Anadolu Yakası Uçurtma Etkinliği

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
Halit
Site Admin

Anadolu Yakası Uçurtma Etkinliği

Post by Halit »

Halit Bey merhaba,

Çocuketkinlikleri grubumuzdan Anadolu yakasında uçurtma şenliği düzenlenmesini isteyen üyelerimiz var.
Rüzgarlar bitmeden, Anadolu Yakasında etkinlik düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

Ben Avrupa yakasında oturuyorum. Anadolu yakasını çok iyi bilmiyorum. Benim aklıma, Koşuyolu'nda Şevket Aktalay İzci Okulu'nun bahçesi geldi hemen, tabi uçurtma için rüzgar olur mu bilmem. Anadolu yakasından yazan üyemiz Fulya Hanım, belki daha farklı bir yer önerebilir.
saygılar

Cemile
http://www.ucurtmaplanlari.com
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Merhaba Halit Bey ,

kolay gelsin

aslında avrupa yakası etkinliklerine katılmadım. ne gibi kriterler isteniyor.
sahil yolu her bakımdan uygun. caddebostan a kadar olan yerler. müsait gibi.
ben şevket altayı da biliyorum. gitmiştim.bir keresinde maltepe belediyesi yapmıştı böyle bir şey. ama çok kalabalık halk kitlesi olur diye gitmemiştim açıkçası.

parklar. var fenerbahçe. kalamıştaki. birde göstepedeki selamçeşme parkından. da çocuklarımla gittiğim. bir park var. büyük bir park. orasıda olabilir.

kriterleri belirtirseniz. rüzgar ve alan dışında aklıma gelmiyor. ozaman alternatifleri çoğaltabilirim.

teşk.

Fulya Aydıner
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Merhabalar Fulya Hn,

Ben de Anadolu yakasını çok bilmiyorum ancak bir kez Fenerbahçe parkına gitmiştim ve hatırladığım kadarıyla düz ağaçsız alanlar vardı sanırım.
Küçük çapta bir festival için bile olsa bir futbol sahası büyüklüğünde düz ağaçsız elektrik direkleri olmayan bir alana ihtiyaç var. Belki çok iddialı şeyler yapmazsak (bizim gösteri uçurtmalarını vb uçurmaya kalkmazsak daha küçük bir alanda da idare edebiliriz.
Sizin grup kaç kişi gelir. Yaş ortalaması nedir ?

Mailin bir kopyasını Anadolu yakasında oturan arkadaşlarımıza da gönderiyorum. Onların da fikirlerini alabiliriz. Fenerbahçe parkı gibi nisbeten izole bir yer olursa doğrusu tercih ederiz . En son Anadolu yakasında düzenlenen bir festivalde çok sevimsiz görüntüler oldu ve doğrusu yoldan geçenin gelip daldığı bir etkinlik pek eğlendirici olmuyor. Uçurtmalarımız bile çalınıyor.

İstanbul'da en büyük sorun ne yazıkki yer bulabilmek.
En kötü ihtimalle Maltepe sahilde yapılabilir.

Tarih ile ilgili seçimi siz yapabilirsiniz. Pazar günü biz daha uygun oluyoruz. Havalar daha da soğumadan yapmak lazım.
Sercin

Post by Sercin »

Selamlar;

Anadolu yakasında uçurtma için biz genellikle Küçükyalı sahiline gidiyoruz. Ancak alan çok kısıtlı ve hafta sonları çok dolu oluyor. Ayrıca yol kenarı olduğu için uçurtmaların arabaların üzerine düşme tehlikesi var. (Bkz. Maltepe Şenliği)

İnternetten biraz araştırma yaptım. Pendik Model Uçak Klubü (PEMUK) diye bir klup var. Onlar Tuzla taraflarında Orhanlı diye bir yerde uçuş yapıyorlar. Bu kluple bağlantıya geçip, rüzgarların fazla olduğu bu haftalarda, bu alanda uçurtma şenliği yapmak için izin alabiliriz.

Alanı bilmiyorum. Ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ve model uçak uçurulduğuna göre epeyce geniş bir alan olduğu kanısındayım. Bu cumartesi günü gidip bu arkadaşlarla tanışmak istiyorum. İsterseniz bu konuyu onlara açabilirim.

Saygılar
Serçin...
abdullah

Post by abdullah »

Anadolu yakası deniliyor fakat ha gayret nerdeyse >Gebze ye geldik :lol:

Bende karşıyı çok bilemememe rağmen ataşehir veya şile yolu üzeri çekmeköy taraflarında güzel yerler olduğunu duymuştum nispeten ,Serçinin dediği yerlerden daha yakın oraları tabi müsaitse ...
uçurtmayı vurmasınlar
Halit
Site Admin

Post by Halit »

@Serçin
Cumartesi dahil hergün enaz 150 km araba kullanan biri olarak pazar günü o kadar uzaklara gidebileceğimi zannetmiyorum.

Uygun bir alan olmayınca da doğrusu hiç keyifli olmuyor.
Koca İstanbul'da bir yer bulamamak üzücü.
led

slm

Post by led »

Samsun'a buyrun :D ...ama Mersin sahilleri tam uçurtmalık
Eray Kara
Kartal

Post by Kartal »

idle wrote:Selamlar;

İnternetten biraz araştırma yaptım. Pendik Model Uçak Klubü (PEMUK) diye bir klup var. Onlar Tuzla taraflarında Orhanlı diye bir yerde uçuş yapıyorlar. Bu kluple bağlantıya geçip, rüzgarların fazla olduğu bu haftalarda, bu alanda uçurtma şenliği yapmak için izin alabiliriz.

Serçin...
Serçin Orhanlı denilen yer T.E.M. Sabiha Gökçen çıkışına gelmeden sağdaki OPET Mehmeçik Vakfı benzinliğinin arkası. Orada Autodrom tesisleri var. Sanırım orası. Orhanlı Beldesi de orası. Henüz ben formula pistine gidemedim ama İstanbul Park'da orada.

Bilginiz için.

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Sercin

Post by Sercin »

Selamlar;

Aşkolsun, biraz kırıldım şimdi. Biz Avrupa yakasına gelirken, sadece Eminönüne geliriz, olmadı en fazla Zeytinburnuna kadar geliriz gibi birşeyler söylüyor muyuz? Yada Bahçeşehire veya Hazerfana gelirken ha gayret Tekirdağ'a az kaldı diyor muyuz?

Ben her hafta, Orhanlı'ya gidelim demiyorum ki. Unutmayalım bu iş için taa Akçay'a kadar gitmiştik.

Neyse herkese sevgiler, saygılar.

Serçin...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

idle wrote:Selamlar;

Aşkolsun, biraz kırıldım şimdi. Biz Avrupa yakasına gelirken, sadece Eminönüne geliriz, olmadı en fazla Zeytinburnuna kadar geliriz gibi birşeyler söylüyor muyuz? Yada Bahçeşehire veya Hazerfana gelirken ha gayret Tekirdağ'a az kaldı diyor muyuz?

Ben her hafta, Orhanlı'ya gidelim demiyorum ki. Unutmayalım bu iş için taa Akçay'a kadar gitmiştik.

Neyse herkese sevgiler, saygılar.

Serçin...
Doğru söze ne denir? Yok, demeyiz böyle şeyler. Gideriz elimizden geldiğince.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

idle +1 :)

Bıkmadan usanmadan ne zaman zamanımız olsa avrupa yakasına geliyoruz, hem de en ücra köşelerine. Anadolu yakasında toplansaydık tabiiki bizde daha aktif olur daha sık gelirdik, oralara bile gelmek için bütün günümüzü gözden çıkartıp saatlerce yol geliyoruz, hele idle sitemde çok haklı, bende ne araba ne ehliyet var, tüm yolun derdini o çekiyor resmen :wink:

hadi beyler üşenmek yok, adapazarında da olsa yapalım şu etkinliği :) artık motorsikletim de var valla kenardan kenardan gelirim :)
abdullah

Post by abdullah »

Serçin Ben (ha gayret Gebzeye az kaldı ) derken latife amaçlı kullanmıştım cümlemi , özür dilerim başka bir amaç gütmedim kırılmana gerek yok :lol: :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Post Reply