Wolf'ten vazgeçip Flare uçurtma yapmak.

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
abdurrahmanseven

Wolf'ten vazgeçip Flare uçurtma yapmak.

Post by abdurrahmanseven »

Sanırım gerçekten Fil uçurtma zor geldi. Çünkü dediğiniz gibi çıta sayısı vs. fazla. Çok göz alıcı da değil. O yüzden kararımı değiştirdim. WOLF KİTE. Bunu da kite plans dan buldum ve yapmaya karalıyım inşallah. Çiçekçi kumaşından yapmayı düşünüyorum. Uzunluk 2m., genişlik 1.60m.
Resmini koyuyorum. Yapmaya başlayınca aşama aşama resimlemeyi düşünüyorum. (Bu özelliklerde bir uçurtma için 1cm x 1cm tahta çıtalar uygun mu?)

Teşekkürler...
Image
Bunlar da planı:

Image
Image
Image
Image

Wolf un A4 kağıdından maketini yaptım, gerçek ölçülerinin 1/10'u büyüklüğe sahip. Güzel oldu. Resimlerini de koyacaktım ama telefonla çektiğim için görüntü kalitesi düşük olduğu için koymadım. Bir de sitede hangi dille yazıldığını anlayamadığım açıklamadan denge konusunda bir şey bulamadığım için size soruyorum. Keellerden denge nasıl olmalı? Yukarıdaki sorumu da tekrarlayayım: "Bu boyutlarda bir uçurtma için (gerçek boyutlarındaki) 1cm x 1cm tahta çıtalar uygun mu?"

nedir bendeki bu hayvan sevgisi fil, kurt... xD
Abdurrahman SEVEN
Halit
Site Admin

Re: Wolf Uçurtma

Post by Halit »

Abdurrahman Bey ,

Bu uçurtmayı bizden Abdullah Bey yaptı belki uçuç kalitesi ile ilgili tecrübelerini paylaşır ( Abdullah bu aralar pek foruma girmiyor sanırım )
Ben bu uçurtmanın kuyruksuz uçmayacağını ( fotoğrafta da var ) söyleyebilirim. Tecrübelerime dayanarak da bu çıta yapısında bir uçurtmanın çok sağlıklı uçacağını düşünmüyorum.

Uçurtma yapmaya yeni başladığımız yıllarda hepimiz değişik şekillerden etkileniyoruz ve bir çok projeler geliştiriyoruz. Ben de zamanında doğru dürüst uçmayan bir sürü uçurtma yaptım ve şimdi hepsi bir köşelerde duruyor. Bu uçurtmayı yapmakla elbette bir tecrübe sahibi olursunuz. En azından yapma yeteneğiniz gelişir ancak ben özellikle yeni başlayan arkadaşlarıma daha kendini ispatlamış uçurtmaları yapmayı öneriyorum. Saatlerce uğraştıktan sonra ittire kaktıra uçan bir uçurtma bir iki denemeden sonra bir kenera atılıyor. Emeğinize yazık oluyor.

Örneğin Flare bu Kurt uçurtmaya çok yakın bir model. Belki üzerinde kurt motifi olan bir flare daha iyi bir seçim olabilir.

.
http://www.ucurtmaplanlari.com
abdurrahmanseven

Peki, bu tecrübelerinize dayanarak seçimimi "flare" olarak değiştirdim. 1 m boyunda yapacağım ve çiçekçi elyafı kullanacağım. (şimdilik bulabildiğim tek malzeme o ) çıtalar 1cm x 1cm olacak inşaAllah. uygun mudur?
Abdurrahman SEVEN
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Flare 'de 2 dikey 2 yatay çıta var.
Yatay çıtaların ikisi de birer ip ile arkaya doğru bükülüyor . Yani flare düz (flat ) uçurtma değil bir arkaya bükülen (bow ) uçutma . Bu yüzden kuyruksuz da uçabiliyor.
Üst yatay çıta 1 x 1 cm olabilir. Alt yatay çıta daha ince olabilir. Dikeyler de daha ince olabilir.
abdurrahmanseven

Olamaz, işte bu "bow kite" işi gözümü korkutuyor. Yok mudur oluru? Mesela bowed tür yapmasak. Eğer ayrıntılı planını ( arkaya doğru nasıl büküleceği vs. ) bulabilirsem ve de siz bana yardımcı olabilirseniz yapmayı denerim. Yardımlarınızı bekliyorum... :?: :|
Abdurrahman SEVEN
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Yarın etkinlikte Altan'dan rica ederiz. Birkaç detay fotoğraf çekip sizinle burada paylaşır.
Aslında çıtayı iki ucundan tutarak yay gibi esnetnekten başka bir şey değil.

Siz en iyisi bir pazar Yeşilköy'e gelin. Bütün bu detayları görmüş olursunuz.
abdurrahmanseven

Tamam. Artık karar verdim. O uçurtmadan, bu uçurtmaya atlayıp durmayacağım. Flare yapmak istiyorum. Gerçketen hoş bir uçurtma. Biraz kafa yorup, halledeciğim çıta bükme konusunu da. Yalnız çıtalarım tahta. Detay fotoğraflarını görünce de kafamda biraz daha şekillendiririm olur biter. Umarım sonunda güzel bir şey ortaya çıkarabilirim. Teşekkürler...
Abdurrahman SEVEN
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Slm çıtayı gerdirmenin kolay bir yolu Fevzi bey'in rokkaku uçurtmasının yapım aşamalarını incelemenizi öneririm.http://www.ucurtmakulubu.com/forum/view ... f=6&t=1940.Şimdikten kolay gelsin çok iyi bir uçurtma seçmişsiniz.
cpekcan

Post by cpekcan »

Gerdirme hakkında bunlar belki fikir verebilir.
Image
Image
Ortadaki gerdirme aparatı yanyana delikleri olan düğmede olabiliyor.
Image
İyi rüzgarlar.Kolay gelsin...
Uçurtmalar rüzgara direndikleri için yükselirler.
www.Picasaweb.google.com/cemalpekcan
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Image
Image
Image
Image
Image
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bence bu konuyu Flare başlığı altına taşımak lazım :P
abdullah

Post by abdullah »

Wolf uçurtmayı yapmaktan vazgeçmen iyi olmuş,nedeni çiçekci kumaşından çok sağlıklı bir wolf yapman olanaksız.Randıman alamassın,kuyruksuz uçmayacağı gibi çok çeken bir uçurtma ve çok yüklü ve uzun bir kuyruk olmasıda cabası...
uçurtmayı vurmasınlar
abdurrahmanseven

Bu kadar ilgi gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum... Resimler bayağı bir işe yaradı.
Abdurrahman SEVEN
abdurrahmanseven

Re: Wolf'ten vazgeçip Flare uçurtma yapmak.

Flare'ye başlamadan önce son bir soru daha sormak istiyorum:

Image

Bir türlü çözemedim. Cevap bugün gelirse, kesime başlayacağım. Birkez daha hatırlatayım;

*Çiçekçi Elyafı,
*1cm x 1cm Tahta Çıta

kullanacağım, Teşekkürler...
Abdurrahman SEVEN
Turgay TERZİ

Re: Wolf'ten vazgeçip Flare uçurtma yapmak.

Post by Turgay TERZİ »

Slm öncelikle kolay gelsin,alt kısımda bulunan parca(keel)'nın ölçüsüdür.
Post Reply