Genki

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
defgam

Genki

Post by defgam »

Merhaba ,
siz büyüklerime bir sorum olacaktı.
aramalarım sonucunda istediğim kumaşı bulamadım... :(
Genki yapmaya karar verdim. bu uçurtmayı çöp torbasından yapabilir miyim. bir de anladığım kadarı ile kenarlar boşta kalıyor. 6 gen uçurtmalar gibi bunun kenarlarına da ip ile çerçeve yapsak daha iyi bir performans sağlayabilir miyiz

Image
uçurtmayı vurmasınlar...
levent

Re: genki !!!

Post by levent »

Çerçeveye gerek yok.
Poşetten yapacaksan eğer kenarlarını bantla geç yeter.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Genki çöp poşetinden olur mu ?

Bence olmaz çünkü genki uçurtma bowed kite yani arkaya doğru bükülmeli gereken uçurtmalardandır ve arkaya doğru bükmeye kalktığınızda naylon esner ve uzar.

Genki türü arkaya bükmeli uçurtmalar esneyen malzemelerden yapılamaz. Örneğin tafeta benzeri kumaşlar esner ve deforme olur. Bu yüzden genki ve rokaku uçurtmalarında kullanılmaz.

Bu tür tüm uçurtmalarda çevrede ip ile çerçeve yapılmaz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Aslında olmaz değil de çok iyi sonuç alınmaz demek daha doğru olur. Genki'yi Levent tafetta ile yapmıştı. Ziya abi bile yakın zamanda bir tafetta genki yapmıştı birisi için.
Bence denenebilir, ama iyi sonuç beklememek gerekir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Genki

Post by Halit »

Altan wrote:Aslında olmaz değil de çok iyi sonuç alınmaz demek daha doğru olur. Genki'yi Levent tafetta ile yapmıştı. Ziya abi bile yakın zamanda bir tafetta genki yapmıştı birisi için.
Bence denenebilir, ama iyi sonuç beklememek gerekir.
Haklısın. Tam esneme hizasına esnemeyen bir malzemeden takviye yapmak mümkün ama oldukça uğraştırır ve sonuç dediğin gibi çok memnun edici olmayabilir. Ama deneyip görmek en iyisi. Hem tecrübe sahibi olunur.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Re: Genki

Post by Altan »

Ya da başka bir açıdan değerlendirirsek öğrenciyseniz, ripstop hem pahalı, hem de ancak yurtdışından getirtilebiliyorken tafetta ya da çöp torbası ile genki gayet iyi olur.

Biz de ilk uçurtmalarımızı tafetta ile yaptık. Hatta hala tafetta kullanıyoruz. Ama ripstopa göre dikiş sırasında 2 kat daha fazla uğraştırdığını ve uçuşu da çok etkilediğini görünce aradaki büyük fiyat farkına rağmen ripstop bulup kullanmayı tercih ediyoruz.

Tafetta ile delta uçurtmalar iyi olur. Halen Ekrem bey tafetta ile uçurtmalar yapıyor, Abdullah bey son olarak tafettadan dev bir flowform hazırladı, Erhan bey 2 metrelik deltalar dikiyor halen tafetta ile. 8 metrelik dev çanak aksesuarlar tafetta ile yapıldı.

Tafetta dikiş sırasında esner, parçalar birbirine denk gelmez. Dikmeden önce parçaları üst üste koyup yapıştırmak ve öyle dikmek şart.
Tafetta neredeyse 2 kat daha ağırdır.
Uçuş sırasında esnemesi bazı uçurtmalar için ciddi sorun yaratır. Örneğin 3 çıtalı altıgenlerde hiç iyi sonuç alınamıyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
defgam

Re: Genki

Post by defgam »

tüm yorumlarınız için çok teşekkür ederim. en iyi altan abi anladı beni :) ilk denemem olacak bu. tafetta yı bulmak için biraz daha çabalayacağım. kumaşın elimde örneği olmadığı için tam olarak ne istediğimi de anlatamıyorum kumaşçılara. yeni başlamama rağmen gösterdikleri kumaşlardan olmayacağını söylüyorum.
Elinizde fazla varsa bir miktar(ufak bir parça) hem ripstop hemde tafetta kumaştan bana yollayabilir misiniz ? böylece ne aradığımı anlatmama daha kolay olacak.
uçurtmayı vurmasınlar...
Post Reply