Yeni Uçurtmam (dublestar ve duble dc)

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
minusone

bu da benim DS (10 nokta ve 2m)

Post by minusone »

Herkese merhaba,
iki buçuk ay kadar önce uçurtma yapımına heveslendim ve internetteki arayışlarımda sn.Ferruh beyin sitesini ve double star'ını buldum, sonra ise bu forum sayfasını. Eski ve yeni yazışmaları takip etsem de foruma hiç yazmamıştım. Ferruh beyle malzeme ve yöntem üzerine özelden epey mesajlaştık, buradan kendisine yardımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.
Yaşadığım kent olan kdz.Ereğli'de geçtiğimiz ay yapılan festivaldeki uçurtma şenliğine yetiştirmekti amacım ancak araya giren aksiliklerden ötürü uçurtmayı ancak bitirebildim. Henüz uçurmadım ancak evde çatıp fotoğrafını çektim. En kısa sürede de uçuracağım.

Fotoğrafları eklemek istedim ancak link ile olduğundan beceremedim, profilde de becerememiştim zaten. Webshots'tan bulunan fotonun linki kurulamıyordu bir türlü.
Belki yanlış yaptığım bir şey vardır, yardım edebilir misiniz?

Fotosuz manasız bir mesaj oldu, kusura bakmayın.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
minusone

bu da benim DS (10 nokta ve 2m) ilave

Post by minusone »

Mesajımı görüntüleyince kendimi tanıtmadığımı farkettim.
ismim Şenol Eşiyok, kdz.Ereğli'de yaşıyorum, 34 yaşındayım ve avatardada gözüken delikanlının babasıyım. Aynı fotoda havada süzülen uçurtma parafoildir.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
minusone

foto

Post by minusone »

Image
(Ferruh'un notu: Yukarıdaki adrese klikledikten sonra gelen sayfada refresh yapın)
(Şenol'un notu: resimleri fotokomi'ye taşıdım)
Last edited by minusone on Thu Aug 10, 2006 4:59 pm, edited 3 times in total.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

Şenol tebrikler
Adresi adres çubuğuna kopyalayınca resimler görünüyo. Gayet güzel gözüküyor. Kumaş olarak ne kullandın? Çıtalar karbonmu ve nereden buldun?
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
minusone

2m DS malzeme

Post by minusone »

fevzi kır wrote:Şenol tebrikler
Adresi adres çubuğuna kopyalayınca resimler görünüyo. Gayet güzel gözüküyor. Kumaş olarak ne kullandın? Çıtalar karbonmu ve nereden buldun?
Teşekkürler Fevzi bey,
Malzemelerle ilgili Ferruh beyin yol gösterişi ve eski yazışmalarınız (toplu alımlarla ilgili) sayesinde Esa kimyadan Arzu hnm'la irtibata geçtim. D6/3mm karbon fiber çubukları 4€/m'den aldım. Eliteks'ten ise Taffeta (90gr/m) 1,35$/1,5m Modena (80gr/m) 2,0 $/m fiyata aldım. Perakende olunca biraz pahalı oldu. Dikiş işini ise annemin emektar Singer'inde kah annem kah ben dikerek hallettik.
Göbekteki birleştirici parçayı hafif bir tahtadan kendim yaptım.
Çıtalara bağlantı içinse en uç parçalarda dikişle bıraktığımız kasalara geçirdiğim çelik halkaları kullandım. karbon çubuğun deliğine tam oturan çiviler (kroşe, elektrik kabloların döşenmesinde kullanılan)
kullandım. halka ve çivi arasında ise olta malzemesi olan pratik klipsleri kullandım. Karbon çubuğun ucuna iki noktada özel bir bant (sağlam bir bant, kimileri mc gyver bantı diyor) döndüm ve ortaya çıkan küçük kot farkı ile kanala da ipi dolayıp düğümledim. Merkez çıtadaki denge ipi aynı zamanda 10 adet 1 nolu parçayı da yerine sabitliyor.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Senol bey, hoşgeldiniz ve tebrikler. Çok güzel olmuş. İlk uçurtma için çok güzel bir çalışma. Devamını da heyecanla bekliyoruz.

Resminizi ve linkleri düzelttim.
Resimlerin olduğu sayfanın linkini koymuşsunuz. Açılan sayfada, resmin üzerine sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve oradaki adresi kopyalıyoruz. Mesaj içine yapıştırmak için "Img" tuşuna tıklıyoruz ve linki devamına yapıştırıyoruz. Tekrar "Img" tuşuna basıp kapatıyoruz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Şenol Bey,
Tebrikler. Özellikle de alternatif malzemeler konusunda ayrıca tebrikler. Oldukça da büyük olmuş. Havadaki fotoğraflarını merakla bekliyoruz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
minusone

teşekkürler

Post by minusone »

Halit wrote:Şenol Bey,
Tebrikler. Özellikle de alternatif malzemeler konusunda ayrıca tebrikler. Oldukça da büyük olmuş. Havadaki fotoğraflarını merakla bekliyoruz.
Teşekkürler Halit bey,
metal :shock: alternatif malzemeler hoş belki ama epey ağırlaştırdı uçurtmayı, vallahi uçacağından endişeliyim :!: . ne şiddette bir rüzgara ihtiyaç olur sizce :?:

Image
Image
(Ferruh'un notu: Yukarıdaki adreslere klikledikten sonra gelen sayfada refresh/yenileme)
(Şenol'un notu: Resimleri fotokomi'ye taşıdım)
göbek parçasını da hafifletmek için düz yüzeylere genişçe delikler delmeyi düşünüyorum.
Last edited by minusone on Thu Aug 10, 2006 5:01 pm, edited 1 time in total.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
Melih

Post by Melih »

3 yıldır martı üyesiyim ve uçurtma yapyorum ama gözüm bu uçurtmayı yapmayı hiç yemiyordu. Vallahi bravo başlangıçta bunu yaptığınıza göre artık hiçbişey sizi kesmez. 2. uçurtma da Heksebest olacak sanırım :)

Tebrikler.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ferruh, refresh ettiğim halde resimler gelmiyor. Benim düzeltimlerimden sonra resimler görünmüyor muydu?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
minusone

ilk uçuş

Post by minusone »

Herkese merhaba,
Dün akşam double star'ı denedim.
Kumaşlar epey esnediğinden rüzgarı kesip altına almak yerine katlanıp pot yapmakta. Zannederim bu sebeble yükselmek yerine sürüklendi.
Kumaşları gerginleştirmeye yönelik bazı iyileştirmelerim olacak.
Image
Image
Image

Not: Ferruh bey, acaba sorun webshots'tan mı kaynaklanıyor yoksa ben mi hata yapıyorum?

(Şenol'un notu: resimleri fotokomi'ye taşıdım)
Last edited by minusone on Thu Aug 10, 2006 5:04 pm, edited 1 time in total.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
minusone

Teşekkür

Post by minusone »

Melih wrote:3 yıldır martı üyesiyim ve uçurtma yapyorum ama gözüm bu uçurtmayı yapmayı hiç yemiyordu. Vallahi bravo başlangıçta bunu yaptığınıza göre artık hiçbişey sizi kesmez. 2. uçurtma da Heksebest olacak sanırım :)

Tebrikler.
Melih bey teşekkürler,
Heksebest'i görmedim henüz ama internetten bulduğum iki ipli trick tack'i yapmıştım, DS projesi sürerken. Çok küçük esintide bile havalanması çok hoş ancak dikiş yerine bant kullandığımdan dengesi stabil olmadı, hemen çakılıyor.
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
Post Reply