Mirage bence güzel bir uçurtma, yanında ip setinin geliyor olması da, yeni malzeme edinen birisi için bence çok iyi. 110$ lık fiyatı ile bu sınıfta alınabilecek daha iyi birşey varmı bilmiyorum tabi.
Kumaş işciliği harika dersem yalan söylemiş olurum, çıtalar aynı olmasına ramen, iki kanat tam olarak simetrik olmuyor, benimkinde kanatlardan biri birmiktar daha büyük(2-3mm) olacak ki, saat yönünde takla atarken çok az ses çıkaran uçurtma, ters yöne takla attırdığımda bir anda, egzostu sökülmüş amerikan arabası gibi ötmeye başlıyor. Zaten gergi için kullanılan iki çıtayı monte ederken bunu hissetmek de mümkün. bir tanesi gergin takılırken ötekisi pat diye giriveriyor yerine.
Ses işine çözüm olarak belki, gergi çıtalarını 2mm cam fiber ile değiştirebilirim. Daha uzun ve yay şeklinde gergiler kullanırsam çok daha düzgün olacağını sanıyorum (emin değilim)
Sesli olması aslında hoş birşey, haftasonu edremit akçay sahillerinde oldukça ilgi çektim ve büyük bir izleyici ve "kaç para bu" diyen "sorucu" kitlesi edindim.
Halit beyin önerisi ile kuyruk takmayı düşünüyorum. gerçekten gösteri yapmak için en iyi yol bu sesli uçurtma + kuyruk kombinasyonu sanırım.