hızlanıyor.. Hız ayarı için LM 317 li bir devre kolayca kurulabilr ama bu sefer sisteme daha fazla pil bağlamak gerekirki buda ağırlğın artması demek oluyor. Ben hız ayarının gerekli olduğunu sanmıyorum.. Bana kalırsa 1.5 v. besleme kap için çok ideal...

@ Turgay
Bildiğim kadar Kap yapmaya başlamak için çok özel bir uçurtma gerekmiyor elindeki uçurtmalarla da Kap yapabilirsin sanıyorum.. Yeterki elinde uygun fotoğraf makinesi olsun. Benim önerdiğim Motor fotoğraf makinsinin deklanşörüne basmak için değil, fotoğraf makinesini 360 derece sürekli döndürmekiçin.. Sorduğun deklanşöre basma konusu diğer arkadaşlarımızın uzmanlık ve tecrübe alanlarına giriyor:))))))))))
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Ziya Bey ,

Bu motor KAP için çok ideal. 1,5 volt ile 360 dereceyi 30 sn de dönmesi ve uzun süre dönmesi çok ideal.

Bu motorun picavete montajını nasıl yapacaksınız ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Benim makinaya denklanjöre basması için nasıl bir sistem kullanmalıyım.Video çekimi yapayım,sistemi kurunca resimde çekerim artık.

Kap için başlangıç olmuş olur. :oops: :oops:
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Turgay TERZİ wrote:Benim makinaya denklanjöre basması için nasıl bir sistem kullanmalıyım.Video çekimi yapayım,sistemi kurunca resimde çekerim artık.

Kap için başlangıç olmuş olur. :oops: :oops:
Makinenin marka ve modeli nedir ?

Bazı marka makineler sürekli istenen aralıklarda fotoğraf çekebiliyor.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ziya abi şahane bir malzeme bulmuşsun.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Halit bey makinanın modeli kodak cx 7330.

Nette arama yaparken Altan beyin bir yazısını buldum kendisinde de aynı makinadan varmış.

Altan bey siz hiç program yüklemeyi denedinizmi kap için uygunmu iyi tatiller.
zahitmungan

Post by zahitmungan »

Ziya bey tam olarak ne görev yapmakta
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com

Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine. :lol:
Ziya

Re: Kap İçin Redüktörlü Mini Motor

Post by Ziya »

Altan wrote:Ziya abi şahane bir malzeme bulmuşsun.
@ Altan,
Teşekkür ederim.. Halit Bey' de bu malzemenin Kap için uygun olduğunu söylüyor:))

@ Halit Bey,
İlgili firma ile telefonla görüştüm gövde montajı için herangi bir aparat olmadığını, plastik kelepçelerle bağlanabileceğini söylediler.

@ Zahit,
Bu motor Picavette asılı olan fotoğraf makinesini tek yönde 30 saniyede bir tur tamamlayarak devamlı döndürmek için.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Herkese merhaba,bende bu motordan var.Motorun uç kısmına kulak çöpü takarak,bir ip dolama makinesi yaptım.ince ipleri çok iyi doluyor.9v pil ile çalıştırıyorum.
MUSTAFA TOPCU____________________________________

Image ucurtmalar.wordpress.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bugün bu motordan almak bahanesiyle Karaköy'de Erhan ve Ziya abi ile buluştuk. Buluşma sırasında tesadüfen Melih ile karşılaştık. Melih tesadüf etme konusunda çok iyidir. 3 yıl önce Qatar'da aktarma sırasında aynı uçakta karşılaşmıştık. O Malezya'dan, biz Hindistan'dan dönerken. :shock: Melih ile her an karşılaşabilirsiniz. Dünyanın hangi köşesinde olduğunuz farketmez. :lol:

Image

Melih de elektronik malzeme alacakmış. Elektronik malzeme satan handa bir iki yere uğradık. Melih malzemelerini alırken, biz motoru bulamadık; kalmamış. Han içindeki çay ocağının önünde taburelere oturup lak lak ettik biraz. O sırada yan taburede oturan amca birden bizim masaya sarktı ve Melih'i esir aldı. :lol:

Image
Amcadan kurtulduktan sonra bir süre daha sohbet edip hasret giderdik. Baktık çay ocağıda yavaştan toplanıyor. Malum hanlar oralarda 7-8 gibi kapanmaya başlar. Biz de kalktık. Bu malzeme buluşmaları pek eğlenceli oluyor. Karaköy, Eminönü, Tahtakale, Mercan gibi ıvır zıvır çarşı bölgelerinde eşelenip duruyoruz. Uçurtma etkinlikleri kadar keyifli oluyor. bir daha sefere daha kalabalık bir ekip buluşalım.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Melih Bey'in resmini yayınlayın,bizde belki biryerlerde karşılaşma fırsatı buluruz. :P :P
Melih

Post by Melih »

@Altan,

Bu vesile ile uzun zaman üstüne foruma girmiş oldum :)
Çok keyifli oldu gerçekten, akşam giderken dediğin trafocuya da uğradım siparişimi verdim, hiçbir işim eksik kalmamış oldu.

Konuştuğumuz balon projelerini yayınlama işini unutmadım, vakit bulur bulmaz forumda paylaşacağım ;)
Post Reply