Uluslararası Uçurtma Festivali

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Kartal

Post by Kartal »

Melih

Senin şu npw'lerden birini açsana....

Mor olsunlar ve bir daha davet etmeyi unutmasınlar

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Melih

Post by Melih »

@kartal, amaç yarışmak değil, zaten gelen adamlar eğer gerçekten geliyorlarsa, abilerimiz sayılır bence. Ama "istanbul uluslararası uçurtma festivali" diye birşey yapılıyor da, ne otobüslerde ne bilboardlarda afişini görüyorsak, festival alanıda maltepe sahil ise, bence bir sorun var. Biz bakmaya gideceğiz, bütün umudumuz da haksız çıkmak aslında, alan uygun olsa, bu adamlarda gelse keşke de pazar günü gidip bizde katılsak, bir dahaki festivalde bizi unutmasalar ne güzel olur.

Hep diyorum örneğin balacan uçurtmanın bizimle dirsek temasında olması lazım, türkiyede ticari amaçlı işi yapanlar ile amatörler arasında bir soğuluk oluyor, oysa amatörlerin yaptıkları ticari olanı destekleyecek aktiviteler yapmak. Tüm dünyada bu tür sporlar ve hobiler için geçerli olan bir kural bu ama bizde nedense olmuyor, insanımıza uygun değil sanırım. Model hobisinde de aynı şey söz konusu, mustanghobby e gidip "kendi kafama göre bir uçak yapıyorum, motor salıncağı var mı?" derseniz, "var ama bizden uçak alan müşterilerimiz için sınırlı sayıda getirtiyoruz, size veremeyiz" diyor çıkıyorlar işin içinden, amatör kulüpleri destekleyen birtek model firması yok hepsi, zenginlere oyuncak satıp köşeyi dönmek peşinde, uçaklarını almazsanız onların pistlerinde uçurmanıza izin dahi vermiyorlar.

Bu durumu çok üzücü buluyorum, bakalım umalım da bu etkinlik çok profesyönel birşey çıksın da, diyelim ki "bizi çağırmamışlar, çünkü çok daha iyi adamları çağırmışlar"

umudum bu yönde, ben çıkıyorum...haberler akşam elinizde olur
Last edited by Melih on Wed Jun 29, 2005 6:05 pm, edited 1 time in total.
Melih

Post by Melih »

Hezeyan

Can ile buluşup alana gittik, daha doğrusu alanda buluştuk. Uzaktan dev gibi bir balık görünce heyecanlandım, bastım pedala, ulaştım alana, Can da aynı anda ulaşmış, beraber alana girdik, tam tahmin ettiğim yer çıktı, hem de hatırladığımdan küçük bir alan.

Yaklaşık 15-20 metre boyunda ve 30 metre genişliğinde bir alanda uçurtma uçuruyorlardı, geçip oturduk sesimizi çıkarmadan seyrettik neler oluyor diye. 2 uzak doğulu çift vardı, ikisi çinli, sanırım diğer ikisi japon veya koreli. Dev bir balık uçuran iriyarı bir avrupalı vardı, danimarkalı olan o olabilir. Bir de hintli vardı.

Organizatör Naci bey, yanında bir bayan(eşi sanırım) birde kameraman vardı. Başka kime de yoktu zaten. Bir süre oturup seyrettik, alana giren çocukları kovaladı Naci bey, eşi olduğunu sandığım bayan bir süre sonra bize gelip, "cumartesi uluslararası festivale var bekleriz" dedi, konu hakkında bilgiyi Halit beyden aldığımızı ve Martı dan olduğumuzu söyledik teşekkür ettik.

Naci bey, daha önceki festivallerde de uçurduğunu gördüğüm(geçen sene pendik) iki ipli foilini uçurdu üzerimizde. şok olduk, ne güvenlik önlemi ne birşey, kurbanlık gibi oturuyoruz, allahtan rüzgar azdı birşey olmazdı.

Alanın hemen arkası sahil yolu, arabalar vızır vızır, çevresi aydınlatma direkleri ile dolu çünkü orası bir park. Etrafta bol miktarda ağaç ve dolayısı ile türbülans var. Etrafa bakınıp durduk, bu arada Naci bey, Çinli misafirlere saat 5 de gideceklerini önce parmakları, sonra "FIVE" diyip durarak, en sonunda da saatinin kadranını göstererek tarzanca anlatınca oldukça hoş anlar yaşandı.

Naci bey yanımıza geldi bir ara, "ben Halit beye haber verdim, sizde gelin isterseniz" dedi, "Teşekkür ederiz ama bu alan çok büyük değil zaten, zor olabilir" dedim, "Yok zaten burası uluslararası misafirler için, diğer uçurtmacılar ve uçurtma yarışları şu alanda yapılacak" diyerek, direklerin diğer tarafındaki 10 metre boyunda 30 metre genişliğindeki çimenliği işaret etti. Bu arada ses tonunun azarlar şekilde olması da tuz biber oldu şaşkınlığımıza.

Can ile sözkonusu alana uçurtma uçurmaya gidelim dedik ancak en kısa ipli uçurtma olan NPW (ipleri 12 metre) alana sığmayacağı için, geri dönüp, Küçükyalı sahile gittik 30 dakika kadar uçurtma uçurup evlere dağıldık.

Festivalin nasıl olacağını bilmiyorum ancak, isminin "istanbul uluslararası uçurtma festivali" olması da, Naci beyin, konuşma şekli tavırları ve uçurtma uçurma kurallarına olan "özeni" de beni pek umutlandırmıyor açıkcası.

Hafta sonu için Yeşilköye gitmeyi, bu festivali unutmayı öneriyorum.

Not:Acele ile çıktığım için fotograf makinasını almayı unuttum, Can telefonu ile çekti birkaç kare.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Festival yerinin uygun olmaması üzücü. Yine de gidip uçurmasam da izlemek isterim doğrusu. Dönüşte de Yeşilköy 'de uçururuz artık.
Festival cumartesi mi pazar mı ?

İstanbul'da bu iş için uygun yer bulmak gerçekten kolay değil aslında . Hezarfen bu iş için iyi bir para istiyor sanırım.

Geçen sene İş Bankası'nın festivali de uygun olmayan biryerdeydi.

Bir yerler bulmak lazım. Koskoca İstanbul 'da bir yer yok mu yaw ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

Kuşkusuz alan her zaman bulunur, istanbulun %80 i hala ormanmış, inanılmaz değil mi, bu şehir çok büyük gerçekten. Mesela şile yolunda uçsuz bucaksız araziler var rüzgar inanılmaz, ama medyatik değil işte, festival olmaz yani :(

tama o zaman cumartesi pazar sizleri buraya bekliyoruz, ben pazar diye biliyorum, öğleden sonra.
ates

Post by ates »

Melih'in ön araştırması iyi oldu. yol uzak olsa da pazar günü en azından uçurtmaları görmek amacı ile gitmek istiyorum.Kısmet

Dönüşte Yeşilyurt fikri çok güzel.
Spectre

Post by Spectre »

Durum bu kadar kötü ise ben gelmekten vazgeçtim. İlerde görüşmek üzere.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Kartal

Post by Kartal »

@Melih,

Amatör ruh ve satıcı ilişkilendirmen de sonuna kadar sana katılıyorum. Nedenlerini ise İstanbul'a geldiğimde çaylarımızı yudumlarken model camiasından çok canlı örneklerle tartışırız.

Bahsettiğin Mustang Hobbies (Murat Esibatır) çok yakın arkadaşım ki bu konudan en çok sizlanan odur.

Neyse bende haftasou yarışının etkisinden kurtuldum nihayet.

Yani foruma HOŞGELDİM

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Aslında hep birlikte gidip orada boy göstermek gerek. Ama uçurtma açacak yer yok. Oraya gitmek ve bütün uçurtmaları açmak gerek ki Türkiye'de güzel uçurtmalar var, görsünler. Bizim hiç bir ticari beklentimiz yok ama böyle bir festivale çağrılmamak ağırıma gidiyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Spectre

Post by Spectre »

Yer açmak istiyorsanız, Halit de Kevlar ip olucaktı. Onu alın, bir de rokkaku, Rokkaunun dengesi biraz yukarda olsun ki rahatça sağa sola gidebilsin. Emin olun havada sizin uçurtmadan başka uçurtma kalmayacaktır. :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :evil:
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
burn

Post by burn »

Festival alanindan bir kaç fotoğraf... Kaliteleri çok kötü çünkü ancak cep telefonuyla çekebildim. Onun kamerasıda biraz kötü durumda ama en azından bir fikir verir. Festival alani karelerde gördüldüğü kadar ve orayıda zaten yabanci misafirlere ayıracaklarını söylediler. Yan tarafta ufacık bir yer gösterip adete sizde burda uçurursunuz dediler.

Image
Image
Image
Image
Can Altay
Spectre

Post by Spectre »

Can, fotoğraflar için sağol. Fotoğraflarda sanki alan büyükmüş gibi gözüküyor. Tabi fotoğraf açısı da yanıltıyor olabilir.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
Melih

Post by Melih »

Ferruh, Cep telefonu olduğu için kamera geniş açılı :)

Bu arada bende tonla kevlar ip var, bir tanesi diş ipi kadar ince, dediğin gibi gerçekten çok etkili. Edirnedeki festivalde bir uçurtmamı bununla uçurdum, dengesi normaldi dümdüz duruyordu. festival sonuna kadar da düz durmaya devam etti :) Kevların uçurtmacılar tarafından sevilmemesinin sebebini anlamış oldum ben de, uçurtmaya dolananın ipi kendi kendine kopuveriyor, çocukluğumuzda olsa, uçurtmaya jilet takmak gerekmezdi :))
abdullah

Post by abdullah »

Pazar günü maltepe festival alanında olalım derim uçurtma açalım veya açmayalım gerçi açarsak da hiç fena olmaz bu vesile ile belki varlığımız farkedlir bir dahaki festivallere bizleride konuk edebilrler diye düşünüyorum.
Kaldıki şöyle bir önerimde var Altanın dediği gibi hiç bir ticari amaç gütmüyoruz bunun içinde hiçbirşeyden kaçınmamamız gayet normal,Martı uçurtma klübü olarak el ilanı gibi buroşürler bastırıp tüm belediyelere bunları ulaştırmamız gerek festivallerde ticari bir boyut olabilirsede, bunun tüm gelirini eğitime muhtaç çocuklara bağışlanabileceğini bu bastıracağımız buroşürlerde gösterebiliriz bu sadece bir fikir ,bizlerde hem hobilerimizi gerçekleştirmiş hemde eğitime bir katkı sağlamış oluruz ...
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

Altanın fikri hoş, yani gidip yabancı uçurtmacılar ile tanışıp beraber uçurtma uçurmak hoş olabilir, daha iyisi en güzel uçurtma ödüllerini alıp köşeyi dönmek olur :) Ancak uçurtma uçuracak yer olmadığı konusunda çok ciddiyim. Gidip katılalım, Halit bey zaten bazılarını tanıyor, gidecekmiş, ben de orada olup seyretmek fotoğraf çekmek istiyorum , eğer sonrasında vakit kalırsa, küçükyalıdaki alan daha müsait, 1 km kadar ileride. Gider orada uçururuz. İsteyen festivalde de uçurtma açabilir ama Kevlar dışında ip önermem, olan uçurtmanıza olur.
Post Reply