Yelkencilerden ripstop bulmak

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Spectre

Post by Spectre »

Gönderdiğin linke iyice bakarsan kumaşın 1.0z olduğunu görürsün. Yani 1.9oz/m2 kare değil. Hemen altında 2.35oz/yard2 yazıyor. Küçük bir hesapla 79,356gr/m2 olduğu ortaya çıkıyor.
Ben zamanında Çindeki bakmıştım. 0,75oz(42gr/m2 - bizim ihtiyacımız olan) ikinci kalite kumaşın metresi 1,5$ civarlarındaydı. tabi toplu alımlarda. Yarım rulolarda vardı. Ama şimdi adreslerini hatırlamıyorum. Tabi ithal etmemiz gerekecek. Bunuda unutma.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
led

slm

Post by led »

hatırlayabilseniz ne güzel olur...
Eray Kara
Spectre

Post by Spectre »

Melih haklısın, ince kumaşları dikmek çok zor. Bunun için iyi bir makine lazım. Ben geçenlerde bilgisayarımı satıp :(, iyi bir dikiş makinesi aldım :). Aslında bu kadar üst modele gerek yoktu. Ama bu hobi için değer diye düşündüm. Ayrıca bir dikiş makinası rahatlıkla 15-20 sene kullanabiliyor. İlk dikiş makinam babannemin di. 2. ise 15 yıllık dı.

Uçurtma için en ideali .75 oz. 1.5 oz dikmesi gerçekten daha kolay. Hem daha az esniyor hemde kolay dikiliyor. Ama ağırlık da önemli tabi.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

Ferruh, ne diyeceğimi bilemiyorum valla, ben bilgisayarımı satacağıma açlıktan ölürüm :) Benim dikiş makinam 97 yıllık 1908 den kalma ve hala sorunsuz çalışıyor. bizim ailenin kadınlarının hepsinin perdeleri, çeğizleri bu makinadan çıkmış, geçen sene motor taktırdım kullanıyorum. Seninki gibi bir makina bana fazla ama singerin çok ucuz zigzaglı makinalarınıda açıkcası beğenmiyorum, bir arkadaşa aldık, baskı ayağı plastikten makina yapmış adamlar 2. gününde kırıldı. Yeni ev tipi makinalar oldukça dayanıksız, maksimum 10 yıl dayanır sanırım, sen endüstriyel bir makina aldığın için 40-50 yıl kullanılabileceğini düşünüyorum.

Kumaş için bencede 42 gram(sanırım0.75oz oluyor) ve bir üstü olan kalınlıklar çok daha iyi olacaktır. Belki çok özel uçurtmalarda ağırlık sorun oluyor ama toplu alım yapacağımız için orta karar ve ucuz bir kumaş iyi olur. Dediğin gibi çok ince olanlar gerçekten esniyor.

Şu çindeki firmayı bulsak da kumaş getirtsek :)
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

@Altan

bu http://www.wfkite.net çok acaipmiş, adamlar paybal ile bile ödeme kabul ettiklerine göre adet satışı yapıyorlar, 4 ipli modellerinin çoğu flexyfoil bullet gibi bilinen modeller, bir araştırmakta fayda var, şöyle 3-5 paraya birşeyler alırsak süper olur. Buggy uçurtaları için fiyat soracağım
unalali

Ripstop kumaş hakkında !!!!

Post by unalali »

Herkeze selam,
Ben Ali Ünal, grubunuza yeni üye oldum. Benim ilgi alanım sizinkinden biraz farklı olsada temelde aynı. Paraşüt sörfü ile ilgileniyorum, fiyatları görünceye kadar bir tane almayı düşünüyordum ama fiyatlar malum. Belli bir süre internette araştırma yaptıktan sonra paraşütü kendimin yapabileceğine kanaat getirdim. Asıl sorunlar bundan sonra başladı. İlk ve en önemli sorun Türkiye de aradığım türde kumaş bulamamam. Bu konulara benden daha hakim siz abilerime danışmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Keşke daha önce rastlasaydım grubunuza. Sorum şu: Ripstop veya Dacron kumaşı ülkemizde temin edebileceğimiz bir yer varmı? (Kaya yelken den bahsediliyor, gerçekten buradan parça kumaş almak mümkün mü?) Ankara da oturuyor ve yoğun bir şekilde çalışıyor olmasam Kaya yelkenin kapısını aşındırırdım ama şimdilik sadece sormakla yetiniyorum. Çinden Ripstop getirme hakkında mesajlarda okudum. Sonuçta ne olduğu mesajlardan belli olmuyor, bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz. Bunun dışında hertürlü yardıma açığım. Dikiş ipliği seçiminden, paraşüt iplerinin bulunmasına kadar.
Cevabınızı bekliyorum
Melih

Post by Melih »

Merhaba Ali,

Öncelikle Sörf uçurtması dikmek konusunda sana biraz bilgi vereyim. Ben daha önce bu konuda baya araştırma yaptı 5 metrekare civarında tafettadan da bir tane deneme modeli yapıp uçurdum (berbat oldu). İstanbulda bir arkadaş var türkiyede kendi uçurtmasını diken tek kişi odur. yaklaşık 3 yıldır uğraşıyor, kazandığı tüm parayı malzemeye ayırıyor ve sonuçta eğleniyor olsa da sonuçlar pek bişeye benzemiyor :)

Sana sorunları yazsam iyi olacak;
10 metrekarelik uçurtma için;
Ribstop Kumaşım metrekaresi Türkiyede 14 Euro,
kesim payları, tüpler vs sebebi ile 20 m2 kadar kumaş gidiyor.
Dakron malzeme oldukça pahalı 20-40 euro civarında, yaklaşık 4-5 metrekare lazım.
Tüpler için kullanılan poliüretan elastik malzemenin metrekaresi 30 euro ve bunu yapıştırmayı ve doğru yapmayı öğrenmek için 2-3 uçurtmalık malzemeyi heba edeceğin kesin. bundna da uçurtma başşına 5 metrekare kadar gider.
Etekler için şeritler vs içi harcayacağın ekstra malzemeye de 100$ koyarsak senin uçurtma 1000$ ı buluyor.

Bu hesap içinde poliüretan yapıştırma makinası falan yok henüz, dikiş makinasını da unutmaman lazım.

Sonuç olarka ilk uçurmanı yapmak yaklaşık 2.000$ ı buluyor, bu bahsettiğim arkadaş 7-8 tane yaptı hala düzgün uçtuklarını söyleyemem. Tasarım aşaması çok önemli ve 2 milimetrelik yanlış dikiş sana çok pahalıya patlayabiliyor çünük ribstop esnek bir kumaş değil, en ufak hatayı bile tölere etmiyor.

Benim tavsiyem 1000$-1500$ lık bir başlangıç uçurtması alıp bu işi kafana fazla takmaman.

Eğer güzel ve çok az kullanılmış (toplam 4 kez uçtu) bir Naish V2 16 metrekare sana uyarsa da bende bir tane var, NAISH Türkiye temsilcisi olan bir arkadaşım 4 kez kullanmış, ben aldım ama hiç kullanmaya vaktim olmadı. Bar, İpler, ChickenLoop,Çanta ve Uçurtma sana 1000$ a bırakabilirim.[/list]
Melih

Post by Melih »

yukarda V2 yazmışım pardon NAISH V4 16 uçurtmanın modeli.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bence de en iyisi hazır almak.

Bu adresi biraz kurcalayın:
http://zeroprestige.org/
Ama fazla bir şey ummayın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
unalali

kite surf hakkında

Post by unalali »

merhaba melih,
bana benzer birilerinin olması beni sevindirdi açıkçası ama biraz şevkim kırıldı .. zor olacağını düşünüyordum ama dediğin kadar zor olacağını tahmin etmiyordum ....
elindeki malzeme ile ilgilenebilirim ... ama daha fazla bilgiye ihtiyacım var bütün malzemeler için (modelleri, yapıldıkları malzemeler ) .... resimleri varsa gönderebilirsin .... bana ulaşabileceğin adres : ali.unal@selex-comms.com.tr
cevabını bekliyorum ......
Post Reply