Çinden ribstop getirelim

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Melih

Post by Melih »

@Altan,

:D olmaz, anca beraber kanc aberaber :) ama zaten gördüğüm kadarı ile en yükske miktr alımı da sen yapacaksın, sen olmadan gelmez bu malzeme :)
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Kumaşların geç kalmasına üzüldüğüm bir gerçek. Çünkü bu yaz değişik ve bol model yapmak istiyorum.
Ama @Altan için beklemeye değer görüyorum.
led

slm

Post by led »

plan b:
4 renk çinden alacağımıza almanyadan daha az metraj(metraj tutturma sorunuda yok)... ama 7-8 renk alabiliriz denmişti...ama bunlar nasıl getirilir bilemem...bilginize
Eray Kara
led

slm

Post by led »

yoksa siparişi veriyorum...parasını vermeyenlerden alırım birara...
Eray Kara
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Göster kendini. Sana güveniyor ve inanıyorum.
Ha gayret....
Melih

Post by Melih »

Arkadaşlar forumumuzu google da pek beğenmiş olacka ki;
"ribstop fabric price" diye aratınca 4. sırada martı çıkıyor :)
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... +Ara&meta=
Melih

Post by Melih »

aman allahım daha fenası da varmış :)
"ribstop" diye aratınca başta çıkıyoruz :)
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... =Ara&meta=
Melih

Post by Melih »

@LED
henüz sipariş verilmediği için çeşit çeşit daha ucuza bulurmuyuz diye araştırmaktayım. Metre usulü satış yapan seattle fabrics firmasını buldum,
"ripstop" yazınca (doğrusu böyle yazılıyor, "ribstop" değil) google da en başta çıkıyor. İşin ilginç yanı bize lazım olan kaplamasız ribstop ile tafettanın fiyatının aynı olması, ama ikisi de pahalı 7 dolar :)

Şu teknik malzemeler yok mu boşu boşua pahalıya satıyorlar resmen. Ben kısa bir araştırma yapacağım bulmak için.

@altan (başlıklardaki yazılarımı edit edebilmek istiyorum çok şey mi istiyorum :lol:
Melih

Post by Melih »

1.1 Oz (ons) Ribstop malzeme, silikon kaplı, su ve hava geçirmiyor. "Tente, uyku tulumu, çadır veya uçurtma için uygun" demiş adamlar başka bir sayfalarında :D Fiyatı da şöyle;

1 yard (90 santim) 4.9$ , Toplu alımda 3.82$, Rulo halinde (belirtmemiş, 3 dolar civarındadır en fazla, hee bizim kadar çok alana çok daha ucuz olabilir)

Amerika Idaho eyalitindeki bir doğa sporrları amlzemesi mağazası satıyor, istediğimiz gibi renk ve miktar ayarlayabiliriz sanırım. Renkeri şöyle yazmışlar;

Black, Blaze Orange, Brown, Carribean, Hot Pink, Lime, Med Gray, Navy, Purple, Royal, Sky Blue, Spanish Yellow, White

Web sitesi;

http://www.owfinc.com/Fabrics/NylonWoven/Ripstop.asp
(en alttan 3. ürün)
Melih

Post by Melih »

Son dakika eklemesi (Ah altan ahh, alt alta yazıyorum valla edit edemediğim için)

"Buy 20 yds of any type of fabric and receive wholesale prices for that entire order. " demiş abiler, yani 18 metreden fazla alırsanız "toplu alım" sayıyolarmış. Valla ben siteyi inceledim iyice, adamlar çadır imalatcısı, yani hep hayalim olan "endüstriyel kullanıcı fiyatına almak" olayı gerçek olacak gibi. Adamlar kesinlikle uçurtmacı vs değiller, kendi çadırını dikmek isteyenler için kumaştan fermuara kada rmalzeme satan karı kocadan oluşan bir aile şirketiler. Adam tavsiyede bulunuyor, kendi çadırınızı dikmek için alıyorsanız almışken 20 yard alın ki ekonomik olsun :)

LED valla mümkünse bu arkadaşla bir yazışır mısın, tahminimce bizim gibi uzun metrajlı satışı hayatında yapmamıştır kasabasında :) Ben kanadadan birşeyler getirtirken miktar arttıkca kargoyu ödemelerini talep ediyordum,
Bu işi hem "toplu alım" diye belirttiği 3.82$ ın altına (3-3,5$ gibi) halledebiliriz hem de ağırlık/fiyat oranı çok olmadığı için, "400 metre alacağız kargo sizden olsun" da dememiz mümkün olur diye umuyorum.

Ortalığı velveleye verdim ama, ren vs sınırı olmadan böyle bir alım yapabilirsek ve bu adamdan iyi iş çıkarsa, malzemesi biten 20 metre bile olsa sipariş edebilir :)
abdullah

Post by abdullah »

Melih enimi 90cm oluyor bunların (150cm en olmalı derim)? ağırlık ları nedir peki?
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

@abdullah

Hayır 1 yard (90 cm) kumaşın boyu, yani bizdeki "metresi" demek gibi.

Genişliği 60" (inç) , yani 152 cm. Ağırlığı da 1.1oz yani metrik sistemde 31gr olan en ince ribstop.
abdullah

Post by abdullah »

Melih çok soru soruyorum sanırım :lol:
yanlış hatırlamıyorsam Ferruhun bir açıklaması vardı 40 veya 45 gr olması gerekir en ideali diye. 31 gr çok ince olup üstüste dikimi kolay görünmüyor da sanki ...çok parçalı dikimlerde zorluk derecesi oluşabilir sanki...yinede danışmakta fayda var derim ben..
uçurtmayı vurmasınlar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bunların sattıkları ripstoplar bizim buralardaki gibi olmasın sakın?
Ripstop tekniğinde olması bizim için yeterli değil. Esneme konusu çok önemli.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

ne yapacağımıza karar verebildikmi acaba?...
@Melih:bahsettiğiniz adamlar hala cevap vermediler
Eray Kara
Post Reply