Vampir

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
mustafa-topcu

Vampir

Post by mustafa-topcu »

Herkese iyi günler

Cody yapımını bitirdikten sonra vampire başlıyorum.Başlamadan önce sizlerden bilgiler almak istiyorum:

Çıta olarak ahşap veya kamış,Yelken malzemesi olarak naylon kullanmak uygun mudur?

Plan burada: http://www.kiteplans.org/planos/drachen ... vampir.pdf

Peki bu planı 100x200 cm yapmak uygun mudur?Bu boyda planı ölçeklendirmek için Sketch-up'u kullandım

Bu boyda havada stabil uçar mı?Kuyruk takmak gerekir mi?
MUSTAFA TOPCU____________________________________

Image ucurtmalar.wordpress.com
mustafa-topcu

Re: Vampir

Post by mustafa-topcu »

Image

Malzemelerimi hazırladım.Sizlerden gelecek olan cevapları bekliyorum :mrgreen:

hadi_bea

Post by hadi_bea »

ölçekli büyütme ve küçültmelerde genelde denge de sorun çiyor onuda deneme yanılma yöntemi ile çözüyoruz.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
Spectre

Post by Spectre »

Evet küçüldükçe uçurtmalar daha dengesiz olur. En kötü ihtimal biraz kuyruk eklersin.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Cevaplarınız için teşekkür ederim
Bugün malzemeleri hazırladım.Bugün parçaları kesmayi düşünüyorum.Yarın bantlamaya geçiyorum.Cumartesi günü çıtaları yerleştiriyorum.Denge ipini bağladıktan sonra 3 metre püskül kuyruk hazırlıyorum ve ilk uçuş denemesini yapıyorum
Image

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Kanatlar hazır :P
Image
Sıra gövdeye geldi :P

Altan
Site Admin

Post by Altan »

Kolay gelsin, yine hızlısın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Altan abi,en iyisi yavaş olmak.Parçaları yanlış kesmişim :oops:

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Kafasını beceremedim.Yeniden bir kafa yapmak gerekecek :shock:
Image

Image
Last edited by mustafa-topcu on Sun Aug 14, 2011 9:22 pm, edited 1 time in total.

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Vampir'in kafasını değiştirdim :mrgreen: Vampir deki son durum:
Image

Image
Yarın çıtaları yerleştirebilirim.
Abilerim,bana yorumlarınız,bundan sonra kötü yönde olsun.Kötü yönde olsun ki hatalarımı fark edebileyim :shock: Ancak yorumlarınız kötü yönde olursa(Hatalarımı Söylerseniz) kendimi geliştirelbilirim.

SAYGILAR

Spectre

Post by Spectre »

Mustafa,
1. Çok acele ediyorsun
2. Sabırsızsın
3. Bir an önce bitsin istiyorsun
4. Özensiz yapıyorsun
5. Kısa zamaanda çok şey yapmaya çalışıyorsun

Kısacası ACELE ETMEDEN YAP.

Sonuç: Kısa zamanda çok şey yapıyorsun ama yaptıkların ne kadar güzel olmuş bu tartışılır. Sonuçta yaptıklarının çoğu uçuyor. Elindeki malzemelerle elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını da biliyorum. Ama acele ettiğin için olmuyor. Hobi işinin en önemli yanı sabır.

Bende senin kadar olmasa da çabuk bitsin istiyorum. O yüzden benim yaptığım i,şler Ziya ve Fevzinin ki kadar kaliteli olmuyor. Havada bu belli olmuyor ama yerde bakınca açıkça belli oluyor. Eğer hem havada hemde yerde gözüken bir uçurtma yapmak istiyorsan sabırlı olman gerekiyor.

Bir defarkettiğim birşey kullandığın malzemeler hep şeffaf. Bu yüzden havada çok güzel gözükmüyorlar. Tabi bu seinn hatan değil. Bulabildiğin malzeme bu. Senin için naylon araçtıracağım.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Ferruh wrote:Mustafa,
1. Çok acele ediyorsun
2. Sabırsızsın
4. Özensiz yapıyorsun

Bir defarkettiğim birşey kullandığın malzemeler hep şeffaf. Bu yüzden havada çok güzel gözükmüyorlar. Tabi bu seinn hatan değil. Bulabildiğin malzeme bu.
İyi günler.
Çok acele etmiyorum.Ben uçurtma yapmadan duramıyorum.Tabi okul açıldığında uzaklaşmak zor oluyor.
Sabırsızım
Biran önce bitsin istemiyorum.Güzel sonuçlar alarak bitsin istiyorum.Ama sonuç güzel sonuçlarla bitmiyor.
Kesinlikle özensiz yapmıyorum.

Ziya

Post by Ziya »

Ferruh wrote: Bende senin kadar olmasa da çabuk bitsin istiyorum. O yüzden benim yaptığım i,şler Ziya ve Fevzinin ki kadar kaliteli olmuyor. Havada bu belli olmuyor ama yerde bakınca açıkça belli oluyor. Eğer hem havada hemde yerde gözüken bir uçurtma yapmak istiyorsan sabırlı olman gerekiyor.
@Ferruh,
Bence senin yaptığın işlerde kaliteli. Herkesin özellikleri farklı olabilir. Sendede bende olmayan birçok yetenek var. Övgü ve önerilerin için teşekkürler..
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Halit
Site Admin

Post by Halit »

mustafa-topcu wrote:
Ferruh wrote:Mustafa,
1. Çok acele ediyorsun
2. Sabırsızsın
4. Özensiz yapıyorsun

Bir defarkettiğim birşey kullandığın malzemeler hep şeffaf. Bu yüzden havada çok güzel gözükmüyorlar. Tabi bu seinn hatan değil. Bulabildiğin malzeme bu.
İyi günler.
Çok acele etmiyorum.Ben uçurtma yapmadan duramıyorum.Tabi okul açıldığında uzaklaşmak zor oluyor.
Sabırsızım
Biran önce bitsin istemiyorum.Güzel sonuçlar alarak bitsin istiyorum.Ama sonuç güzel sonuçlarla bitmiyor.
Kesinlikle özensiz yapmıyorum.
Mustafa ,

Seni gerçekten tebrik ediyorum. Çok çaba sarfediyorsun. Zamanla daha iyi uçurtmalar yapacaksın ama bu birden olmuyor. Ferruh 'un dediği gibi daha yavaş ve daha özenli yapmaya çalış. Her yeni yaptığın uçurtmada bir şeyler öğrenir ve geliştirirsin. Şu an Türkiye'de senin yaşında olup da senin kadar çeşitli uçurtma yapan ikinci bir kişi yok. İleride çok ünlü bir uçurtmacı olacağın kesin. 8)

Sevgiler
http://www.ucurtmaplanlari.com
Spectre

Post by Spectre »

Mustafa, bir amerikalı tanıdığım var. Yılda sadece bir uçurtma yapıyor. Eğer haftada 2-3 uçurtmayı aynı anda yapıyorsan demek ki acele ediyorsun ve yeterli zamanı ayırıp özenmiyorsun demektir. Daha çok küçük olduğun için bu normal. Büyüyünce ne demek şistediğimi anlayacaksın.

Dediğim gibi bunun en büyük sebebi senin yaşındaki çocukların çok sabırsız olması, bir an önce bitsin istemesi.

Dikkat ettim bütün uçurtmalarında naylon kullanıyorsun. Bazı uçurtmalarda kağıt kaplık da kullanabilirsin. Kağıt naylon kadar dayanıklı ve hafif olmasada naylon gibi ışığı geçirmediği için havada daha güzel görünecektir.

Aynı anda birden fazla uçurtma yapmaya çalışıyoprsu bir vampir, bir flowform. Hepsi aynı anda olsun istiyorsun. Her gördüğün uçurtmayı yapmak istiyorsun.

Öncelikle bir uçurtmadan birkaç tane yap. Her seferinde daha güzel yapmaya çalış. Aynı uçurtma üzerinde değişik bağlantı, yapıştırma ve dikiş dene. Çünkü bir uçrutmayı birçok şekilde apabilirsin. Bu sana tecrübe ve bilgi kazandırır. Ayrıca imkanın olursa her seferinde daha büyük yapmaya çalış. Yaptığın uçurtmanın tam anlamıyla güzel olduğunu düşündüğünde başka bir uçurtmaya geç.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
Post Reply