PARAFOİL

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
abdullah

Post by abdullah »

Melih herbir parça ikişer kere dikildi bir düz dikiş ardındanda zikzak çekildi onun için bu kadar uzadı zaten :lol: açıkta kalan yerleride elektirikli havya ile düzelterek birbirine yağışmasını sağladım ... :lol:

Birde Dakron şerit dediğiniz nesneyi nerde bulabilirim ???
uçurtmayı vurmasınlar
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Tebrikler. Çok güzel olmuş. Oldukça çekecek bir uçurtma sanırım. Sağlam ip bulmanız lazım.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Sercin

Post by Sercin »

Vallaha süper süper. Havada görmek için sabırsızlanıyorum.
Tebrikler.

Serçin...
abdullah

Post by abdullah »

Halit bey sağlam ip kastınız ?
daha kalın bir ipmi ?

benim wolf u uçurttuğum ip incemi gelir acaba o 3mm idi.
Veya almam gerekiyorsa kaç mm olması gerekir bir öneriniz olabilirmi ?
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

Abdullah abi, dakron dediğim malzeme, naylondan yapılma çok sıkı ve sert bir kumaş, bildiğimiz gemi yelkenlerinin dikildiği malzeme. Bizim uçurtma işinin güze yanı, hep denizcilik malzemelerinden gidiyor olmamız. Balon yelken kumaşı ribstop, normal yelkenlerin kumaşı dakron :) Dakronu yelken diken yerlerden bol bol bulabilirsin, tüm artıklar işine yarar veya tanıdığın yelken sporu yapan ve ufak teknesi olan arkadaşların varsa ellerinde kesinlikle hurdaya çıkmış eski püskü yelkenler vardır, onlardan bir yelken bulursan yüzlerce uçurtmaya yetecek kadar dakron olur elinde :)

Flovformlar konusunda ben çok şaşkınım açıkcası. Hangisi nasıl uçar hiç belli olmuyor, belkide seninkinin hiçbir desteğe ihtiyacı bile yoktur, en iyisi ipleri bağlayıp bir an önce uçurmak.

İp konusunda böyle büyük bir uçurtma için önerim, "çapari ipi" diye satılan iplerden kullanman. EN iyisi dakron veya spectra halat tabi ama çok bahalı onlar da. Karaköyde vapur iskelesinin tam karşısındaki balıkçıdan 4mm çapta ve 400 metresini 14 milyona almıştım geçen baharda. Hücrelerden gelen ipler için 2-3 mm yeterli olur sanıırm ama ana halat için sağlam birşeye ihtiyacın olacağı kesin :D Eğer güzel ve ince olsun istersen karaköy perşembe pazarının girişinin karşısında, sahil tarafında büyük bir denizcilik malzemeleri dükkanı var, 2.5 - 3 mm lik siyah beyaz dakron özlü, örme yelken halatları var. Metre fiyatı sakın sorma hemen "500 bin" diyiverirler. Kilo fiyatı sor, en son 9-15 milyon kadar dı. O paraya 300 metre kadar alırsın. Kolay gelsin.
abdullah

Post by abdullah »

Melih açıklamaların için sağol daha çok kafam karıştı. :lol:

bana şu ipten alacaksın diyeceksiniz o kadar şimdi ben ne alsam diye düşün dur işin yoksa ... :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

özür dilerim abi, valla ben olasılıkları söylüyor ve kararı san abırakıyorum :lol: :lol:
Erhan

Post by Erhan »

Abdullah Bey,

Elleriniz dert görmesin. Şahane gözüküyor.
Eh, artık bir tur verirsiniz herhalde.
abdullah

Post by abdullah »

Erhan bey hele bir uçsun sözümü olur :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
abdullah

Post by abdullah »

Parafoili nihayet havada görebildim :lol:

rüzgar çok yetersiz olduğu için havada kalma zamanı çok kısa oldu,ama arka final dikişlerinin en azından çok kısmam gerektiğini görebildim rüzgar girdiği gibi arkadan hemen çıkıyor.birde denge iplerini sanırım kısa yapmışım Halit beyin dediği gibi nekadar uzun o kadar iyi :lol:
iyi bir rüzgarda çok iyi uçacağı belli oldu en azından :lol: :lol:

buradan görebilirsiniz..
http://www.resimgalerisi.net/AALP/sergi.php?sid=424
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

Abdullah abi, şükür kavuşturana. (ruzgar ve uçurtmayı)

Nefis olmuş gerçekten, ellerine sağlık. Ama bence sağlam rüzgarda uçurmadan arka dikişleri yapma, güçlü rüzgarlarda o delikler lazım olacaktır.
abdullah

Post by abdullah »

dediğin gibi ince beyaz fermuarlar dikmeyi düşünüyorum :lol: gerektiği zaman açıp kapamak için...
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

@abdullah
elinize sağlık...güzel görünüyor...
bende buaralar dacronla ilgilenmeye başlamıştım(herişi bitirmiş gibi:)))...acaba cırt cırtlarda kullanılan malzeme olurmu diye Melih'ede bahsetmiştim...usta oluru verdi:))...aşağıda 2 link var ...buralardan temin edebilirsek hep beraber alalım...
http://www.velteks.com/products.htm
http://www.aktasdardokuma.com/urunler.htm
sizlerden birisi uğrayabilirmi buralara acaba?
birde bu...
http://www.tekstilportal.com/v2/rehber_ ... egori=9970
Eray Kara
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Bu da benim uçurtmam.
Image
yucelgun

Nasıl uçuyor bu parafoil???

Post by yucelgun »

Benim yeni bir mini parafoilim var. Bugün kendisini ilk defa rüzgara bıraktım. Uçuyor uçmasına ama anlık. Tutunuyor rüzgara ve hep daha ileri gitmeye çalışıyor. Yükselmiyor. Rüzgar yeterli olmayabilir belki, pek hızlı istikrarlı esmiyordu çünkü, ya da bir yolu var uçurtmayı tırmanıdrıtmanın ben bilmiyorum. İşin sırrı nedir?

Kullanma klavuzunda min. 3 m/sec yazıyor. Bu hemen hemen 3 boforluk bir rüzgar. bir amatör denizci olarak orda 3 kuvvetinde rüzgarın hep esmediğini ama estiğini düşündüğüm anda da uçurtmanın pek yükselmediğini söyleyebilirim. uçurtma rüzgara tutunduğunda hep ilerlemek istiyor ama yatay...
Post Reply