Flowform

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
mustafa-topcu

Re: Flowform

Post by mustafa-topcu »

İyi günler.
Flowform yapımına yavaş yavaş devam ediyorum.Uçurtma yapımında yavaş ve planlı olmayı öğrenmeye başladım sanki ?Uçurtma boyutu büyük olduğu için(ve bilgisayar kamerası kullandığım için)pek iyi resim çekemedim şimdilik.2 kanat arasına beyaz renk uygulayacağım.Desen hakkında daha farklı projeleri olan var mı? Ayrıca nasıl görünüyor?

Desen işini bitirdikten sonra keel ve (hava tüplerindeki)dik parçalara başlıyacağım.

Image
MUSTAFA TOPCU____________________________________

Image ucurtmalar.wordpress.com
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Başka bir açıdan resim
Image

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Image

Yorumlarınızı bekliyorum

Halit
Site Admin

Post by Halit »

Çok güzel olmuş. Merakla yeni fotoğrafları bekliyoruz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Yorum için teşekkürler.Ancak yarın keellere geçebilirim.Bugün,ön yüz ile ilgili çalışacam.
Last edited by mustafa-topcu on Sat Sep 17, 2011 12:33 pm, edited 1 time in total.

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Yavaş yavaş hava tüplerine geçiyorum

Image

Image
Last edited by mustafa-topcu on Mon Aug 24, 2015 9:01 pm, edited 1 time in total.

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Keel'leri ve hava tüplerindeki dik parçaları kestim ve yapıştırdım.Hava tüplerindeki dik parçaların olduğu yerin üst kısmını nasıl kapatacağım?

Ziya

Post by Ziya »

Bu linkteki uçurtma planı senin yaptğının aynısı değil fakat benzer bir uçurtmadır. Belki yararlanabilirsin.
http://es.scribd.com/doc/55706569/Plano-Barrilete-Pilot
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Ziya Bey,link için teşekkürler,Çok yardımcı oldu.
Flowform ve yapacak olduğum heksebeest son uçurtmalarımdır.Okullar açılıyor ve uçurtma hobisine ara verme zamanı geldi.belki hafta sonları yarım veya bir saat ilgilenebilirim.Yapacak olduğum son uçurtmaların olması insanı gerçekten üzüyor

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Flowform'u tamamladım.Herzamanki gibi uçmadı.Onca vermiş olduğum emek boşuna gitti.2 haftada tamamlamıştım.Neden benim yapmış olduğum flowformlar uçmuyor anlamıyorum.Son bir kez daha küçük bir flowform yapıp deneyeceğim.Eğer bu da uçmassa birdaha yapmam herhalde.

En çok onca vermiş olduğum emeğe üzülüyorum.Naylondan yapmış olmama rağmen çıtaya ihtiyaç duymadı.

Neden beceremiyor olabilirim?Sizler kumaştan harikalar yaratıyorsunuz.Bense bir naylondan flowformu beceremiyorum. :roll: :roll: :oops: :oops:

yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Mustafa yapamadığında kimse sana 1 vermiyor. Bu iş hobi ve eylence amaçlı sense canını boşyere sıkıyorsun. Sen sadece boş zamanlarında eğlence olsun diye uğraşmıyormusun bu işle, Dışarda köpek taşlamaktan iyidir uçurtma yapmak. Uçmazsa uçmasın. Bizimde her yaptığımız uçurtma uçmuyor. Benim Mandela diye yaptığım uçurtmanın hiç havada resmini gördünmü. Yok çünkü uçmadı. Yaklaşık bende 1 hafta emek vermiştim. 12 metre cam çıtayı sabahtan akşama kadar parçaladım durdum. Sıkma canını eylence için düşün bukadar fazla da ciddiye alma.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Spectre

Post by Spectre »

Mustafa vazı şeyler tecrübe ile olur. Hemen bir günde olmaz. Bu sene yapamazsın belki ama ilerki yıllarda mutlaka başarılı olursun. Bir de zor uçurtmalar seçtin, özellikle naylon la yapması zor uçurtmalar.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Şuan elimde en bol malzeme naylon olduğu için seçtim.Elimdeki tefatta,flowform için yeterli değil.Elyaf kumaştanda pek olmaz gibi geliyor.

Bence zor diye birşey yoktur.Levent abi,kutu uçurtmaları çok iyi yapıyordu.Zor olduğu için değil,tecrübesi olduğu için.Bense beceremiyordum,çünkü tecrübem yoktu.Pocket sled ve delta uçurtmaları beceremediğini söylemişti.P.sled ve delta zor uçurtmalar olduğu için değil,tecrübesi olmadığı için.
Last edited by mustafa-topcu on Sat Sep 17, 2011 12:40 pm, edited 1 time in total.

mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

yigitkahraman wrote: Sen sadece boş zamanlarında eğlence olsun diye uğraşmıyormusun bu işle, Dışarda köpek taşlamaktan iyidir uçurtma yapmak. Uçmazsa uçmasın.
Haklısınız aslında.Naylondan yapmış olduğum basit bir eagle one'ı(yaklaşık kanat açıklığı 100-150cm arasında) yedinci denememde,1.5 metre boru kuyrukla uçurabildim.Çok güzel,süzülerek uçtu.Ancak deneye deneye başarabiliyor bazen insan.8-9 tane kuş başına toplanmıştı.

Cody içnde pek çok denemem oldu.(sanırım)6.defada doğru düzgün uçurabildim.Ama en sonunda başardım.

Flowform yapımında denemelere devam mı etmeliyim bilemiyorum?Flowformların görünüşüde,çekişide çok iyi.Ayrıca görkemli bir yapısıda var.

yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Mustafa okullar da açıldı. Sen artık kesin derslerine yoğunlaşırsın. Bir sonraki dönemde şu poşet olayını artık bırak. Poşetle yaptığın teknik farklı oluyor, dikerek yaptığın teknik farklı oluyor.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Post Reply