LÖSEV

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
yucelgun

LÖSEV

Post by yucelgun »

Dün LÖSEV halkla ilişkiler servisinden bir mail aldım. Mailde Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri içinde bir uçurtma gösterisi düzenlenemek istendiği ve internette konuyla ilgili araştırma yapılırken bana ulaşıldığı yazıyordu. Öncelikle bu gerçekten çok ilginç zira benim uçurtmayla olan ilişkim daha 2 aylık bile değil. Forumun aktif üyelerine çok daha kolay rastalanacağını düşünürdüm. Ama google'a uçurtma yazınca hakikatten de benim adıma rastlanıyor. (ki tahmin edersiniz bu beni ne kadar mutlu etti.) Füsun Hanım'a cevap olarak Martı Uçurtma Klubü üyelerinden bahsettim kısaca. İş-vakit olarak müsait olanların seve seve süreçle ilgileneceğini yazdım sizlere danışmadan ama herhalde hata etmedim. Bir de yine danışmadan Ferruh Bey'in mail adresini verdim, Ankara'da olduğu için. Füsun Hanım Ferruh Bey'e mail attığını söyleyen ve foruma kendisinin mi yoksa benim mi giriş yapmamın daha iyi olacağını soran bir mail daha yollamış bana bu sabah. Ben burda bu başlığı açıyorum. Ama Füsun Hanım'a da LÖSEV nickiyle giriş yaparak planlanan etkinliğin niteliği ve zamanıyla ilgili daha detaylı bilgileri daha da çabuk bir şekilde burdan paylaşabileceğini söyledim. Umarım daha iki aylık bir üye olarak haddime düşenden fazlasını yapmamışımdır. Ve yine umarım Martı Uçurtma Klubü ile LÖSEV güzel bir işbirliği sağlarlar.
yucelgun

LÖSEV

Post by yucelgun »

Lösev Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Füsun EMECEN Hanım az önce bana bir mail daha yolladı. İrtibati ben sağlamamı rica ediyor. Ve uçurtma gösterisi programının tarihini bana iletmiş. Sizler de aynı şeyi düşünürmüsünüz bilmiyorum ama bence çok geç kalmışlar, çünkü program 29 Mayıs'ta. ODTÜ Eymir Gölünde ODTÜ Kürek Takımı ve Uçurtma gösterisi planlanmış. İstanbul'dan gelen olabilir mi Pazartesi günü bir sorayım dedim. Belki Tavşanlı'dan buraya da uğrayıveren birileri olur. Eymir uygun mu bu iş için onu da bilmiyorum.

Ben buraya programı koyayım. Ama İstanbul grubunun şu anda Çorlu'da havuz-güneş-uçurtma gününü gün ettiğini ve internete de bakmayacağını da biliyorum elbette.

Biz Bir MUCİZE BAŞARDIK...

O güne kadar lösemili çocuklarımızın kendilerine özel bir haftaları yoktu. Bunu dünyada ilk kez LÖSEV, Türkiye’de başlattı. Şu anda 64 ülkede, 72 kuruluş tarafından tanınan ve kutlanan ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI bu yıl 5. kez düzenleniyor. Ülkemizi tanıtmak, sesimizi duyurmak ve lösemili çocuklarımıza hayat vermek için sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Yarın çok geç olabilir.

Dünya ülkelerinin de katılımıyla LÖSEV önderliğinde her sene Mayıs ayının son haftasında kutladığımız haftayı tüm dünyada gelenekselleştirdik. Bu amansız canavara karşı çocuklarımızın ve ülkemizin sesini tüm dünyaya duyurmak, bu hastalıkla mücadele için kitleleri harekete geçirmek ve lösemili çocuklara hayat vermek amacıyla düzenlenen hafta, birçok şehrimizde etkinlik, panel, toplantı ile kutlanmakta ve dünya basınında da geniş yer bulmaktadır.

Dünyada her yıl 1 milyondan fazla çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor ve tüm dünyada bu sayı hızla artıyor. Tedavisi yaklaşık 3 yıl devam eden, yüzlerce ilaç kullanılmakta, litrelerce kan verilmekte, aylarca hastanelerde, izole edilmiş odalarda kalınmaktadır. Oyunsuz, okulsuz geçen aylar boyunca taburcu edileceği günleri sayıklayan yavrularımız için tedavi süreci tam bir savaştır. Eğer gerekli tedbirler alınırsa lösemi önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Tüm bunlardan yola çıkan Vakfımızın bu organizasyonda ki temel amacı; “Dünyada, çağdaş ve her zaman ileriye giden, duyarlı tüm toplumlar gibi çocuklarımızın yalnız olmadığını hissettirmektir. Ayrıca tüm dünya üzerindeki lösemili çocukların hak ettikleri gibi sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve bundan sonraki hayatlarında yaşamlarının bu dönemine ait bir tebessüm bırakmaktır.”

İnanıyoruz ki siz de varsanız Lösemili Çocuklarımız yalnız değillerdir.

Pediatrik Hematolog
Dr. Üstün EZER
Yönetim Kurulu Başkanı

5. LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI PROGRAMI
ANKARA
27 MAYIS CUMARTESİ
• Açık Hava Etkinlikleri, Kardeş Okullar,Dans ve Müzik Bowling
• Akşam yurtdışından gelen konuklara “ HOŞGELDİNİZ YEMEĞİ ”
28 MAYIS PAZAR
• LÖSEV KOŞUSU Sabah saat 10:30’da Halka Açık Olarak Düzenlenecek Olan Koşu Milli Kütüphane önünden start alacak ve Armada önünde son bulacaktır.
• Şehir Gezisi, Ankara Kalesi, Atakule
• LÖSANTE-Lösemili Çocuklar Hastanesi bahçesinde Şenlik
29 MAYIS PAZARTESİ
• Anıtkabir’ de Tören
• Eymir Gölü Gezisi; Kürek Takımı Gösterileri,Uçurtma Şenliği, Maket Uçak Uçurma Şenliği,Yamaç Paraşütü Gösterisi,
• GALA GECESİ
Opera Sahnesi Kokteyl ve Dr. Armağan Elçi Resitali
“Üstün İnsan Ödül Töreni”
Konuk Çocukların Gösterileri
ANTALYA
30 MAYIS SALI
• RIXOS Otele varış ve Otel içerisinde çeşitli aktiviteler
• Panel: Lösemi hastalığının tedavisinde karşılaşılan ortak sorunlar ve çözüm yolları
• Kemer Folklorik Yörük Çadırları Gezisi
31 MAYIS ÇARŞAMBA
• Panel: Lösemili çocuğun tedavisi sırasında aile içerisinde karşılaşılan problemler ve çözüm yolları
• DİVAN TALYA ve PORTO BELLO’da öğlen yemeği
• Yunus ve balinalarla dans
• Düden Şelalesi
• SHERATON Antalya’da akşam yemeği
1 HAZİRAN PERŞEMBE
• Panel: Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasının Önemi ve Gelenekselleşmesi
• Şahin Tepesi-Finike-Demre-Myra Kaya Mezarları ve Noel Baba Kilisesini ziyaret
• Yat gezisi Üçağız'dan Kekova'ya, Su altında kalan Roma harabelerini ziyaret
• Veda Yemeği
İSTANBUL
28 MAYIS PAZAR
• LÖSEV KOŞUSU Sabah Saat 11:00’de Halka Açık Olarak Düzenlenecek Olan Koşu Cadde Bostan Migros önünden start alacak ve Suadiye Tan Sokak’ta son bulacaktır.
TÜRKİYE GENELİNDE
28 MAYIS PAZAR
• Tüm Türkiye’deki çeşitli illerdeki il temsilcilerimiz ve ailelerimizin resmi makamları ziyaretleri ve Atatürk Büstüne çelenk koymaları ve basın açıklamaları ve kardeş okullar ile birlikte gösteriler düzenlenecek.
29 MAYIS PAZARTESİ
• Vali Emniyet Müdürü, Belediye Başkanları ve şehrin ileri gelenlerine Resmi Ziyaretler
30 MAYIS SALI
Eş Zamanlı Olarak Tüm Türkiye’de Lösemi Tedavi Merkezlerinde Bulunan Hastalar Ziyaret Edilerek, Hediyeler Verilecektir
yucelgun

Son gelişme

Post by yucelgun »

Füsun Hanım da alanın ve zamanın biraz elverişsiz olduğunu ve eğer organizasyonu uçurtma için ayarlayamazlarsa başka bir etkinliğe çevireceklerini söyledi. Ama ilerisi için uçurtmalı planları var. Martı'nın mutlaka bu işin içinde olcağını artık biliyorum. Bu iletişim bunda sonraki organizasyonlarda deneyimlilerin birikimlerini değerlendirebileceği şekil ve zamanlamada yapılır hem. Umarım fazla konuşmadım. Herkese iyi haftasonları.

Bu arada dün bir Palio'ya 6 kişi doluşup Ahlatlıbel-Gölbaşı rüzgar aradık, bir minik yaprak bile sallanmadı. :(
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Lösev etkinliğinde bulunmayı çok isterdik. Fakat daha önce verilmiş sözümüz nedeni ile mümkün değil. Bir daha ki seneye ya da yıl içinde başka bir etkinliğe katılırız inşallah.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Spectre

Post by Spectre »

Füsun hanımla bende görüştüm. 29 Mayıs pazartesi benim için uygun ama uçurtma uçurmayı planladıkları yer bu iş için uygun değil. Belki daha uygun bir yer bulunabilirse küçük bir etkinlik düzenlenebilir.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Post Reply