Arkadaşlar Stunt uçurtma hakkında bilgileriniz varmı.
- zahitmungan
Arkadaşlar Stunt uçurtma hakkında bilgileriniz varmı.
Arkadaşlar ben Stunt uçurtmayı uçuramadım uçuruluş hakkında bilginiz varmı.Sürekli havada taklamı arıyor bu yoksa benim isledeğim yanış vidyolarmı..
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com
Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine.
www.zahitmungan.com
2 ipi var, birini sağ birini sol eline alıyorsun sağı çekince sağa solu çekince sola doğru döner. çok fazla değil 5-10 santim çekeceksin sadece. takla da attırabilirsin veya sağa sola gezdirebilirsin ama önemli olan hareket halinde tutmak, tek ipli gibi dengeli tutmaya düzgün uçmasına çalışırsan pek güzel uçmaz , önemli olan vızır vızır sağa sola gezdirmek.
- zahitmungan
valla daha uçuramadımki melih abi sola yada sağa alacam.
www.zahitmungan.com
www.zahitmungan.com
- Altan
- Site Admin
Zahit hiç bilmeden iki ipli uçurmak zordur. Özellikle ilk kalkışı doğru yapabilmen çok önemli. İki ipi de aynı anda ve hızlıca geri çekeceksin. Ellerini omuzlarının üstüne değil, dizlerine doğru indirerek arkaya doğru adım at. Uçurtma ok gibi yukarı fırlar. Orada sabit tutmaya çalış. İki ipli uçurmak bisiklete binmek gibidir. Mantığını anladığın anda uçurmaya başlarsın. Kalkışta sağa ya da sola doğru kaymasına izin verme. Yukarıda iken çok hafifçe sağa çek ve hemen düzelt. Sonra hafifçe sola çekmeyi dene. Çok çok küçük hareketlerle tepkileri yokla. Yavaş yavaş tepkileri anladıkça hareketlerini arttır. Denedikçe öğrenebilirsin. Yanında bilen biri olsa daha kolay olurdu. En azından ilk kalkışı yapıp sana devrederdi. Alanda sana yardım edecek biri olsa iyi olur. Çünkü sürekli düşen uçurtmayı düzeltmek yorucudur.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- zahitmungan
o uçurtmayı açık alanda uçurtma lazım diyorsun yani tamda uçurtsam olurmu.
www.zahitmungan.com
www.zahitmungan.com
Selam Zahit, damda uçmaz o uçurtma. Sakın deneme! Düz ve açıklık bir alan lazım. Çünkü uçururken bir kaç adım geriye gitmen gerekebiliyor. Mazallah düşme damdan.
Yazıların bir ara düzelmişti ama gene bozdun kendini. Daha dikkatli olursan seviniriz. Bu arada bende sana birşey sormak istiyorum. Yaşın 16 olduğuna göre Lise 1 yada Lise 2 öğrencisi olman gerekir. Okula devam ediyor musun? Yoksa çalışıyor musun? Bunlardan bahsetsene biraz...
Serçin...
Yazıların bir ara düzelmişti ama gene bozdun kendini. Daha dikkatli olursan seviniriz. Bu arada bende sana birşey sormak istiyorum. Yaşın 16 olduğuna göre Lise 1 yada Lise 2 öğrencisi olman gerekir. Okula devam ediyor musun? Yoksa çalışıyor musun? Bunlardan bahsetsene biraz...
Serçin...
- zahitmungan
Şuanda okula gidiyorum lise 1 geçtim entüstiri okulunda okuyorum bilgisayar bölümündeyim.
www.zahitmungan.com
www.zahitmungan.com
- Altan
- Site Admin
Zahit damda uçurmaya kalktıysan yanlış yapıyorsun demektir. Her şeyden önce bu uçurtmaların ipleri sonuna kadar açılır. Tek ipliler gibi ip salınarak bırakılmaz. Damda uçuruyorsan ipleri sonuna kadar açmadın demektir.
Last edited by Altan on Sat Sep 23, 2006 12:28 pm, edited 1 time in total.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Altan
- Site Admin
Re: Arkadaşlar Stunt uçurtma hakkında bilgileriniz varmı.
Cümlenden anlam çıkarmak zor oluyor. Şimdi elinde bu uçurtmaya ait eğitim videosu var mı?zahitmungan wrote:...Sürekli havada taklamı arıyor bu yoksa benim isledeğim yanış vidyolarmı..
Bu uçurtmalar havada sabit duran uçurtmalar değildir. İki iple kontrol ediliyor. Böylece istediğin şekilde yönlendiriyorsun. Uçurtma sürekli hareket halinde, sağa, sola, yukarı, aşağı gider, daireler çizebilir, çok ileri seviyelere gelindiğinde zor, fiyakalı numaralar yapılabilir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- zahitmungan
sağol altan abi ben bunun baya vidyolarını izledim internet çok hoşuma gitti çok eğlenceli bişey olmazı lazım galiba. Hava biraz düzelsinde benle babam bir arasi alana gidip bu bizim 2 ipli uçurtma deniyelim.
www.zahitmungan.com
www.zahitmungan.com