@Halit
elinize sağlık...buda çok güzel...bağlantı noktalarınızı resimleyip buraya koyarsanız sanırım hepimiz için faydalı olacak...kumaş olarak ripstopmu kullandınız?...gelin şunu online yapıverelim ...
Yeni çıtalar geldi ve ilk iş, Circoflex yapmayı düşünürken bu beni çok mutlu etti. Dairenin çapı veya çıtaların boyu ne kadar. arkadaki daireyi biraz daha küçük yapmayı öneriyorlar doğru mu? biri birçok soru sormaktan ise, siz bir yapımını anlatsanız da istifade etsek
@Melih
Çıta sadece bir tarafta var. Arka tarfı ip ile büzerek rüzgar ile şişiriyoruz. Arka tarafın büzülme miktarı ayarlanabilir olmalı.
En iyisi ben onu bir hafta sonu getireyim incele. Ben de dengelerini kontrol ederim ve orada fotoğraflayıp diğer arkadaşlar için yayınlarız.
@Altan
Ben küçük çapta olanlarını daha çok beğeniyorum. Aslında bir tane de yapmış durumdayım. Fiberi uçuca birleştirmek için konektör arıyorum. Küçük olanların adı Popkan. Ben aşağıdaki resimden etkilenip bir silindir , bir üçgen ve bir box ile tren yapmayı planlıyordum. Henüz tamamlayamadım.
Halit bey, POPKAN gerçekten çok tatlıymış, üstelik bükülerek saklanıyor, firizbi gibi birşey oluyormuş. tren yapmak için çok uygun gibi, dikdörtgen bir kumaştan ibaret. Yanlız boyut işini pek anlamadım, orjinali için 15"X15" diyorlar yani 36cm çapında 36cm boyunda bir silindirmiş. Bu boyutta olduğuna göre bizim 2 mm lik çıtalar fazla kalın gelebilir, 1mm falan mı lazım acaba? iki ağızın (daire formülüne göre 116cm) ve 4 adet dikine çıta da olduğuna göre toplam 36x4 + 116x2 = 304cm çıta gerekiyor 2mm olmaz değil mi?
Popkan gerçekten eğlenceli görünüyor. Ben ilk defa Patrick'in sitesinde görmüştüm ve ona mail atıp uyguladığı bir plan var mı diye sordum ve aşağıdaki cevabı almıştım.
Hi Halit,
haven't heard from you in a long time. Hope you are well.
The popkan is very simple: just a cylinder that has the same height and
diameter (width). Can't get at them right now, but I'd guess mine are about 30cm.
Sparring: use either thin fibreglass or solid carbon. You put a ring (I use
a small length of brass tubing to close the loop) at the top and bottom (in
a sleeve that you made while hemming) and connect them with 4 vertical spars evenly spaced around the circumference (I use pieces of vinyl tubing to connect the vertical spars to the rings -- cut small holes in the sleeve to access the ring spar).
The skin is regular kite fabric - whatever your preference is.
There is no bridle - just attach the flying line to the top of the kite (I
just loop it around the connector of one of the vertical spars and the ring
spar).
Hope that wasn't too confusing :-)
Cheers,
Patrick
Trende bir yuvarlak , bir üçgen ,bir kutu (box) yapmayı planlamıştım . Belki bir altıgen box da trene dahil edilebilir. Yani değişik şekillerden oluşan bir tren. Vakit bulup yapmak lazım.
Tamam o zaman görüldüğü kadarı ile öncelikle bir POPKAN yapıyorum ancak bu ölçüden 2 kat büyük olabilir sanırım. Daha ince çıta bulanakadar idare etmeliyim.
Kulüp olarak bir yer ayarlayıp bir gün tren için workshop mu yapsak acaba?
Popkan (Galiba İngilizcesi Pop Can - Pop konserve kutusu)
Popkan treni yapmak için bir araya gelmeyi beklersek çok bekleriz. Herkes evinde 5 tane yapsa yeter. 3 kişiden 5 tane 15 popkan eder ki nefis bir görüntü olur.
Gördüğüm kadarı ile 2 mm fiber ile 30 cm. çaplı daire mümkün. Olmazsa 1 mm fiber alalım.