Online Uçurtma Treni Yapımı

Beraber uçurtma yapıyoruz.
abdullah

Post by abdullah »

Arkadaşlar şu tren uçurtmalar çok harika bir fikir ama sanırım yapılmadı bunları yapmaya başlasak hiç de fena olmayacak ,görsellik açısından harika olur adam başı ortalama 15 adet yapsak düşünebiliyormusunuz güzelliği gökyüzünde muhteşem bir gökkuşağı oluştururuz. :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

ben tafettadan plandaki uçurtmalardan ~40 adet yaptım...ama denge problemi yaşadım...tek tek denge iplerini düzeltmek içinde boş bir vakit bekliyorum(~3-4 aydırda bulamadım ya :D :D )
Eray Kara
abdullah

Post by abdullah »

Umarım bir boşluk bulursunuz :lol: bu arada Ziya bey ve Halit bey birer denge uzmanları bana göre kenidlerine bir başvurursanız pişman olmayacaksınız biliginize :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

tşk..onlar ustalarımız...tabiiki başımız sıkıştığında onlara başvuruyoruz...şuan vakit ayırabilecek gibi değilim
Eray Kara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tren hakkında biraz bilgi:
Image

Bu tren en kolay yapılacak tren. Tek çıta kullanılmış. Yatayda çıta yok. Sadece dikey çıta var.
Image

Yatayda doğrudan ipe dikiş yapılmış.
Image

Biraz gelişmiş bir tren. John'un geyşaları:
Image

Detaylar:
Image

Image
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tren gibi tekrarlı malzemelerin kesiminde zaman kazandıracak bir yöntem var. Melih bunu iyi bilir. Köpükten model uçak yapımı için kullanılan sıcak kesim tekniği. 70-80 cm. ısıtıcı telinin iki ucuna 12 voltluk, amperi yüksek bir trafo ile gerilim veriyoruz. Isınan tel tafeta kumaşı rahatça kesiyor. Deneme yaptım. İş görüyor. Üst üste 50 tane kumaşı yerleştirip bir kerede kesim yapabiliriz. Ayrıca kenarlar sıcak kesim olduğu için dikişe de gerek kalmaz. Kuyruklar için de aynı yöntem geçerli. Yatayda hepsini ipe dikiyoruz. Sadece dikey çıtaları tutacak pratik bir yöntem bulmak gerek.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

@Altan

Sıcak kesme teli ile kesim için 5-6 kat tafetta denermisin lütfen. Uçlarının birbirine yapışacağını sanıyorum. eğer yapışmaz sa me mutlu bize, Tahtadan kalıp hazırayıp arasına sıkıştırarak kesim yapabiliriz. yanlız şunu unutmamak lazım, kumaş köpükten pahalı. Sıcak kesimde bol miktarda artık kumaşımız olur. Tabi halledilemeyecek iş değil.
abdullah

Post by abdullah »

Ben dediğiniz gibi sıcak tel kullanmadım ama bildiğimiz çok ince elektrikli ince sivri uçlu havya kullandım altı kat ripstop kestim dediğiniz gibi birbirine yapışıyor fakat çok kolayda birbirinden ayrılıyorlar ama aynı denemeyi tafetada yaptım ama o kadar başarlılı olmadı bu kumaşta ancak 2 veya 3 katta kolaylık oldu ama tekrar yineliyorum kestikten sonra hemen kumaşların birbirinden ayrılması gerekmekte soğuduktan sonra birbirilerinden ayrılması zorlaşıyor sıcakken çok basit bir şekilde birbirinden ayrılıyor...
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

Şu çiçekci elyafını pek beğendim doğrusu. Fiyatı yok denecek kadar az oluyormuş top halinde alınca. Çıta desen denizde kum bizde 2-3 mm çıta.

Yakın zamanda bir tren yapacağım sanırım. Çiçekci elyafı pek sağlam sayılmaz ve baktım da bayağı hava geçiriyor ama yapılacak şey tren gibi seri üretim olunca fazla da hassas davrnamamak lazım sanırım. Açık renk elyaf alıp üzerine şablon ile sprey boya uygulanarak desen yapmak geldi aklıma, olursa çok sevimli de olabilirler.

Elyafı bulur bulmaz başlayacağım sanırım
ates

Post by ates »

Geçtiğimiz cumartesi mısır çarşısının yanındaki kuru kahveci mehmet efendi nin olduğu sokakta 75 m kadar ileride sağ kolda bir dükkanda Renkli çiçekçi elyafı buldum. Hemen hemen her renkte 60 cm * 25 metre
rulolar halinde satılıyotdu.Fiyatı 7.5 ytl dedi . Bilginize...
Kartal

Post by Kartal »

Bende Melih'e 50 metreden az değildir demiştim. Demekki yanılmışım.
Ankara'da bana adam sana gelişinden veriyorum dedi ve 5,5YTL'den verdi.

Melih bir şekilde 7,5YTL'yi düşürür eminim.

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Melih

Post by Melih »

Çiçekci elyafının hem ucuz olması hem de seri halde kesmek için çok elverişli olması sebebi ile, bu malzemeden tiren yapmayı düşünmekteyim. Eddy yapayım diyorum ancak o kadar çok konnektör bulmak da zor, konnektör olmaz sa da kanatları gergi ile bükmek lazım, tren için çok fazla iş çıkacak demektir.

Altan, tren değil de arc(kemer) yapalı diyor, yatay çıta gerekmiyor , sadece dikey çıta ile halloluyor. Dikey çıta olarak, çöp şiş çubukları çok daha hafif olacaktır o yüzden fiber çubuğa tercih edeceğim.

Başka önerisi olan var mı?
Spectre

Post by Spectre »

Melih, kemer tren kadar güzel durmuyor bence. Ama Tren için Eddy yaparken 1-2 alternatifin olabilir. Eğer bambu yada ahşap çıta kullanacaksan önceden tahtaya oval şeklini(sanki ip ile gerilmiş gibi) verip bu şekilde yapabilirsin. Yada Eddylerin kuyruğunu biraz uzun tutup dengeyi kuyruk ile sağlayabilirsin.

Germe işini bir tahta ya 3 çivi çakarak yapabilirsin. Aşşağıda ki linkde bir örneği var.
http://www.pcka.org/eddy.html

yada kitebuilderın forumuna üye isen aşağıdaki linke bakabilirsin.
http://www.kitebuilder.com/forums/viewt ... 73&start=0
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

@Ferruh,

sanırım en kolayı kuyruk ile dengeyi sağlamak olacak gibi. Bambu çubuklar biraz kısa, malum çöpşiş çubuğu bunlar. gerçi uzunlarının olduğunuda duymuştum ama eğer yeterli olursa, biraz ufak olacaklar ama bunlardan yapabilirim. Benim aklımda şöyle bir yöntem var, uçaklarda dihedral vermek için yapılan yöntem. bir tahtaya 3 çivi çakıyorsunuz, sonra tüm çıtaları 30 dakika sıcak suda bırakıp bu üç çivi arasına büküp kurutuyorsunuz. öyle kalıveriyorlar.

Gönderdiğin linktede bu yöntemle yapmışlar. İyi fikir gerçekten.

Bakalım zaman bulur bulmaz bir deneme yaparım, sanırım küçük te olsa bir tren yapmak hoş olacaktır.
Spectre

Post by Spectre »

Bende şu an 50 tane kesilmil 40x40cm eddy var. Hatta kenar dikileride yapılmış. Ama fırsat bulupta bir türlü tamamlıyamadım. Zaten 25 uçurtmalık DC trenimde beklemede. Önce onu bitirmem lazım.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Post Reply