Siteyi uzun zamandır takip ediyordum, üye olarak yeniyim. İki yıl önce bir satış sitesinde gezinirken, parafoil bir uçurtmanın videosunu seyretttikten sonra uçurtmaya kumanda edebilmenin zevkli olabileceğini düşünmeye başladım. İki model arasında kararsız kalınca ikisinide almaya karar verdim. İstanbulda bir arkadaşım sağolsun ikisinide alıp bana gönderdi. Hava müsait oldukça ailece piknik edasıyla gittiğimiz tepede birini ben, diğerini eşim, çocuklarımda resimli diamondlarını uçurmaya başladık.
Bir uçurtma yapmaya karar verdiğimde gözüm 4 ipli revodaydı. Forumu takip ettikçe ilk proje için genellikle tek ipliler ve bunların arasında da DC seçiminin gelenekselleştiğini gördüm. Bende uydum hazır olan projeye diyerek başladım işe. Önce çıtalar için araştırma yaptım, karbon çıta Eskişehir’de bulmak zordu bulduklarım ise çok pahalıydı. balıkçılara gidip kamış ararken 100 cm uzunluğunda fiber oltaların 2. boğumunu buldum denemek için aldım. Hafif ve çok sağlamdı tek dezavantajı bir tarafı kalın diğer tarafı ince oluşuydu. Çok eskiden satın alınmış ve askeriyede kullanılan pançoların kumaşından bir parça kumaş vardı evde, baktım hafif ve rüzgar geçirmiyor, kullanmaya karar verdim ama kumaşın boyutları 140x180 cm olduğu için plandaki ölçülerde kesim yaptım dolayısıyla uçurtma boyutu dikiş payı kadar küçüldü.
Dikiş makinasında ayarlar için biraz çalıştım, çıtaların geçeceği yerlerde gergin durması için arkalarına lastik gergi koymaya ve güçlendirmem gerekli olan yerlerde ise bir çanta kumaşı kullanmaya karar verdim. Sırasıyla hücreleri, çubukların geçeceği yerleri ve kanat uçlarını dikip sonunda birleştirdim. Kanat gergi çubuğunu iki çubuğu birleştirerek oluşturdum, geçecekleri yerleri çanta kumaşından diktim.
Ben bunları yaparken iki arkadaşımda aynı uçurtmadan yapmaya karar verdiler ve çok ince bir branda kumaşından bant ile yapıştırarak uçurtmaları yaptılar, ve uçurdular. Ama çıta problemi yaşadılar. Ahşap çıtalar kırıldı, plastikler zayıf geldi.
İlk rüzgarı yakaladığımda saldım gökyüzüne fakat ya rüzgardan yada iplerin ayarsızlığından stabil uçmadı sağa sola dalışlar yaptı birkaç kerede çakıldı. Ama yine de üst rüzgarı yakaladığında baya ip salmıştım. Edindiğim izlenimler sonucu kuyruk takmak daha iyi olacaktı ve indirmek için eldivenlide olsam zorlandığım için bir aparat yapmak gerekecekti.
Yine forumda gördüğüm sistemle 4 adet kuyruk diktim, uzunları ortalara kısaları kanatlara taktım. Ve tek başıma hem uçurtmayı indirip hemde ipi sarabilmek için iki el ile kullanılan bir makara yaptım.
İkinci uçuşunda bir arkadaşım vardı yanımda yerde uçurtmayı kurup kuyruklarını taktım ipini bağlayıp kaldırdığımda birden havalanmak istedi elimden bırakınca yükselmeye başladı ipi saldıkça yükseldi, sağa sola sallanmadı, çok çekmiyordu da acayip keyiflendim doğrusu. Arkadaşımda o an karar verdi dikişli ve fiber çubuklu olmasına ertesi gün onada dikim yaptık cubukları ayarladık, sonuç tabiki aynıydı.
Tek iplinin bu kadar zevkli olacağını düşünmemiştim, yapım aşamalarında çevremizdeki arkadaşlarında etkilendiğini görmek hoşuma gidiyordu, tüm iş arkadaşlarım öyle yada böyle uçurtmaya merak sardılar ve iyi kötü baya uçurtma sahibi oldular.
Uçurtmayı yapmama sebep olan başta Fevzi ve Berkay bey olmak üzere bu foruma ve kullanıcılarına sonsuz teşekkürler.
https://picasaweb.google.com/116986753435159190795/DCIm#
DC benimde ilk uçurtmam oldu.
DC benimde ilk uçurtmam oldu.
Tuğrul EĞİMSER
Eskişehir
Eskişehir
- Altan
- Site Admin
Re: DC benimde ilk uçurtmam oldu.
Çok güzel bir uçurtma olmuş. Yaptığınız uçurtmadan belli ki siz iyi şeyler yapacaksınız. Eskişehir'de gerçekten iyi bir uçurtma ekibi oluşuyor galiba.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- yigitkahraman
Bunun ilk olduğuna inanmak zor. Çanta da harika güle güle uçurun...
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
Tuğrul bey ellerinize sağlık.
Artık Eskişehir'de öncülük yapmak size kalıyor ,umarım bu konudada uçurtma yapmak kadar başarılı olursunuz.Şimdiden teşekkürler size.
Artık Eskişehir'de öncülük yapmak size kalıyor ,umarım bu konudada uçurtma yapmak kadar başarılı olursunuz.Şimdiden teşekkürler size.
uçurtmayı vurmasınlar
Emeğinizle çok güzel iş çıkarmışsınız. Tebrik ederim. Havaların düzeldiği bir haftasonu DC'lerimizi kapıştırmak dileğiyle 
- Turgay TERZİ
Tuğrul Bey tebrik edrim yaşadığınız heyecanı çok güzel dile getirmişsiniz. Anlatım ve uçurtmanız çok güzel olmuş çok iyi iş çıkarmışsınız.