Literatürde "Air dancer" olarak anılan nesnelerden yapmak istiyorum. Bunların uçurtmanın ipine bağlanarak şişeceğini sanmıyorum ama altına bir fan uydurarak etkinliklere, "rüzgarsız havalarda", güzellik katacağını düşünüyorum. Ayrıca evde atıl duran biraz tafeta kumaşım var onları değerlendiririm diye düşünüyorum.
Sizlere birkaç sorum olacak. Aşağıda ekleyeceğim resimlerde basit bir air dancer'i modelledim. Ancak açılımını çıkartamıyorum. Kolların gövdeye birleştiği yerde elips gibi bir şekil oluşuyor. Potluk oluşmaması için buranın çok hassas yapılması gerekir diye düşündüm. Ama nasıl bir elips ve boyutları ne olacak. Bütün matematik bilgimi(!) kullandım ama yetmedi.
Daha kolay bir yolu varmı, aramızda terziliği iyi olanlar bilir diye düşünüyorum. Mesela ceket dikilirken kolların birleşme yeri nasıl hesaplanıyor?
Son bir bilgi olarak Gövde çapı 40 cm. , kolların çapı 20 cm. olarak düşünüyorum. Sizce güzel durur mu? Ayrıca taffeta bu iş için uygun mudur? fikri, bilgisi, önerisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevineceğim.
Sevgiler
Serçin BASUT

Son Olarak Emin Bey'in yağtığı sarı kırmızı bir balon vardı. Onun planı varmı?
@Emin Bey; Eğer plan duruyorsa bir sonraki etkinliğe getirir misiniz?