Vampir

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
mustafa-topcu

Re: Vampir

Post by mustafa-topcu »

Ferruh wrote: Dikkat ettim bütün uçurtmalarında naylon kullanıyorsun. Bazı uçurtmalarda kağıt kaplık da kullanabilirsin. Kağıt naylon kadar dayanıklı ve hafif olmasada naylon gibi ışığı geçirmediği için havada daha güzel görünecektir.
.
İyi günler
Sizler bir zaman bana"Biz uçurtmada sağlamlığa önem veriyoruz"demiştiniz.Bende daha çok naylondan uçurtma yapıyorum.(Daha dayanıklı olduğu için)Daha önce kağıttan uçurtmalar yaptım.Ama naylon kadar dayanıklı olmadılar.Hatta bazı uçurtmaları ödevlerimde kullandım.
Matematik proje ödevimde daublestar yaptım.(çapı25cm)Sınıfta tek yüz alan ben oldum.
Teknoloji Tasarımda,grup çalışması olarak uzatılmış cody yaptık.Tekerlek ve ışıklandırma ekledik.(Yine yüz aldık :mrgreen: )
MUSTAFA TOPCU____________________________________

Image ucurtmalar.wordpress.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Mustafa biliyorsun ben de sana hep aynı şeyi söylüyorum. Özenli yap. En büyük sorun naylon ve bantla uçurtma yapıyor olmandan kaynaklanıyor. Aslında düzgün ve güzel renkleri olan naylon bulsak ben de naylonla bir şeyler yapacağım. Sen ince naylon kullanıyorsun. Bu da deforme bir görüntü oluşturuyor. Renkler de cansız olunca tadı tuzu kalmıyor. Ferruh bu nedenle sana kağıt öneriyor. Uçurtma keyfinin yarısı uçuşu ile ilgiliyse, yarısı da görünümü ile ilgili. Hatta bizler için görüntüsü uçuşundan bile daha önemli.

Pek çok uçurtma yapıyorsun, fakat güzel olmuyorlar. Ben senin hevesinin kaçacağından ve sıkılıp bir gün kenara atacağından çekiniyorum. Hem görünümü, hem uçuşu iyi olan bir uçurtma yapmak seni çok daha fazla keyiflendirecektir. Bence artık iyi bir uçurtma yapmanın zamanı gelmiş.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Spectre

Post by Spectre »

Hafta sonu aabalı olan birini ayarlayyabilirsem bizim buradaki plastik sanyine gidip naylon araştırması yapıcam. Belki birşeyler buluruz.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Altan wrote: Pek çok uçurtma yapıyorsun, fakat güzel olmuyorlar. Ben senin hevesinin kaçacağından ve sıkılıp bir gün kenara atacağından çekiniyorum. Hem görünümü, hem uçuşu iyi olan bir uçurtma yapmak seni çok daha fazla keyiflendirecektir. Bence artık iyi bir uçurtma yapmanın zamanı gelmiş.
Ferruh wrote: Hafta sonu aabalı olan birini ayarlayyabilirsem bizim buradaki plastik sanyine gidip naylon araştırması yapıcam. Belki birşeyler buluruz.

Altan abi,çekinmeden açıkca konuşabilirsiniz.Sonuçta kendimi böyle yorumlarla geliştirebilirim.İyi bir uçurtma derken,tam anlamıyla neyi kastettiniz?

Ferruh abi,benim için bu kadar zahmete katlanmanıza gerek yok :P

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Dün 6 saat boyunca çıta araştırması yaptım.Bir dükkanda çıtalar gördüm.(4cmx2cm).Tabi çok kalındı.Acaba ikiye bölünebilir mi diye 1 metre satın aldım.Kesmek için eve gittim.Sonuç başarısızdı.(İlk başta 3 metre satın alacaktım.Nasıl birşey olduğunu görmek için 1 metre aldım.)

Uzun araştırmamdan sonra elimde ki tek bilgi,çıtanın sanayide kesilebileceğiydi.

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Altan wrote: Bence artık iyi bir uçurtma yapmanın zamanı gelmiş.
Altan,abi,iyi uçurtma derken kastınız nedir?Ne gibi bir uçurtma?Hangi malzeme kullanarak?

Vampir bitti sayılır.Yarın keelleri hazırlayıp bantlıyacağım.
Image
Kanat çıtalarını yerleştirmek için cepler yaptım
Image
Dikey çıtalar içinde cepler yaptım
Image
Kafa için,bahçe hortumu kullandım.
Image
Yatay çıtayı istediğim zaman söküp,kolaylıkla taşıyabilmek için bağladım
Image
Gözleride yapmak gerekir
Image

Image

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Ne dersiniz,oluyor mu,becerebiliyor muyum?Tabi kumaş kullanılsa daha güzel olurdu.

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

İyi günler,
Birkaç gün önce kırtasiyeye gittim.Kap kağıdı istedim.Yalnızca beyaz vardı :cry: .Almaktan vazgeçtim.Onun yerine hediye paketi kaplamak için kullanılan kaplığı aldım.Sizce hangi uçurtmayı yapmalıyım?

Bir tanesi 67x48 ölçülerinde
Image

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Herkese iyi günler,
Vampir'in keel'lerini ekledim.İlk uçuş denemesi fena saylılmazdı.İp boşa geldiğinde,öne doğru gelip çakılıyor.Havada stabil değil.Ama ben yinede çok beğendim.Ferruh ve Görkem abinin dedikleri gibi 1,5 metre püskül kuyrukla bu dert çözülür. :P Yorumlarınızı beklemekteyim.
Image

Image

Post Reply