Üstelik de, istanbuldaki tüm üyeler için hemen hemen aynı mesafede bir yer
Burası, Arkadaşımın nikahı için gittiğim Tema Vakfı Vehbi Koç Doğa ve Kültür Merkezi.
2. köprüden anadolu yakasına geçtiğinizde köprünün hemen yakınındaki dev Türk bayrağının hemen dibi. Daha doğrusu o tepenin tamamı. Devasa ölçüde bir park. Karşınızda rumeli hisarı, istanbul boğazı ve köprü manzarası.
Hemen yakınlarında Güzelcehisar var, belki bileniniz vardır, Güzelce hisar istanbulun en güzel manzaralarından biridir diye biliyordum ben de ama bu park çok daha güzel.
Sabah 8 de açılıyor akşam 11 de kapıları kapanıyor, içerisinde umumi tuvaleti, otoparkı da var.
Seyrek şekilde ağaçlar var ancak, tepenin tam üstü, alttaki resimdede görebileceğiniz gibi kaldırım taşları ile kaplı büyükce bir alan, ağaçlar da zaten oldukca bodur, en yükseği 3-4 metre. Uçurtmalar için sorun olacağını sanmam, rüzgar her daim var (bayraktan bilirsiniz)
Bu haftasonu orada buluşmayı öneriyorum.
aşağıdaki adresten 2. paragrafın başlığını okuyun inanamayacaksınız zaten benim "burası harika olur" dediğim yeri tema vakfı da "uçurtma uçurmak" için uygun görmüş
http://ebulten.tema.org.tr/2006/Haziran/AyinBahcesi.htm