Hobbytime'dan BLASTER SUNSET-183X79 cm. Stunt Uçurtma

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
babieca

Hobbytime'dan BLASTER SUNSET-183X79 cm. Stunt Uçurtma

Post by babieca »

Merhaba,
Yurtdışından uçurtma get,rmek için sabredemediğim için hoobytime'dan Blaster Sunset adlı uçurtmayı aldım. (http://www.hobbytime.com.tr/web/index.asp?ID=24)

Erol Bey'den aldığım Micron (Uygun rüzgarda keyifli ve heyecanlı bir uçurtma), Erol Bey gözünüz arkada kalmasın afacana çok iyi davranıyorum :D Ne yazık ki bu yüzden, bol bol uçurmaya çalışsamda, hala doya doya uçurabilmiş değilim... Prism uçurtmalara hayran olmamak mümkün değil.

Rhombus'un Dart modeli (Didim'e gelenler hatırlayacaktır benim ilk iki ipli denememdi) Kırılırmı diye kormadan iki iplileri tanımak için uygun olduğunu düşünüyorum, çünkü ucuz bir uçurtma, oluşan kırımlarda da tamir tecrübesi edinmeye de sebep oluyor... Ucuzluğu can sıkmadan terler dökmeden tamir yolları uydurmak için rahat koşullar sağlıyor :roll: İlk defa iki ipli uçuran, uçurmadan önce benim uçurma çabalarımı sıkıntı ile izleyen sevgilime de uçurma işini bulaştırmama vesile olması ayrı tabii :wink:

Ve son uçurtmam Blaster ile hafta sonu deniz kıyısında deneme fırsatı buldum. İşte izlenimler;

Büyük bir uçurtma (ki benim ilk büyük iki iplim) Hassas kontröller, dalış ve loop dışında (onları da yeni becermeye başladım) beklenti olmamalı. Uçurtmanın bağlantıları ve kanat gergileri denge ipleri iptidai... Kanat gergileri ve çitaların bağlantılarını modifiye etmek, ipleri değiştirmek gerekiyor. Bu konuda çeşitli çözümler üretmeye çalışıyorum... Uçurtmayla planlı biçimde ilgilenemediğim ve tembel olduğum için için fener etkinliklerine katılıp ustalardan fikir alamıyorum :oops: Şu halde deneme yanılma yoluyla bu işi halletmeye çalışacağım. Yapacağım modifiyeleri fırsat bulduğumda yazacağım...

Son olarak tüm olumsuzluklara rağmen fiyat/performans açısından hayal kırıklığına uğramadığımı söyleyebilirim. İki iplilerden soğumama da sebep olmadı :P Fazlasını beklemek zaten haksızlık olur...Daha fazla keyif almak için Quantum yada Hipnotist'e ("Eski Mirage") kavuşmaktan başka yolum yok sanırım... Karbon çubuk bulabilirsem Blaster'de umut vaad ediyor.

Selamlar
Deniz
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Deniz bey,
Hiç modifiye ile uğraşmayın. Astarı yüzünden pahalı olur. İp konusunda dikkat etmeniz gereken iplerin iki ipli uçurtma için yapılmış olup olmadığıdır. Bu iplerin en önemli özelliği fazla esnememeleridir. Esneme olmayınca kontroller daha keskin ve hassas olur. Uçurtmanın cevabı net ve hızlı olur. Mümkünse yurt dışından sipariş ile orjinal ip alın. Daha sonra başka uçurtmalarda da kullanabilirsiniz. Genel olarak 3 boy ip bulunur. Rüzgar arttıkça daha uzun ip kullanırsınız ve daha kalındır. Az rüzgarda kısa ve ince ip kullanıyoruz. Genel amaçlar için orta uzunlukta bir şey alabilirsiniz. Eğer mümkünse 3 boydan da birer tane alın.

Keyifli uçuşlar dilerim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
babieca

Post by babieca »

Uçurtmayı kullandıktan sonraki izlenimler:
Zor bir uçurtma değil. İpleri biraz uzun tutunca kolayca havalanıyor. Kontrolü kolay.
Dıve ve loop dışında başka bir trick beklemeyin.
Çakılmalarda yelken kısmını bağlayan lastikler kopabiliyor, alt taraftaki köprüyü tutan ayakların stabilitesi (malzeme japon ile yapıştırıldığı için) bozuluyor. Yanınızda japon yapıştırıcısı bulundurun.

Ben böyle problemler için uçurtmada bazı değişiklikler yaptım;
Stabilazyon sağlayan parçayı klemensin (elektrik mazemesi) içindeki vidalı metallerle değiştirdim, kanatları geren lastikleri çıkarıp ybunun yerine iple dengeli biçimde kanatları gerdim. Bağlantı parçalarını sabitleyen aparatları japon yapıştırıcısıyla kuvvetlendirdim.
İpleri biraz ağır ama bu uçurtma için pahalı iplerden almaya bence gerek yok. Daha ince balıkçı ipleri ve eldiven alınabilir.
Sonuç; oldukça eğlenceli, uçurmak için fırsat kolluyorum. Boyutları ve fiyatı da gayet uygun. Hoobby Tıme bir gün sonra siparişinizi elinize ulaştırıyor.
Tabii paraya ilk kıydığımda bir prism alacağım :lol:
levent

Post by levent »

1 günde gelen kargonun içinde ürün fatura fiş vesaireside geliyormu?
Benimkinde gelmedide...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

İpleri biraz ağır ama bu uçurtma için pahalı iplerden almaya bence gerek yok. Daha ince balıkçı ipleri ve eldiven alınabilir.
Bir açıklama gerekiyor. Pahalı satılan iplerin en önemli özelliği esnemiyor oluşlarıdır. Ya da çok az esniyorlar diyelim. Bu da kontrollerin daha keskin ve hassas olmasını sağlıyor. Aynı zamanda birbiri üzerine binen iplerin kayganlığı ve sürtünme dayanıklılığı nedeni ile edinilmesi gerekli bir malzemedir. İpe vereceğiniz paraya acımayın. Çünkü daha sonra alacağınız daha iyi uçurtmalar ile de kullanabileceksiniz.

Kısa, orta ve uzun olmak üzere 3 takım edinilmesi tavsiye olunur. Kısa olanlar incedir ve az rüzgarlı havalarda kullanılır. Uzun olanlar orta boy ipten daha kalındır ve tahmin edeceğiniz üzere güçlü rüzgarlarda kullanılır.

Bu üçlü takımı yurt dışından sipariş edeceğiniz için bir pakette halletmeniz yol parası açısından daha uygun olur. Yine de bütçe sorununu göz ardı edemeyeceğimizden tek almanız gerekirse önce orta boy ip ile başlayabilirsiniz. Tabi daha önce satın aldığınız uçurtmanın yanında bir ip takımı gelip gelmediğinden emin olmalısınız. Bazı modellerin de hem ipli, hem ipsiz versiyonu bulunuyor.
Sonuç; oldukça eğlenceli...
Prism'i alın ondan sonra konuşalım. :twisted:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply