Pocket Sled hakkında bir kaç soru

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
mustb

Pocket Sled hakkında bir kaç soru

Post by mustb »

sitede belirtildiği şekilde bir pocket sled yaptım. malzeme olarak çöp poşeti kullandım (siyah) ama bu uçurtma uçmaz gibi göründü gözüme. yani rüzgarı tutacak kadar sabit durmuyor, ana gövde uzerinde hiçbir sert cisim bulunmayışı rüzgarı tutamayacağı izlenimi verdi.
sorum şudur. acaba bu uçurtma kaç km/saat rüzgarda uçar ve üzerinde rüzgarı tutması için bir aparat bulunmalı mı. ankarada yaşıyorum ve hemen hemen hiç rüzgar yok. altıgen uçurtmamızı uçurabildiğimizde dahi bunu bir başarı sayıyoruz. altıgen uçurtmamızın uçtuğu rüzgarda pocket sled de uçar mı?
pocket sled yapmamızın amacı katlanabilir oluşuydu. diğer uçurtmamız çok yer kaplıyor. ayrıca çıtalar kırılgan oluyorlar. katlanabilir veya daha doğrusu taşınması ve muhafazası kolay (tabii ankara'da uçabilecek:) bir uçurtma önerirseniz onu da denemek isterim.
şimdiden teşekkürler ve kolay gelsin.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ankara içinde uçuş yapmak istiyorsanız hafif rüzgar uçurtmaları yapmalısınız. Ayrıca hafif malzeme kullanmanız gerekir. Uçurtmalarınızı kumaş ile yaparsanız çıtaları söküp takmanız mümkün olur. Böylece katlayabilirsiniz. DC ve rokkaku hafif rüzgar için uygun uçurtmalar. Çiçekçi elyafı hafif bir malzeme. Fakat hava geçirgenliği ne kadar sorun yaratır onu denemek gerek. Çöp poşetine uygun bir sistem kullanarak sökülüp, takılabilir bir uçurtma yapmanız mümkün.

Sled az rüzgarda uçmayabilir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Altıgen uçurtma iyi rüzgar istiyor aslında, bu yüzden altıgenin uçtuğu hava birçok uçurtma rahatça uçar. Pocket sled çok çok az rüzgarda uçabiliyor özellikle çöp poşetinden yaptıysan hiç sorun çıkmayacaktır. Uçurtma büyüdükçe rüzgar ihtiyacı azalıyor, pocketsled yapmak yerine biraz büyütüp 2 çıtalı Parasled yaparsan çok daha iyi olur, ayrıca parasledide rulo şeklinde çıtanın üstüne katlayıp taşıyabilirsin.

Kolay gelsin
mustb

Post by mustb »

bilgiler için teşekkür ederim. pocket sled'im uçarsa (Parasled'i de en kısa zamanda deneyeceğim) daha kaliteli ve uzun ömürlü ve daha büyük bir tane yapmayı düşünüyorum. tekrar teşekkürler.
Spectre

Post by Spectre »

Pocket sled in uçması için kanalları dolduracak kadar ruzgar olması yeterli. Yani 6-7km/saatlik bir rüzgar yeterli. Ankarada ben hertürlü uçurtmayı uçuruyorum. Tabi rüzgar olduğu zaman. Akşam 6dan sonra genelde rüzgar oluyor. Asıl problem rüzgar olmaması değil, rüzgarın dönmesi.

Naylon uçurtmalar dahil, bütün uçurtmaları katlanabilir yapabilirsin. Buna altıgen de dahil. Ancak altıgeni farklı bir yöntemle yapman gerekecek.

Eğer elinde naylon malzeme varsa. En uygunu pocket sled. Eğer Parafoil yapmak istersen düşük rüzgarda uçan don mock foil var.

Eğer çıtalı bir uçurtma yapacaksan hemen bir tane pearson roller yap.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Post Reply