koşumlar için kullandığım çok az mumlu alman malı ve emin önü mercan dan temin edilen, ayakkabı dikiş ipi.
Yukarıda bahsettiğim, iki ipi aynı anda kesme yöntemi ile hazırlanmış koşumların, larkhead düğümü şekli ile, 45 cm lik kalın halata bağlanması. koşum iplerinin buradaki kısmında hiç ip ucu olmadığına dikkat edin. her bir ipi tek tek kesmiş olsa idik burada bir sürü uzantı olacaktı.
Koşumların, kumaşa bağlanması. Burada uçurtmanın kenarına denk gelen kısımda, kumaşın içerisinde, sağlamlaştırmak için kullandığımız ip var. düğüm bu ipin etrafından yapılıyor.
Koşumları bir arada tutan kalın halat (3 mm) parçası ve güç iplerinin bu halata tutturuluşu. Gördüğünüz gibi, hem koşumları bir arada tutsun diye hemde, güç ipi bağlansın diye halat üzerinde iki adet düğüm atılmış. Halat uzun tutularak, arada kalan kısıma 3-5 düğüm daha atılırsa, bu düğümler ile güç iplerinin boyu hassas şekilde ayarlanabilir.
Kontrol sapları(handle) ların yakın görünüşü. Burada 25mm aluminyum boru kullanıyorum. mavi kısımlar, bisiklet gidonları için satılan süngerler ve elinizin rahatı için zorunlu. borunun ucuna açtığım delikten üzerine akvaryum borusu geçirerek koruma altına aldığım ve boru ile beraber düğümlediğim, 4mm lik halatı geçiriyorum. böylece boru içerisinde kocaman plastik kaplı bir düğüm oluyor ve o delikten asla çıkmıyor. deliğin kenarları da halatı kesmiyor.
Tüm ipler bir arada, sarı kırmızı olanlar, statik halat. Güç ipleir için, beyaz olan dakron veya başka birşey olur, fren ipleri için kullanıyorum, frenlerdeki kuvvet 10 kiloyu asla geçmiyor. Mavi görünenler aslında mor(flaş sağ olsun) koşum ipleri.