Ripstop kumaş

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
adnanbak
Posts: 42
Joined: Tue Mar 04, 2008 3:25 pm
Location: Sakarya-Akyazı

Re: Ripstop kumaş

Post by adnanbak »

Uyarılarınız için teşekkürler.Akyazı-Paris İ.Ö.Okulu veya Aras Kargo (ya da Sürat kargo ) Akyazı şb.si diye gönderirseniz elime geçer.
adnanbak
Posts: 42
Joined: Tue Mar 04, 2008 3:25 pm
Location: Sakarya-Akyazı

Re: Ripstop kumaş

Post by adnanbak »

Ayrıca kullandığınız konnektörlerden de numuneler gönderebilirseniz iyi olur. Saygılarımla...
User avatar
yigitkahraman
Posts: 981
Joined: Thu May 27, 2010 8:57 am
Location: Gebze / KOCAELİ
Contact:

Re: Ripstop kumaş

Post by yigitkahraman »

Rayon Tekstil konusunu Murat Köse arkadaşım, http://www.ucurtmakulubu.com/forum/view ... f=6&t=1456 linkle kapatmıştır.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
murat köse
Posts: 76
Joined: Wed Apr 14, 2010 2:31 pm
Location: İSTANBUL / KADIKÖY

Re: Ripstop kumaş

Post by murat köse »

yigitkahraman wrote:Rayon Tekstil konusunu Murat Köse arkadaşım, http://www.ucurtmakulubu.com/forum/view ... f=6&t=1456 linkle kapatmıştır.
Rayon tekstil konusu benim adıma kapanmıştır. Merterden eve dönerken tesadüfen İmperteks adlı bir mağazaya girdim. Mağaza yetkilisi Cengiz beye istediğim kumaşın elleride olup olmadığını sormam üzerine kendisi kumaşla ne yapacağımızı sordu bende kendisine sitemizden ve yaptığımız uçurtmalardan bahsettim. Elinden geldiğince yardımcı oldu, sağolsun. Kendiside çocukluk dönemlerinde uçurtmaya meraklı birisiymiş. Belki Cengiz beyi de yakın bir zaman sonra Yeşilköyde görebiliriz. Bana bir kaç tür kumaş gösterdi. Bir tanesi işimizi görür gibi. Ama henüz kesip dikip deneme yapmadım. Ayrıca başka bir cins kumaş daha vardı elinde. Bu kumaşı kaz tüyü yeleklerde falan kullanıyorlarmış. Asla rüzgar geçirmiyor, esnemiyor. Tek olumsuz yanı tek renk olması. Kumaşın önyüzü parlak siyah, arka tarafı ise rüzgar geçirmeyen özel kaplamadan dolayı gri renkte.
Cengiz bey tüm kumaşlarında su itici kaplama bulunuyormuş ve bu nedenle yapıştırma, bantlama vb uygulamalarda pek randıman alamayacağımızı söyledi. Yani bu kumaşlarla uçurtma yapacaksak ve uzun ömürlü olmasını istiyorsak mutlaka dikiş yapmalıyız.İlk buluşmamızda kumaşları yanımda getirip sizlerede göstereceğim. Belki ripstop kadar başarılı sonuçlar alamasakta en azından ripstop ile tafetta arasında alternatif bir seçeneğimiz daha olur.
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
User avatar
yigitkahraman
Posts: 981
Joined: Thu May 27, 2010 8:57 am
Location: Gebze / KOCAELİ
Contact:

Re: Ripstop kumaş

Post by yigitkahraman »

Murat bahsini yaptığın kumaşın fiyatı nekadar?
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
murat köse
Posts: 76
Joined: Wed Apr 14, 2010 2:31 pm
Location: İSTANBUL / KADIKÖY

Re: Ripstop kumaş

Post by murat köse »

yigitkahraman wrote:Murat bahsini yaptığın kumaşın fiyatı nekadar?
Fiyatlar 2.4 $ ile 3.6 $ arasında değişiyor. Siyah, arkası gri kaplamalı olan en pahalı modelin fiyatı 3.6 $. Tabi kumaşlar işimizi görürse Cengiz beyin kapısını tekrardan çalıp fiyatlarda biraz indirim talep edebiliriz:)
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
User avatar
ekrem
Posts: 352
Joined: Mon Jan 03, 2011 10:11 pm
Location: Bakırköy-İstanbul
Contact:

Re: Ripstop kumaş

Post by ekrem »

Ripstop kumaş arayış maceramı yazayım.İlk olarak ,Zeytinburnu Telsiz Mahallesinde,Yeşilgül Tekstile uğradım.Ellerinde ripstop benzeri kumaş vardı.Ama bitmiş.Bu firma paraşüt kumaşı satıyor.100metrelik bobinlerde,her renk var.Normal renkliler 1,10 $ fosforlu renkler 1,13$ kumaş dikine ve enine esnemiyor,yalnız çaprazına esniyor.Elimdeki ripstop benzeri kumaşta aynı özelliklere sahip. Firma yekilisi Mehmet Yeşilgül (tel 0 212 665 21 20) elimdeki kumaşı görünce,beni Merter deki Rayon Tekstile yönlendirdi.RayonTekstilde Şahin bey ile görüştüm.Aradıgım ripstop burada mevcut.(tel 0 212 637 07 88 ,Fax 0 212 637 17 97) Cinsi:N.Down Proof Ribstop,Özellik:Kalenderli,Agırlık 55 gr/m2,En 150 cm Yalnız sipariş usulü üretim yapıyorlar.Kartelada 1000 m ham kumaş mevcut metre fiatı 2,60$ dan.Ben bu kadar ihtiyacım yok dedim.Şahin bey,beni Bepar Tekstil (Risus) firmasına gönderdi.Burada paraşut imal ediyorlar.Ellerinde iki renk kalmış ,kırmızı ve sarı renkler,her top 200m lik.verebileceğini söyledi.Fiatını sordum.Metresine 10 Tl istedi.Degişik renk istedim.Yetkili Turan Alıcı (Tel:0 212 5040426 )kendisine kumaş kaplattıgı zaman istediğimiz renklerden ,100 metrelik toplarda yaptırabileceğini söyledi.Numüne aldım.Fiatı oldukça pahalı geldi.Acaba ithal sıva filesi (ketenden dokunmuş)kare dokumalı ,üzerine kaplama yaptırılamaz mı? Eni 1 metre boyu 30 metre,birim metre fiatı 0,80 Tl.Kaplama fiatı ne kadar olabilir.Aynı ripstop kalitesinde hiç esnemiyen bir kumaş elde edilebilir.Fiatı kaplama dahil 5 Tl nin altında olabilir.Düşüncemin uygulanabilirliği olur mu.Bilgisi olan varmı.?Selamlar.
Post Reply