27 Kasım Yeşilköy

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bu gün gerçekten çok güzeldi. Sabah yağmur yağıyordu ama sonra birden güneş açtı. Biz Yeşiköy'e geldiğimizde rüzgarda çok güzeldi. Birara bir bulut bizaz yağmur bıraktı ama daha sonra tekrar güneş açtı.

Erhan Bey yeni uçurtması bow'u denemeye başladı. Birkaç ekleme çıkartma sonrası bow gayet iyi uçtu. Sanırım fotoğraflarını görürüz. Ziya Bey yine milli takım ile yerini almıştı. Bu gün aramıza ilk kez katılan Levent'in DC si yağmur çamur dinlemeden gün boyu havada kaldı. Umarım Levent'i artık hep aramızda görürüz.
Serçin Hoca 3 tane Delta yapmış ve Melih ile birlikte onlardan bir tren yaptılar. Görüntü çok güzeldi gerçekten. Melih'te panflute ile yine bir ip salma rekoru girişiminde bulundu.
Biz Erol ile Trion takım çalıştık. Biraz yol aldık denebilir. Bundan sonra sürekli çalışmaya karar verdik.
Altan ve Abdullah geldiğinde rüzgar neredeyse sıfır idi ve ne yazıkki Abdullah Bey'in uçurtmalarını sadece yerde görebildik. Bir de muhteşem bir banner yapmış. Bununla da kalmamış bize kendi elleriyle pide yapmış. Yanınada çayı getirmeyi ihmal etmemiş. Abdullah Beyi gerçekten çok takdir ettik bugün ve oy birliğiyle ayın uçurtmacısı seçtik.
Emin Bey bir kaç tane Rave yapmış. Çok güzel uçuyor.
Bu gün ilk defa hep birlikte gece uçurtma uçurma girişiminde bulunuldu. Erhan Bey'in getirdiği yanıp sönen LED ler ile ve üzerine reflektörlü şerit dikilmiş Rokaku ile çok eğlenceli bir etkinlik yapmış olduk. Daha iyi hazırlanıp , daha güçlü projectörler vb ile gece uçuşlarını tekrarlamaya karar verdik. Melih bir çok fotoğraf çekti . Umarım onları bir an önce yayınlar.
Etkinlikler her geçen gün daha keyifli oluyor. Aslında epeydir bir araya gelemiyorduk.
Akşam Fener'in de galip gelmesiyle günün keyfi bir kat daha arttı. :D
Katılan herkes sanırım çok iyi vakit geçirdi. Ben bugün video çektim oyüzden yayınlayacağım fotoğraf yok ne yazıkki.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

Aylarca evde pinekledikten sonra bu gün sonunda buluşmaya gelebildim. Tabi Serçin hoca olmasa benim oralara gelmem de imkansız ya sağ olsun, hem uçurtmalar hem yol ondandı bu gün. Ben de bulduğum her uçurtmanın ipie yapışarak güzel bir gün geçirdim gerçekten.

Halit beyin bahsettiği gibi 2 yıl önce yapıp 1 km ip saldığım buna ramen kaybolmayıp, bir türlü de kaybetmeyi başaramadığım ufacık panfülütümü harcamayı denedim, 300 metre kadar ip salıp öyle bırakmış olsam da, yağmur sonrası gök kuşağı ile bir süre poz verdikten sonra, uçurtma denize düşünce sırf denizi kirletmesin, ipler balıkçıların motorlarına dolanmasın diye kıyıya çekince yine hayata kaldı :lol:

Gündüz gördüğümüz güzellikler yetmezmiş gibi, harika bir gün batımının ardından ışıklar çıktı ortaya, halit beyin reflektör kumaşı ile yaptığı yıldız desenli rokaku su ise fotoğraf makinası flaşlarına adeta poz verdi.

Resimler aşağıda

Image
abdullah

Post by abdullah »

Eline sağlık Melih sağolasın .
Rakoko'nun yıldızı harika gözüküyor bunu ilerletelim derim :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

Vallahi toys'r'us oyuncak marketlerinde ve işportada ışık adına yok yok. Bence çok şey yapabiliriz. 30 santimlik küçücük bir Delta kullanıp 2-3 gramlık felaket güçlü bir ışığı bulutlara göndermiştim 2 sene önce bu zamanlar, hala tadı aklımda. Yağmur yağdığı için tadını 10 dakika çıkarabildim ancak ama bence çok daha iyisini yapabiliriz gerçekten.

Gemi can yeleklerind ebulunan minyatür flaş lambalar var 2 saniyede bir çakıyorlar, öyle birşey ile bir bulutun içine girdiğinizi düşünsenize, göz kamaştırıcı olabilir. Erken başlayan kış geceleri çok eğlenceli olacak sanırım :)

Şu aralar dikiş makinası yokluğundna elim kolum bağlı ama, elektronik konusunda elimden geleni yapmaya çalışırım. Uçurtmalar sizden, dileyin benden ne dilerseniz artık.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Avuurya'dan üye olan Gerhard'ın gece uçurtması

Image
Halit
Site Admin

Post by Halit »

kırmızıları nasıl yapmış anlamadım.

Image
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Image
Melih

Post by Melih »

Halit bey, reflektif malzemenin kırmızısı, sarısı falan da var. Trafik tabelalarından kırmızısını biliyorsunuzdur zaten. Tabelalar için sticker kesen yerlerde bundan bulmanız mümkün. Yapıştırdıktan sonra dikiş ile de sabitlerseniz olur sanırım. Ne de olsa kağıt değil oldukça esnek bir tür naylondan yapılıyorlar.
erol

Post by erol »

Gerçekten çok eğlenceli bir gündü, umarım sonraki ile arası çok açılmaz :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
levent

Post by levent »

Melih in panflüt ü artık emin ellerde :wink:
Harcamayı düşündüğü uçurtma benim için yeni bir başlangıç oldu.
Teşekkürler Melih, teşekkürler MartıUK.
Melih

Post by Melih »

levent
Valla panfülüt yapmak için de uçurmak iin de çok eğlenceli bir uçurtma, ipini fazla salmazsan görenlerin çok hoşuna gidiyor çiçek gibi olması. Dikişmakinası alınca şöyle büyük bir tane yapacağım.
Sercin

Post by Sercin »

Selamlar;

Valla gerçekten özlemişiz. Bir sonraki etkinliği dört gözle bekliyorum.
Fotoğrafları koyan arkadaşlara çok teşekkürler. Ellerine sağlık. Bende de epey fotoğraf var ama vaktim olmadığından internete koyamadım. Kusura bakmayın. En kısa zamanda halledeceğim.
burn

Post by burn »

çok güzel bir etkinlikmiş özellikle gece uçurtmalarına bayıldım. Oldukça yakın olmama hatta uçurtmamın bagajda olmasına rağmen işimi ayarlayıp uğrayamadım. Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere... :)
Can Altay
Post Reply