Air Dancer

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
Sercin

Air Dancer

Post by Sercin »

Selamlar Saygılar;

Literatürde "Air dancer" olarak anılan nesnelerden yapmak istiyorum. Bunların uçurtmanın ipine bağlanarak şişeceğini sanmıyorum ama altına bir fan uydurarak etkinliklere, "rüzgarsız havalarda", güzellik katacağını düşünüyorum. Ayrıca evde atıl duran biraz tafeta kumaşım var onları değerlendiririm diye düşünüyorum.

Sizlere birkaç sorum olacak. Aşağıda ekleyeceğim resimlerde basit bir air dancer'i modelledim. Ancak açılımını çıkartamıyorum. Kolların gövdeye birleştiği yerde elips gibi bir şekil oluşuyor. Potluk oluşmaması için buranın çok hassas yapılması gerekir diye düşündüm. Ama nasıl bir elips ve boyutları ne olacak. Bütün matematik bilgimi(!) kullandım ama yetmedi.

Daha kolay bir yolu varmı, aramızda terziliği iyi olanlar bilir diye düşünüyorum. Mesela ceket dikilirken kolların birleşme yeri nasıl hesaplanıyor?

Son bir bilgi olarak Gövde çapı 40 cm. , kolların çapı 20 cm. olarak düşünüyorum. Sizce güzel durur mu? Ayrıca taffeta bu iş için uygun mudur? fikri, bilgisi, önerisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevineceğim.

Sevgiler
Serçin BASUT

Image

Image

Image

Son Olarak Emin Bey'in yağtığı sarı kırmızı bir balon vardı. Onun planı varmı?

@Emin Bey; Eğer plan duruyorsa bir sonraki etkinliğe getirir misiniz?

Image
abdullah

Post by abdullah »

Serçin bence şişer kaldıki gövde çapı 40cm diyorsun 5cm lik kuyruk şiştikten sonra hayli hayli şişer.

Tafaedadanda olur ama kol ağızlarını düzgün yapıştırarak ekle sonra dikime geçersin o zaman potluk yapmıyor ben denedim oluyor.
poligonun kumaş yapıştırıcısı var o işini görür bence.

kolay gelsin :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
emin

Post by emin »

Serçinciğim,

Ben onu dikiş bilgimle kalıpsız, kafadan yaptım. Bu nedenle kalıp veremiyorum. Ama ne zaman müsaitsen bana gel, yapılışını sana göstereyim, birlikte başlarız sonra sen tamamlarsın. Diğerinin kol kesimini de gösteririm, o tamamen farklı bir çalışma.

Bekliyorum. Selamlar.

Emin.
Melih

Post by Melih »

Benim gördüğüm airdancer ların hepsi tafettadan yapılmayı zaten. Ancak bir sorunumuz var o da fan ve jeneratör kombinasyonu. 100 milyona 800 watt lık jeneratörler var, bna uygun bir de fan taşımak lazım. Güzel bir taşıma kutuus yapsak fena olmaz
abdullah

Post by abdullah »

Melih daha kolayı var ,300 metre kablo daha ucuz yakındaki evlerden elektrik çekebiliriz ... :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Post Reply