Birkaç yıl önce bir kırlangıç uçurtma yapmıştım ve çok güzel uçmuştu. Geçen sene bir kırlangıcın fotğrafını çekmeyi başardım (kanatları açık iken). Bir kırlangıcı kanatları açıkken fotoğraflamak için çok uğraşmak gerekiyor. Sonra fotoğrafı alıp çizimini yaptım.
Sonra küçük bir prototipini yaptım. Havadaki görüntüsü bana güzel göründü. Şimdi biraz daha büyüğünü yapmak istiyorum.
Yapmak isteyen olursa AutoCAD çizimini gönderebilirim.
Halit bey, tebrikler nefis görünüyor. yanlız bir sorum olacak, kanatlar arkadan geriliyor mu yoksa ortadaki konnektör kendindne açılı diamond konnektörü falan mı? Yani dihedral şekli nasıl veriliyor bu kuşa.
Bir de mail adresim sizde var, plan lütfen . hatta daha iyisi planı internete koyun herkes istifade etsin.
İsteyenlere gönderdim . Alamayan olursa lütfen bana bildirsin.
Bu uçurtma büyük bir ihtimalle kuyruksuz uçmayacak . Ben kumaşları kesmeye başlıyorum. Bordo ve beyaz olacak. İdeal renkler siyah beyaz olabilir.
Kenarlarını dikmeye başladım. Kanatlarda çıtaların geçeceği yere biraz daha dayanıklı bir kumaş (dakron ) ile çıta yuvası diktim. Yani çıtayı boylu boyunca içinden geçirebileceğimiz bir yuva denebilir.