Ribstop Kumaş Arıyoruz/Alıyoruz

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Melih

Ribstop Kumaş Arıyoruz/Alıyoruz

Post by Melih »

Arkadaşlar, Ribstop Nylon araştırmam bu gün itibarı ile başladı, günün sonuçları oldukça heyecan verici.

Yelken dünyasının ağır abileri ile yapılan görüşmelerden sonra öğrendik ki, türkiyede en iyi ve en uygun kumaşı Kaya getiriyormuş. Herkes kendi kumaşını getiriyormuş ama Kaya en iyisidir dediler.

2. Olarak biraz araştırma yaptım, İnci Tekstil den Nursel hanıma ulaştım, İnci tekstil Ribstop polyester ve Nylon satıyor, bize lazım olan da naylon. Kumaşların eni 150cm. Gramajı 70-72g/m yani oldukça makul. Üzerlerinde isteğe göre Akrilik veya MILK kaplama olanı bulunuyormuş. Yurtdışındna ithal. MILK kaplama yıkanınca kesinlikle çıkmaz, yağmurluk malzemesi olarak satıyoruz zaten dedi kendisi, Fiyat ise bence harika.

1.65$/metre ve renk falan farketmiyor, her renkten istediğimiz kadar alabiliyormuşuz.

Adresleri aşağıda o tarafta olanlar hemen gidip bakabilirse çok iyi olur, ben 20şer metre 4 farklı renk alabilirim.

İNCİ Tekstil, MERTER, FATİH CD.ALAYBEY SK.ŞİŞMANOĞLU HAN NO:1/1
34010 İSTANBUL
TEL: +90 212 644 24 63
Last edited by Melih on Wed Jun 15, 2005 11:40 am, edited 2 times in total.
Melih

Post by Melih »

Bunlarda web sayfalarından;

%100 NAYLON TAFETTA, NAYLON OXFORD, NAYLON RIBSTOP.
BÜTÜN ÜRÜNLERE SU İTİCİLİK ( WATER PROOF) , MILK KAPAMA VE AC—PU RAIN COATED UYGULANABİLMEKTEDİR.
Image

Image
led

slm

Post by led »

@Melih
sizi kutluyor ve ayın adamı değil 2005 yılının adamı olarak seçiyorum :D ...bende Hasan beyle görüşeyim...kaya yelken kendisinin hastasıymış zaten...belki birşeyler yapılabilir :) :)
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Kaya ile görüşmeye gidebiliriz, iş arkadaşım ve Buggy de yandaşımız olan Bora, Ahmet Serim ile görüşüp bilgi aldı. "Ahmet Serim aracılığı ile arıyoruz" diyerek ulaşırsak daha iyi olurmuş.

Çıta ve Kumaş işinin hallolması ile Uçurtma işi Türkiyede çok daha kolay olacak artık sanırım, kulübümüz gerçekten çok iyi işler yapıyor artık. Bu kulübü kuran Ferruh,Halit beylere ve Forumu hareketlendirip bu hale getiren Altan'a sonsuz teşekkürler.

Bundna sonraki işimiz de bağlantı elemanları için uygun malzemeler bulmak olabilir sanırım :) Plömatik hortum bağlantı elemanı satıcıları ile görüşebiliriz bu konuda da.
led

slm

Post by led »

ben biraz önce Hasan beyin adını verip aradım :D :D ...kaya bey yoktu...fiatlar şöyle
42gr/m(eni 137cm)=11euro
52gr/m =13euro
65gr/m =15euro
yalnız ellerinde seri sonu yada kullanmadıkları parçalar varmış gelin görün dediler...7-8 euro diyorlar ama belliki dahada düşecekler...Muhammet bey bekliyor...bilginize
@melih
benim daha iyi fikrim var.. bütün küçük parçaları plastik işi yapan bir yer bulup yaptırmak
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

İnci Tekstile bakmak farz oldu sanırım, Kayadaki fiyatlar yüksek, tabi kalitede aynı oranda yüksektir ama tafettadan iyi olduktan sonra 72gr/m ağırlığa razı olursak İnci iş görecektir.
Spectre

Post by Spectre »

Melih 72gr/m2 biraz fazla tercihimiz 42gr/m2. Bu tek ipli uçurtmalar için geçerli. 2 iplilerde de kullanılabilir. Ama 2 iplilerdede tercihen 31-32gr/m2 polyester/polycarbonate kumaş kullanılıyor.

72gr/m2 de olabilir ancak büyük uçurtmalarda epey farkediyor. 100m2 lik bir uçurtmada 3 kilo pek de az değil.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

@Ferruh Haklısın aradaki fark göz ardı edilebilecek gibi değil tabii ki. Ancak Tafettaya razı durumdayım ben. Tafettanın sorunu kesip biçerken çok zorlaması ve sürekli liflere çapraz olarak esneyip durması. Bu Ribstop Nylonun esnemiyor olması ve kesim ve dikim kolaylığı bile şu an işimizi görcektir sanırım. Süper hafif ve rijit uçurtmalar dikemeyebiliriz, renkler de çok canlı falan değildir herhalde(yağmurluk olacak sonuçta) ancak Polikarbonatın olmadığı yerde Bu ribstop'a "Abdurrahman Çelebi" diyeceğiz mecburen :)

Ağırlık büyüklerden çok küçüklerde sorun olacak gibi. Uçurtma küçüldükçe kullanılması gereken malzemenin kalitesi ve çıtaların kalitesi çok farkediyor sanırım.
led

slm

Post by led »

sanırım Altan beye okunan siparişler iptal olacak gibi...(bu arada tafettalar sanırım 90gr/m ve esniyor)..acaba toplu siparişlerde indirim yaptırabilirmiyiz?
@Melih
çuvalı diktim pek problem yok gibi...bilginize
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Çuvalın bir metrakaresini bakkalda hassas tartıda tarttırırmısınız lütfen. Çuval kumaşı aslında ribstop ile hemen hemen aynı işlemden geçiyor, bir yüzündeki film katmanı da hava geçirgenliğini sıfıra indiriyor. Eğer ağırlık uygun ise bende istiyorum fiyatı mutlaka uygundur. Çok ince olanları var sanırım aldığınız kumaş onlardan

Toplu alımdna ne kastettiğimize bağlı sanırım. Ben 100 metre kadar isterim eğer iş görecekse. 1000m yi bulursak bir mşktar daha inebilir diye düşünüyorum ama 1.4$ ın altını göreceğimizi sanmam.
led

slm

Post by led »

tamam ...tarttırıp size söylerim...aldığım insanlar kendileri üretiyorlar...42gr bile yapabiliriz diyorlar ama sanırım sipariş epey fazla olmalı...
bende 100m kadar alırım...Altan beylede konuşup siparişleri verelim yada herkes kendisi versin
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

42 gram çuval kumaşı yapıyorlarsa harika olur. Örnek göndermeniz mümkün mü? veya daha iyisi bir uçurtma yapıp uçurun sonuçları yazın :)

1000metre yaparlar herhalde, çok da ucuz olur. birde 4-5 renk yaptırsak ya :))

Ribstop konusunda; önce gidip görelim kumaşı, resimlerde iyi görünüyor. işe yararsa harika olur. Görev Avrupa yakasında oturanlarda artık
led

sllm

Post by led »

ayrıca kayayada gidilse iyi olur...ellerinde kullanmadıkları kumaşlar var...sıkı pazarlık eden birisi olursa iyi olur...mesela Melih :D :D :D (yine siz geldiniz aklıma :D )
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Eledeki kumaşlar için ben iyi bir tercih olmayabilirim. Hasan bey görebileceğiniz en hoş sohbet ve tatlı dilli insandır, hiç para vermiyor hepsini alıp geliyor :))
led

slm

Post by led »

kendisine ben böyle birşeyi teklif edemem...zaten kayanın telefonlarını kendisi verdi...yinede siz diyor ve ısrar ediyorum :D :D :D
Eray Kara
Post Reply