fiber tüp,karbon ve karbon tüp

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Melih

Post by Melih »

karbon istemiyorum teşekkürler :)
Spectre

Post by Spectre »

Herkesin tam olarak hangi uçarmayıo yapmak istediğini bilmiyorum. Ama öncelikle 6/3 Karbon ve Cam Fiber ini deniyebilirsiniz. 8/4 den uzak durun bence.
Kafanızı karıştırdığımdan dolayı Eray yakında beni dövecek ama yanlış şeyler aıp da hata yapmanızı istemiyorum. 5-6 yıl kadar önce ben yurt dışından solid cam fiber aldım ama hiç kullanmadım(Aslında kullandım ama verim alamayınca uçurtmadan söktüm). Depo da öylece duruyorlar.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
led

slm

Post by led »

:D :D ...yok olurmu hiç öyle şey...sizin fikirleriniz bizim yönlendirir..benim telaşım biran önce siparişleri kesinleştirip Arzu hanıma iletmek ve biran önce yapacağımız uçurtmalara başlamak...zaten siparişlerin hepsi hazırlanmadan önce sanırım yine numuneler isteyene gönderilir...(umarım busefer sizde istersiniz :) )...buarada 8/4 zaten almayı düşünmüyorum...sipariş, olması muhtemel 8/6mm üzerine...
Eray Kara
led

slm

Post by led »

@all
artık siparişleri verelim bence...ricam herkesin listede istediğini görüp mesaj olarak tamam demesi...(daha sonradan problem çıkmasında)...listedekilerin hepsi mesaj yazdığında siparişler için Arzu hanımla konuşacağım...artık biran önce bitirelim şu işi...daha yapacak birsürü iş var :D :D

6/3 mm karbon boru:
ben=20m
Altan=20m
Erhan=10m...
Kartal=10m...
Melih= ...
idle=10m ...
ateş=15m
yalovalı=20m

fiber tüp 6/3 8/6?
asarıca= 50m 50m
Ben = 100m 100m
Altan = 100m 100m
Erhan = 50m 50m
Kartal = 100m 100m
Melih = 50m 50m
idle = 50m 50m
yalovalı= 50m 50m
burn =10m 10m
ateş = 50m 50m
Eray Kara
Kartal

Post by Kartal »

@led

Tamam.
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
led

slm

Post by led »

varan 1 :D
@Kartal
tşk
Eray Kara
Sercin

Post by Sercin »

benden de tamam.

Serçin..
led

slm

Post by led »

etti-2
@idle
tşk
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Benim siparişim de ok
led

slm

Post by led »

3. ok@Melih
şu karbon tüptende düşünün bence... 10m yi siz herşekilde kullanabilirsiniz zaten :) :) ...evet yazdım ben listeye...hayırlı olsun :D :D
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

@led
dediğim gibi karbon istemiyorum.:evil: 10 metre çıtaya 36€ yani 60 milyon bana fazla gelir gerek yok. Keserken insanın gözleri yaşarır valla o paraya :oops:

Metroda ve balıkcılarda 25 milyon liraya karbon olta var 5 metre boyunda ve 20mm den başlayarak daralıyor, örgü karbon fiberden yapılma ve et kalınlığı 0.5mm civarında, mukavemeti inanılmaz ağırlığı yok denecek kadar az. tabi düz çıta gereken yerler için uygun olmayacak kadar konik.

bilginize
led

slm

Post by led »

@Melih
kızma yaw...biliyorum almak istemediğini de ya tutarsa diye söyledim :D :D ...ben heksenin bir kısmına bahsettiğiniz çıtalardan kullandım...gayet iyi ama konik olması biraz sıkıntı oluyor gerçekten ...
Eray Kara
Kartal

Post by Kartal »

Haydi Melih, haydi Melih

Alırsın sen bu karbonları........

Kim tutar seni :)

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Melih

Post by Melih »

@led

Biliyorum canım kızmadım.
Ancak Hekse için karbon çıta kullanacağınıza inanmak istemiyorum valla :)
Şöyle kuyruğu ile 20 metrelik ribstop bir hekse için karbon fiber çıta kullanıp yapmak yerine bir önerim var, hazerfen hava alanında 2 yıldır satılmayı bekleyen bir uçak var tek kişilik,100 saat uçmuş uçmamış, yeni gibi, sadece kanat kumaş kaplamasının yenilenmesi lazımmış, fiyatı da sadece 5 milyar TL, bakımı falan 10 milyara uçar, onu alıp uçurmak daha iyi olabilir :) :lol: :lol: :lol:

Ben cam fiberde ısrar ediyorum, tahtadan pahalı olsa onu bile almazdım valla, 3.000 yıldır uçurtma yapıyor insan oğlu, karbon fiber mi vardı eskiden :)

ps: birkaç ay önce internette bulmuştum bu uçağı linkini bulsam koyacaktım valla :)
led

slm

Post by led »

:D :D iyiymiş gerçekten...bendede buaralar Kap ilgisi başlamıştı zaten...uçurtmayla uğraşıp karbondu,servoydu,makineydi diyeceğine atla uçağa istediğin yeri çek-uç-dön...hımm fena fikir değil ...dur biarazdan başlık açıp uçak alımı için liste yapmaya başlayayım :D :D ...buarada heksede fiberglas tüp kullanılıyor...
Eray Kara
Post Reply