Uçurtmadan Fotoğraf Çekmek (KAP)

Uçurtma İle Havadan Fotoğrafçılık - Kite Aerial Photography
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Evet bu güzel çalışma için yine ayın elemanı olarak Melih'i seçiyoruz.
8)
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

:) beni sizler yarattınız diyor ve havaya giriyorum :)
led

slm

Post by led »

havaya girebilirsiniz...2005 yılın adamı sizsiniz :D
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Evet arkadaşlar bu gün yeni cihazımız ile ilk KAP etkinliğimi gerçekleştirdim.

En güze resimlerden biri bu

Image

fotoğrafların tamamı burada
http://gokites.com/resimler/kap2/

tüm resimleri koydum, makina yüzünden çarpraz gibi çıkan binalar komik ama dümdüz yeri çektiklerimden kötü değil :) Kaç fotoğraftan kaçı iyi çkmış kıyaslanabilsin diye hepsini koyayım dedim.

Umarım daha iyilerinide çekeriz.
abdullah

Post by abdullah »

Melih eline sağlık bravo :lol:
oldu bu iş tebrik ederim..
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

elinize sağlık...
Eray Kara
gökhan

Post by gökhan »

tebrik ediyorum. Harika olmuş.ka19
Sechkyn

Post by Sechkyn »

Üstadım ellerine sağlık, süper olmuş....
Ne güzel resimlerin çekilebileceğini düşündükçe heyecanlandım.

Uzun zamandır gelemedim aktivitelere; seyehat, hava muhalefeti..vs
en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere.
(daha yeni NPW'yi bile size test ettiremedim!?!?!)

Sevgiler,
Seçkin Barlas
Melih

Post by Melih »

Destekleriniz için çok teşekkürler. ben de bu gün biraz gaza gelip kamera kasası için malzeme araştırdım, şimdi bulduğum malzemeler yanımda durmakta, bakalım ne çıkacak
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

Tebrikler, artık bizede öğretirsin kap olayını!
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
Melih

Post by Melih »

KAP RIG 2

Evet arkadaşlar, bu uçurtmadan fotoğraf çekme iş için alçıpan köşebentinden yaptığım ilk dandik modelin ardından gıcır gıcır 2 numaralı rig (ecnebiler bu şeye bu adı vermiş) ile karşınızdayım. Bu seferki aletin gövdesini, çocukluğumda yurtdışından gelenlerin getirdiği türden mekanik setleri ile yaptım. Bunlar nedense artık bulunmuyor, oysa çocukların gelişimi için de muhteşem şeyler. Vidalanabilir birsürü parça sayesinde bu tür işler kolaylaşıyor.

LCD ekranı kırılmış eski model bir CANON IXUS dijital fotoğraf makinası, 1 adet mikro servo(deklanşör için) , 1 adet mini servo(dikey hareket), 1 adet de açı kontrolü sökülmüş sonsuz dönüşlü standart servo(yatay hareket için) 1 pil yuvası ve 1 adet de kumanda alıcısı kullandım.

Yatay hareketi sağlayan servo tarafımdan değiştirildiği için, istediğim hızda sağa sola 360 derece dönebiliyor artık, bu sayede havada iken her yöne bakabilecek kamera. Dikey hareket de 15 derece yukarıya ve tam 90 derece aşağıya bakacak şekilde ayarlandı, böylece gökyüzü hariç her yeri çekmek mümkün olacak.

Şu an tek eksiğim bir televizyon vericisi. Bu vericiyide alır almaz çekmeden önce kameradaki bilgileri aşağıdan görebileceğim. Tabi bir de esas oğlan yani uçurtma eksik :D Bahara kadar onu da hallederim, olmadı kulüp üyelerinden ödünç alacağım artık. (Serçinin deltaları ve doperosunda gözüm var)

Bu gövdenin en güzel yanı da her türlü kamera ile uyumlu olması. Kamerayı standart kamera ayak vidası ile sabitliyorum.

Image

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ellerine sağlık.

Uçurtma kulübü daha şimdiden yeni yıl için büyük ümitler vaad ediyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
erol

Post by erol »

:shock: :shock: :shock: Valla Bravo... :shock: :shock: :shock:
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Serkan

Post by Serkan »

İşte budur.Valla Melih eline sağlık.
Çekeceğin fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum.
Melih

Post by Melih »

Biliyorsunuz bu haftasonu, yeni yaptığım KAP mekanizması ile çekimler yaptım ancak yatay servo civatasını kısa tutmam sonucunda 0.1 YTl lik bir vida yüzünden mekanizma 40 metreden yere çakıldı. Fotoğraf makinası, servolar ve alıcı mekanizması sapasağlam ama metal aksam ve pil yuvası darmadağın oldu. Zaten model uçaklardada aynısı olur, en ağır parça olan pil bölümü uçağı parçalayıp içinden çıkar :lol: gerisi sağlam kalır.
Image

Neyse, ben yılmadım, çektiğim resimler yüzünden daha çok gaza geldim.
Image
tüm resimler burada: http://www.gokites.com/etkinlikler/25_aralik_2005.htm

Ve KAp işindeki bir sonraki adım olan kablosuz video aktarıcısı ile, kamera ekranındaki görüntüyü aşağıya nakletme işine giriştim. İlk olarak bu gün bu cihazı aldım
Image

Bu bir MPEG4 RECORDER/PLAYER, yani video girişi çkışı olan MP3 falan çalan, hatta ek olarak da küçk ve kötü bir kamerası bile olan bir cihaz. Kablosuz aktarıcıdan gelen video sinyalini ekranda görmek çin de alınabilecke en ucuz cihaz. Otomobillere takılan LCD ekranlardan alacaktım ama 270 dolar civarında fiyatları, üstelik çok enerji harcıyor ve kendinden pilli de değiller. Bu alet ise hem video kaydı yapıyor, hem bilgisayarınızdan aktardığınız filmleri gösteebiliyor yani nefis bişey, üsteli 7 saat dayanan bir pili var, ekranı LCD değil OLED, dolayısı ile çok az enerji tüketiyor ve de sadece 220$ :) yani daha da ucuz. ağırlığı 100 gram kadar ve yanında FM radyo bile hediye ediyorlar.

Artık tek eksiğim Video aktarıcı üniteleri ve el yapımı yüksek mesafeli video anteni :roll:

Bir de, modelcilikte kullanılan verici alıcı kombinasyonu yerine kendi mikro bilgisayar kontrollü kumanda ünitemi yapmaya karar verdim. Hem çok daha ucuza mal oluyorlar(yer eçakılırsa fazla üzülmem) hem detam olarak istediğim işi yapacak şekilde ayarlayabilirim. Öte yandandan bu ek bir iş olacağı için zaman ayırmam gerekecek, ölçüp tartıp kendim mi yapacağım hazırını mı kullanacağım karar vermem lazım.

Bahar aylarında harika hava fotoğraflarımız olacak, uçurtmaları hazırlayın

:D
Post Reply