Yurtdışından uçurtma get,rmek için sabredemediğim için hoobytime'dan Blaster Sunset adlı uçurtmayı aldım. (http://www.hobbytime.com.tr/web/index.asp?ID=24)
Erol Bey'den aldığım Micron (Uygun rüzgarda keyifli ve heyecanlı bir uçurtma), Erol Bey gözünüz arkada kalmasın afacana çok iyi davranıyorum
Rhombus'un Dart modeli (Didim'e gelenler hatırlayacaktır benim ilk iki ipli denememdi) Kırılırmı diye kormadan iki iplileri tanımak için uygun olduğunu düşünüyorum, çünkü ucuz bir uçurtma, oluşan kırımlarda da tamir tecrübesi edinmeye de sebep oluyor... Ucuzluğu can sıkmadan terler dökmeden tamir yolları uydurmak için rahat koşullar sağlıyor
Ve son uçurtmam Blaster ile hafta sonu deniz kıyısında deneme fırsatı buldum. İşte izlenimler;
Büyük bir uçurtma (ki benim ilk büyük iki iplim) Hassas kontröller, dalış ve loop dışında (onları da yeni becermeye başladım) beklenti olmamalı. Uçurtmanın bağlantıları ve kanat gergileri denge ipleri iptidai... Kanat gergileri ve çitaların bağlantılarını modifiye etmek, ipleri değiştirmek gerekiyor. Bu konuda çeşitli çözümler üretmeye çalışıyorum... Uçurtmayla planlı biçimde ilgilenemediğim ve tembel olduğum için için fener etkinliklerine katılıp ustalardan fikir alamıyorum
Son olarak tüm olumsuzluklara rağmen fiyat/performans açısından hayal kırıklığına uğramadığımı söyleyebilirim. İki iplilerden soğumama da sebep olmadı
Selamlar
Deniz