Flowform

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Sechkyn

Post by Sechkyn »

Ferruh Bey bende yapmak isterim;
Belki üzerimdeki tembelliği atmış olurum

Sevgiler,
Seçkin Barlas
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ferruh wrote:Altan, sana boşuna göndermiyim. Nasıl olsa sadece DC yapıyorsun.
Ben plan topluyorum. Yapacağım demedimki!
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
abdullah

Post by abdullah »

Ferruh bey foruma planı kaoyabilirseniz ,hemen olmasada sonraki aşamalarda bende yapabilirim ,gerçi benim foil bitme aşamasına geldi bayağı yordu beni aslında ama güzel bişi olacak gibi geliyorda :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Artık benim de çıtasız bir uçurtmam var. Arabaya koyuyorum. Rüzgarı olan her yerde uçuruyorum.
Bu resim Kütahya'nın Altıntaş semalarında çekilmiştir.
Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çıtasız uçurtmanın avantajı her yere sığması. İki ipli parafoilleri özellikle tavsiye ederim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

@ Altan;
Güzel bir rüzgar bulursam bu modeli iki ipli olarak deneyeceğim.
Haberiniz olsun kumaşlarımız geldiğinde bir de plan temin edebilirsem büyük bir parafoil dikmeye niyetliyim.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Dün Altıntaş'ta bugün Tavşanlı'da. Moymul çayırında güzel rüzgar vardı.
Uçurtmalarımızı burada denedik. Sonuç mu?
Harika.
Image
Image
minusone

Re: Flowform

Post by minusone »

Odaçıkların ağız şekli;
Odacıkların ağızlarının şeklini koruyabilmesi çok önemlidir, ani rüzgar kesilmelerinde kapanan bir ağız daha sonra açılmazsa hoş olmayabiliyor. serçinin dediği gibi dakron şerit veya en azından bir parça ip ilekıvrılmış kumaş ile ağızları desteklemek gerekiyor. Ağız şeklinin korunması için tül kullanmak da uygun bir yöntem, bu tüller ağızın istenenden fazla açılmasını engelliyor ama 4 odacıklı bir foilde odacıklar balon gibi şişeceği için tül kullanmak iyi bir fikir değil, ben 18 odacıklı bir flexyfoil dikerken kullanmıştım. Saatte 50-100km ile uçan bir model olduğu için tül olmazsa ağızlar dağılıyor bu uçurtmada.

Satınaldığım ilk uçurtmam cep tipi parafoil idi. Uçması için kuvvetli rüzgar gerekiyordu? Bir türlü yükselemeyip kısa bir rüzgar kesintisinde düşüveriyordu. Ben de arazide bulabildiğim (4 odacığın toplam genişliğinden biraz daha uzun) bir çıtayı, 1. ve 4. odacıkların dış kenarlarına sıkışacak şekilde ön pencerelerin en üst kenarı boyunca tutturmuştum. Daha zayıf rüzgarlarda bile havalanıyordu artık.

Ancak şimdi mesajları okuyunca, profilin alt yüzüne 4 delik açmak daha uygunmuş gibi geliyor.
Bu arada flow form ile para foil arasında bir fark var mı? benim farkettiğim kadarıyla parafoillerde odacıkların arkası kapalı ve delik yok.
Doğru mu?
Senol Esiyok
kdz.Eregli
toy ucurtmaci
ates

Post by ates »

Arkadaşlar merhaba,

cody,genki,rokkaku derken sıra geldi flowform a . nasıl olduğunu bu işe bulaşanlar bilir.Bir kez dikmeye başladınız mı durmak maalesef yok kemirip durur içinizde biryerlerde bunu da dikmeliyim diye...
Ben de bayram tatilini zaman olarak belirledim,kumaşım,iplerim,makinem ve herşeyden önemlisi bu işe ayıracağım zaman , hepsi tamam.

Bir tek denenmiş ve anlaşılır bir plan ve yapım aşamaları ile ilgili türkçe döküman işi kaldı.

Melih ve Serçin sağ olsunlar bilgi vermişler bunlar bana baya bir yardımcı olacak,yine de eğer elinizin altında kalıp ile ilgili bir çizim varsa
çok sevinirim.

Teşekkürler
Post Reply