Nusaybin

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
Halit
Site Admin

Nusaybin

Post by Halit »

Aşağıdaki mail bir üyemizin mail grubuna gelmiş. O da bana göndermiş. Ben bir mail atıp soracağım. Belki sizler de mail atmak istersiniz.

Ad, Soyad : muazzes özalp

E-Posta : muazzes@mynet.com

Yazma Nedeni : merhaba ben mardin nusaybinde öğretmenim okulumuz gerçekten çok kötü durumda sizden ricam bir uçurtma yada bir eğitici ürün göndermeniz biz öğretmenler ancak bir yere kadar yetişebliyoruz aklınıza gerçekten okulamı sorusu gelebilir eğer bir ürün gönderirseniz bunun okula kaydolduğuna yada ilçe milli eğitimden bile yazı alabilirim LÜTFEN bana yanıt verin
http://www.ucurtmaplanlari.com
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Halit bey,
Araştırmanız olumlu sonuç verecek olur, desteğe layık görürseniz ben bu arkadaşa yardımcı olmak için hazırım. Orada verilecek eğitim için ücret talebim olmayacak. Soyadı sadece bir tesadüftür.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Ben mesaj ile ilgilendim.
Mardin ili Nusaybin ilçesi, Kaymakam Bülent Pekdemir ilköğretim okulu sınıf öğretmenlerinden Muazzes ÖZALP hanımefendi okul idaresinden durumu haberdar ederek öğrencileri için gönüllü bir çalışma başlatmış.
Martı Uçurtma Kulübü üyelerimizden katkıların başlağını söyledi.
Gönderileri bir tutanak ile açıp teslim almağa başaladığını ve gönderi sahiplerine bir nüshasını gönderebileceğini ifade etti.
Şimdiden herkese teşekkür ettiğini msn deki bir görüşmem de söyledi.
Tekrar ediyorum soyadı benzerliğimiz bir tesadüftür.
Uçurtma çalışmaları için uzaktan destek vereceğim. Sorun yaşanırsa ben gönüllü olarak kısa süreli olarak gideceğim.
İyi ki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Ben de bir kaç kırtasiye malzemesi göndermiştim. Almışlar ve öğrenciler teşekkür mektubu yazmışlar. Muazzes Hn sanırım çok çabalıyor. Aslında eski ve kullanılmış da olsa herşey giysi , kitap orada çok işe yarıyor. Taşıma suyu ile değirmen dönmez ama belki biraz nefes aldırabiliriz. Ben bundan sonra bu okulu hep aklımın bir köşesinde tutup elime , işlerine yarayacak bir şeyler geçtikçe göndermeye çalışacağım.
Kimbilir belki bir gün bu çocuklarla Nusaybin'de de bir festival yaparız.
abdullah

Post by abdullah »

Halit bey Nusaybin tam açık adresini varsa , buraya yazarsanız sevinirim.
uçurtmayı vurmasınlar
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Okulun adresi şu :

Muazzes Özalp
Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okulu
Nusaybin/Mardin

Muazzes Hn'ın durumu anlatır maillerini aşağıda bulabilirsiniz.

.... şimdi başka neye ihtiyacınız var demişsiniz aslında herşeye ihtiyacımız var artık sizin takdirinize kalmış. çünkü biz öğretmenler bazen aramızda para toplayıp öğrencilere giysi yardımı yapıyoruz burada aillerde fakir olduğu için bir şey yapamıyorlar inanın kışın okula montsuz ve terlikler geliyorlar. biz onlara veriyoruz onlarda daha küçük kardeşlerine veriyorlar onlar daha çok üşüyorlar diye kime yardım edeceğimizi şaşırdık bizde böyle yardım toplayarak azda olsa onları sevindiriyoruz.sizden açıkçası her türlü yardımı bekliyoruz bu kırtasiye,kitap kıyafet, eğitici oyuncak tarzı şeyler yada eğitim cdleri olabilir.çünkü arada sırada evden okula tv getiriyoruz.hatta eski ürünleriniz bile olabilir biz onları tamir ederiz ve okula kazandırırız.

saygılarımla...

...Desteğiniz için çok teşekkürler.Eski eşyalar neden olmasın, bize eski gelen şeyler bile onlara yepyeni geliyor.O eski eşyalar bile onları çok mutlu ediyor.Çok eski olsa bile biz onları tamir edebiliriz. Özellikle çizgi film çok işimize yarar, eğitime yararlı olacak oyuncaklarda çok iyi olur.Okulumuzda 400 öğrenci var ilköğretimde dahil yaşları 7 ile 14-15 arası değişiyor.Ortaokul öğrencileri biraz büyük okula geç başlatıldıklarından, öğrenci sayımız hem fazla hemde fakirler o yüzdende biz öğretmenler yetişemiyoruz.Bu yüzdende okulumuzu yardım severler sayesinde hem eğitim seviyesini yükselteceğiz hemde fakirlikten dolayı tam anlamıyla yaşamayamadıkları çoçukluklarını yaşatacağız.Amacımız işte bu...
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

MARTI UÇURTMA KULÜBÜ formunda yer alan mesajdan sonra Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden Muazzes Özalp hanımefendinin arkadaşlarımızın gönderileri ile ilgili duygu ve düşüncelerini kendi ifadesiyle vermek istiyorum.

"İnanın hocam kışın okula terlikle gelen var."

"Öğrencilerime kıyafet yardımı olarak mont alıyorum, kardeşim üşüyor diyor ve ona veriyor. Kime yardım edeceğimizi şaşırdık."

"Paylaşımı seven çocuklar. Kendilerinden önce aileleride öyle."

"Bir gün öğrencime bir şeyler aldım verdim. Daha sonra tekrar alınca istemedi hep ben mi alıcam dedi."

"Bizim istemediğimiz şeyler onlar için gerçekten çok değerli. Burun bükülen şeyler onlar için mükemmel."

"Martı Uçurtma Kulübü üyelerinden gelen kolileri açınca ben almışım gibi acaip sevindim. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Teşekkür ederim."

Siz ne derseniz deyin ben tekrarlamaktan bıkıp usanmayacağım; iyiki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ. En acılı günümde hep yanımda oldunuz. Görmediğim, tanımadığım bir öğretmen bize sesleniyor. Ben de bu sese kulak verdim. Azımızı çoğa saysın öğretmenim. Ama her fırsatta bir şeyler göndermeğe çalışacağım. Adım bu yaştan sonra eskiciye çıksada.
Size güveniyorum öğretmenim, gönderilenler en iyi şekilde sayenizde değerlendirilecek ve yerini bulacaktır.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Mardin ilimizin Nusaybin ilçesinden MARTI UÇURTMA KULÜBÜNE sıcak ve samimi duygularla gönderilen selamlar getirdim.
Martı Uçurtma Kulübü bir öğretmenin cılız sesini net bir şekilde duydu ve ona yüksek sesle cevap verdi. Martı Uçurtma Kulübü üyeleri tarafından Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okuluna Muazzes ÖZALP aracılığı ile gönderilenlerden bazıları.
Bol Miktarda defter, kalem, kalem kutusu, kalemlik, silgi, pergel gibi kırtasiye malzemesi.
Ansiklopedi Takımları,
Genel Kültür, Sağlık, Sözlük, Gezi ve Ülkemizi Tanıtan Kitaplar, Edebi Romanlar,
Radyo, Hesap Makinası ve Fotoğraf Makinaları,
Metal, Plastik, dijital ve pilli oyuncaklar,
Çizgi film cd'leri,
Duvar Süsü, Biblo, Kapalı Çiçek Tanzimi,
Ağız Mızıkası,
Giyim eşyalarının kendilerine ulaştığını öğretmen, öğrenci ve idarecilerin duyduğu mutlulukları öğrendim ve Martı Uçurtma Kulübü üyesi olmaktan büyük bir gurur duydum.
Şu sözü sarf etmekten usanmayacağıma inanıyorum;
İyiki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Okul Müdürü Sayın Ercan Bey, Sayın Md. Yrdm. Emine Hanım ve sevgili öğretmenimiz sayın Muazzes Hanım arkadaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor ve her zaman ikram etmek üzere bir acı kahveleri olduğunu söylediler.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

:D
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply