HOOBY TIME COŞTU!

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
User avatar
Melih
Posts: 1104
Joined: Tue Mar 08, 2005 5:41 pm
Location: Kozyatağı, İstanbul
Contact:

HOOBY TIME COŞTU!

Post by Melih »

Arkadaşlar benim türkiyede bildiğim en iyi ve en aklı selim, ucuz mantıklı fiyatları olan modle mağazaso hobbyt,ime iyice coşmuş. Bu sezon sırf uçurtma konusunda bile 120 çeşidi ile hizmet veriyorlar.

Çok iyi karbon çubukları (Serçin hoca aldı gayet güzel) vs yi saymıyoum zira gerek malzeme çeşidi ile gerek se internetten alımda sorunsuz satış ve anında kargo olayı ile adamlar (aslında bir amca) gerçekten harikalar. benim evdeki modle malzemesinin yarısı onlardandı, bu gidişle uçurma konusunda da bayağı duamı alackalar.

Web sitesi: http://www.hobbytime.com.tr
Uçurtmalar bizim ilgimizi çekmeyebilir ama şu ürüne dikkat :)
http://www.hobbytime.com.tr/web/detay.a ... 341&MARKA=

Ek olarak uçurtma yedek parçaları reyonunda Dyneema ip setinin 31 milyon, strapların 11 milyon, karbon çıtaların 6 milyon olduğunu ve birkaç çeşit de bağlantı aksesuarı (2 ilkiler için tüm plastik parçalar) olduğunu hatırlatmalıyım :)
User avatar
yucelgun
Posts: 104
Joined: Mon Mar 27, 2006 1:35 pm
Location: Bahçelievler/ Ankara

Post by yucelgun »

Hobbytime benim de uçurtma dünyasıyla tanışmama vesile oldu. Go Fly A Kite marka uçurtmalar mevcut. Elimdeki mini parafoili ordan aldım ve çok başarılı ve güzel bir uçurtma. Sevenlerim uçurtmaya olan yüksek ilgimi görünce bana bir de iki ipli model almışlar, deneyince nedir durum onu da yazarım.

Modelin linki de şu:
http://www.goflyakiteeurope.com/nydesig ... ?Nmr=11242
User avatar
Altan
Site Admin
Posts: 3734
Joined: Tue Sep 14, 2004 9:17 pm
Location: İstanbul / Küçükçekmece
Contact:

Post by Altan »

Doğrusu pahalı uçurtmalar ile uçuş çok daha kolay ve zevkli oluyor. Ankara'da Ferruh ile bir hafta sonu uçuş yapma şansınız olursa ya da İstanbul'a gelirseniz daha iyi modeller deneyip keyfini çıkarabilirsiniz.

Umarım alınan model zor tipte değildir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
User avatar
levent
Posts: 225
Joined: Wed Sep 28, 2005 4:13 pm
Location: Bahçelievler/İstanbul

Post by levent »

@Erol Bey,
STEALTH RAİNBOW-156X63CM. 2-LİNE CARBON FRAME
Bu uçurtma hakkında görüşlerinizi öğrenmek isterim, fiyat/performans gibi..Hobbyytime/iki ipli/stunt uçurtma
User avatar
erol
Posts: 669
Joined: Tue Sep 14, 2004 2:45 pm
Location: istanbul/Acıbadem
Contact:

Post by erol »

@Levent Bey
Biraz yukarıda Yücel bey kendisine aynı modelin hediye edildigini belirtmis. Kendisi bu konuda bizi daha iyi aydınlatabilir.

http://www.goflyakiteeurope.com/nydesig ... ?Nmr=11242

Hobbytime'da satılan ucurtmalar konusunda pek bir fikrim yok acikcasi, 150 cm'lik bir ucurtma ebadı dolayısı ile hizli ucacaktır, kontrolü biraz güc bir ucurtma olacak yani. Fiyatina gelince, neredeyse ip fiyatina satılan bir ucurtma, fiyat performansı ona göre olacaktır. Trick yapmayı ve hassas kontrol edilebilirlik beklemeyin... Bunları istiyorsanız minimumunuz 100> ucurtmalar olmalıdır. Sonucta birkac günde ulasilabilecek, yüksek yol paraları (amerikadan ucurtma getirmek icin yol parası 100 dolardır!) ödemeden hemen alıp ucurmaya baslayabileceginiz bir ucurtma olacaktır bu. Sizi iki ipli ucurtmalar ile tanistirabilir, biraz tecrübe saglayabilir ama daha fazlası beklenmemeli. Sanırım Usta'larda benzer seyler söyleyeceklerdir.

İki ipli ucurtmalarin secimi ile ilgili olarak forumda baska yazılarda var onlarıda okumanızı tavsiye ederim.
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
User avatar
yucelgun
Posts: 104
Joined: Mon Mar 27, 2006 1:35 pm
Location: Bahçelievler/ Ankara

Post by yucelgun »

Öncelikle Tüm Martı Uçurtma klubü üyelerine nezaketleri için teşekkür edeyim, ben 25 yaşındayım ve bunu yazdığım mesajlarda belli etmiştim, bunu bilen büyüklerim ise hala bana Bey diye hitap ediyorlar. Alışık olmadığım bişey olduğu için garipsiyorum. İncelik gösteriyorlar sağolsunlar.

Stealth modelini evde bulundurduğum doğru da ne deneyebildim henüz ne de ben bir ölçüt olabilirim zira daha hiç iki ipli uçurmadım. Ama mümkün olur da birgün Ferruh Bey'le Ahlatlıbel'e gidersek o size inceee ince detaylara dek herşeyi anlatabilir. Hatta ben kendisinin uçurtmayı uçurtmadan şöyle gözucuyla bakarak da performas hakkında birşeyler söyleyebileceğini düşünüyorum.

Başka bir bakış açısıyla ise Stealth şu an benim için dünyanın en güzel iki ipli uçurtması. Niye?
1-Burcu'm aldı.
2-Şimdiye kadar gördüğüm tek iki ipli uçurtma
3-Benim
User avatar
levent
Posts: 225
Joined: Wed Sep 28, 2005 4:13 pm
Location: Bahçelievler/İstanbul

Post by levent »

@ Erol Bey
Teşekkür ederim,
:? aynı uçurtmaymış, dikkat etmemişim, tanışma için fiyatı çok uygun gerçektende.
Yücel Bey, Ferruh Beyden bir değerlendirme alabilirse ona göre düşünülebilir.
Post Reply