Yelkencilerden ripstop bulmak

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Melih

Post by Melih »

Altan kötü haber, ribstop u boyatamazsın, en azındna ben öyle biliyorum. Çünkü naylon ve ısıl işlem görmüş malzeme, lifleri arasında boya emecek bir boşluk veya yüzey bulunmuyor. Ancak üzerine boya süebilirsin o zaman da ancak uçurtmalara yapılan logo veya marka yazıları gibi görünür.

Ben beyaz ribstopa razıyım canım yeterki bulabilelim. bence ribstop diye satılmasa da bu tür bir malzeme mutlaka var bu ükede ama işte biz bulamıyoruz. tekstilci tanıdıklara sormak lazım
Spectre

Post by Spectre »

Bulacaksanız bir an önce bulun şu ripstopları. Ben Temmuz başı 200metre ripstop alacağım :)
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
led

slm

Post by led »

bekleyin isterseniz...hindistana sorduracağım :D :D
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

:D tamam sen hindistana sor ben bekliyorum. :D :D
led

slm

Post by led »

ben gerçekten soracağım :D ...çuval işi yapanların ortakları hintliler :D ...buarada sizlerde kaya ve diğer yere gidipte malzemeleri ve fiatları inceleseniz diyorum
Eray Kara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Melih ribstop değil ripstop.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Kartal

Post by Kartal »

@Altan bey,

Bu konuyla ilgili size özelden Bursa'da bulunan modelci bir arkadaşımın iletişim bilgilerini göndermiştim.

Ben malzemeyi tam tarifleyemeyeceğimden görüşmemin bir anlamı yok ve kendisine onu arayacaklarını söyledim.

Uzman birisi olarak bir görüşseniz diyorum

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Melih

Post by Melih »

Bu adrese bakarmısınız yard(0.9 metre) sini 4.8$ dan satıyor e metre işi. bence biz toplamda 1000m falan alacağız diye konuşursak 2$ gibi birşeye iinebilirler, 1.9oz/yard iyi bir ağırlık 50 gram kadar yapıyor. Benim ingilizcem bu işi konuşamayacak kadar kötü, birisi soruversin

http://www.denverfabrics.com/Merchant2/ ... t_Count=10
Spectre

Post by Spectre »

Altan ikiside doğru. Yani ikiside kullanılıyor. Melih yanlışın var 1.9oz 50 grama denk geliyor ama ağırlıklar öyle ölçülmüyor. Örnek vermek gerekirse 0,5oz = 31-32gr/m2, 0,75oz = 42gr/m2, 1,5oz = 72gr/m2.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
Melih

Post by Melih »

Ferruh, Bu bahsettiğin ağırlık ölçüsü granül ağırlığı olabilir mi?
Çünkü 1.1oz silikon kaplama ribstop dünyadaki en hafif ve en iyi ribstop ve havacılıkta kullanılıyor ağırlığı da 31gr/m2 yani tam 1.1oz (1oz=27gr)

Havacılık amaçlı ribstop üreticilerini dolaşıyorum 1.1oz ve 1.9oz dışında yok zaten. 1.1oz ve 1.9oz bende var bir miktar. 1.1oz zaten dikerken yırtılacak kadar ince arkası net şekilde görünebiliyor. 0.5oz duymadım daha önce

1.1oz için Class 1 FAA Clasified
1.9oz için Class 2

diyorlar hep
Kartal

Post by Kartal »

Melih wrote:Altan kötü haber, ribstop u boyatamazsın, en azındna ben öyle biliyorum. Çünkü naylon ve ısıl işlem görmüş malzeme, lifleri arasında boya emecek bir boşluk veya yüzey bulunmuyor. Ancak üzerine boya süebilirsin o zaman da ancak uçurtmalara yapılan logo veya marka yazıları gibi görünür.

Ben beyaz ribstopa razıyım canım yeterki bulabilelim. bence ribstop diye satılmasa da bu tür bir malzeme mutlaka var bu ükede ama işte biz bulamıyoruz. tekstilci tanıdıklara sormak lazım
@all

http://www.akg.cwc.net/paint1.txt

ripstop boyaması ile ilgili bir tecrübe. Ben yorum yapamıyorum

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Melih

Post by Melih »

@ferruh

Biraz araştırdım dediğin gibi ağırlık tanımlayanlar da varmış, ancak bu aradaki farkı hala anlayabilmiş değilim. 1yard=0.9 metre geliyor ondan diyeceğim ama 1squareyard=0.81metrekare ediyor yani 0.5oz/yard yinede 31gr/metrekareye denk gelmiyor. 16.6gr/metrekare diyor. Aradaki fark kumaşın kaplamasız ağırlığındna olabilir mi? yani 0.5oz derken kast ettiklerini n 1.1oz olmasını açıklayamıyorum bir türlü.

Bu arada burada konuşurken evdeki bazı kumaşların neden yağlı gibi bazılarının da mat olduğunu öğrenmiş oldum, havacılık için olanlar silikon, denizcilik için olanlar teflon ağırlıklı kaplanıyor anladığım kadarı ile.

@altan, ben ribstop diye biliyordum ama ripstop diye arayınca daha çok kaynağa ulaşabildim, demekki ağırlıklı ripstop deniyormuş, Ebay da 10yard için 5.8$ isteyen bir satıcı var kumaş uygu görünüyor, konuşmak lazım.

alibaba.com da da birkaç üretici var ancak adamlar renk başına 4000yard dan bahsediyorlar, bize fazla gelir sanırım :) :D
Spectre

Post by Spectre »

Bu yelkencilikten geliyor. 1yarduyzunluğunda belirli bir genişlikteki kumaşın ağırlığı. Bende bir sürü .5oz ve.75 oz var. 1.5 oz da var.

http://www.kitebuilder.com/catalog/
fabric bölümüne gidersen görürsün.

ayrıca 1oz=28.349gr. Eğer 27 gram olsaydı 1.1oz=29.7 gram olurdu.

Ayrıca ne kadarı 1.1oz. çünkü peşinde m2 mi yard2 mi olduğunu yazması lazım. Belki siz direk çevirdiğiniz için sizde böyle kalmış olabilir. Ama kumaşçılıkta benim dediğim gibi kullanılıyor.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
Melih

Post by Melih »

@ferruh, şimdi anladım, yani 0.5oz metrekare değil, yelkenciler nekadar bir alanı kastediyorlarsa okadarını temsil ediyor bu 0.5,1.0 ve 1.5 dediğin. konu çözülmüştür. havacılar bu konuda daha net sanırım 31gr/m2 diye kesip atmışlar. :D

1 onse 27 küsür gram diye kalmış aklımda 28 küsürmüş haklısın.
Melih

Post by Melih »

Bu arada konuya dönelim; bizim uçurtma için kullanacaklarımız 1.9oz/m2 yani metrekaresi 52gram civarında olan 2.kalite ripstop mu? çünkü 1. kalite olup 3.1gram olan malzemeyi kağıt yırtar gibi yırtmak mümkün ve dikişlerden patlayabiliyor, bizim için hem ucuz hem iyi bir çözüm kalın olan mıdır?

Bir de, bu incecik olanları dikerken ben çok zorlanmıştım daha önce. dikişmakinasının ayağı tutup itemiyor kolayca, tercihim alırsak azıcık kalın olsun.
Post Reply