Kütahya'da güzel şeyler oluyor.

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Altan, teşekkür ederim. Gerçekten seyyah gibi Kütahya, Tavşanlı, Altıntaş, Aslanapa ve köylerinde dolaşıp duruyorum. Bu nedenle foruma giremiyorum. Şu an için 30 kişiden fazla öğrencimle bahara hazırlanıyorum. Ama ne hikmetse yılın uçurtmacılarında adım geçmiyorum. Unutulduğumu zannediyorum.
2007 de yapacaklarımla kendimi yeniden hatırlatırım inşallah.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Rafet abi adaylar listesinde adın vardı. Fakat iki temel mantık ile seçim yapılmış oldu. En iyi uçurtma ve en iyi uçurtmacı. Uçurtmacı olarak uçurtma üretimi, üretim kalitesi ve faal olma durumu göz önüne alındı. Yoksa bu sene kulüpte herkes kendi yaptıklarınca çok iyi şeyler sergiledi. Senin yaptığın işler başkasının yaptığı ve karşılaştırmaya gelecek işler değil. Bu nedenle alınacak, gücenecek bir şey yok.

Bu arada neler yaptığını arada raporla.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Alınmak diye bir şey söz konusu olamaz. Ben sadece bu vesileyle durumum ve çalışmalarım hakkında bilgi vermeğe çalıştım.
Bahara hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz.
Okullar güzel, öğrenciler iyi ve yetenekli.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Çalışmalarımızı foruma koymuştum, daha sonra silindiğini gördüm. Duyurulardan öğrendiğimde bazı mesajların arıza nedeniyle silindiğini öğrendim. Üzüldüm. Ama bu tür sorunlar zaman zaman meydana gelebilir. Yeterki telafisi mümkün olmayan olaylarla karşılaşmayalım.
Aşağıdaki linkten çalışmalarımızın son şeklini görebilirsiniz.
Başarı'da son durum.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=91
Konuralp'te son durum.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=198
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Kütahyamızda; kütahya havacılık kulübü derneği(kühaber) adıyla derneğimizi kurmuş bulunmaktayız. ( www.kuhader.org )havacılığa gönül vermıs, havacılık sporlarınlan ugraşan bütün eş, dost ve tüm arkadaşlarımıza duyurulmasına, sevgi ve saygılarımızla istirham ederiz..
Hakkımızda düşünce ve eleştirilerinizi mutlaka beklemekteyiz
Ahmet ESKİCİ

Haberiniz olsun. Belki ortak bir şeyler yaparsınız.
HCE
http://www.ucurtmaplanlari.com
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Dernek yeri bana çok yakın. Her gittiğimde kapalı oluyor. Kendileriyle irtibat kurmaya çalışıyorum. Havacılığın daha çok yamaç paraşütü ile ilgileniyorlar. İsimleri tesbite çalışıyorum. İçlerinde daha önce tanıştığım insanlar var. Özellikle Ahmet Eskici. Kendisini Üniversite ve THK dan tanıyorum. Ortak noktaları tesbit ve birlikte neler yapabileceğimiz konularını görüşmek için uğraşıyorum.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Bugün KÜHADER'e uğradım.
Kendimi tanıtmaya gerek kalmadı. Çünkü Ahmet ESKİCİ hocam oradaydı.
Kurucu üyeler arasında ilimizin önde gelen bürokrat ve havacılık sevdalılarının olduğunu öğrendim. Kendilerini kutladım.
Anında Derneğin Model Uçak ve Uçurtma branşıyla ilgili sorumluluk almamı teklif ettiler. Çalışmalara da bir an önce başlamamı istediler.
KÜHADER'in Kütahya'da sportif havacılık konusunda çok faydalı çalışmalar yapacağına inanıyorum.
Gelişmeler hakkında bilgi vermeye devam edeceğim.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Faaliyetlerimin gazetelerde yer almasını sağlamak için çalışmalara yeniden başladım.
Bugün Yeni Kütahya Gazetesinde yer alan haberi görmek için aşağıdaki linki tıklatmanız yeterlidir.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/sergi.php?sid=501
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Rafet abi, kutlarım. Fakat aklıma takılan bir konu var. Bu haberlerden ne kadar geri dönüş elde edilebiliyoruz. Haber yaparken bunu sağlayacak mantıkta bir yapı kurmakta fayda var.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Kütahya'da model ve uçurtma konusunu gündemde tutarken, içinde uçurtma tutkusu olan kişilerce aranan kişi olmaya devam ediyorum.
Bu sayede aktif okul sayısı ikiye, uçurtmayı gündemine getiren ayrıca iki okul daha bu kafileye katıldı. Ayrıca bir dernek ile yakın temasım sağlandı.
Bir zamanlar uçurtmalarla gökyüzünün şenlendiği, uzun süredir buna hasret, Hıdırlık ve Hisarı eski günlerine kavuşturacak gibi görünüyor. Şimdilik açıklaya bileceklerim bunlar.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

KÜHADER'in Merkezinde yapılan ilk geniş katılımlı toplantısı dün akşam yapıldı.
Toplantıya Sefa ÇETİN (Vali Yardımcısı), Mustafa İÇA (Belediye Bşk.) ve yardımcıları, Sadık ÖLÇEN (Gençlik Spor İl Md), Salih ERDOĞMUŞ (Mahalli İdareler Md), Tacettin DEMİRER gibi iş adamları olmak üzere tüm üyeler katıldılar.
Yönetimin her hafta toplanmasına üyelerinde ayda bir yönetimle birlikte toplanmasına karar verildi. Diğer önemli kararlardan birisi ise Yamaç ve Yelkanatcıların için havalanma ve iniş pisti yapılması idi. Bu iş Belediye, Valilik ve Gençlik Spor işbirliği ile işbirliğiyle gerçekleştirilmesi çok güzel oldu. Diğer bir güzellik ise iniş pistinin Model Uçak ve Uçurtmacıların da kullanımına uygun bir şekilde yapılacak olmasıydı.
Toplantıda KÜHADER'in Uçurtma ve Model Uçak Çalışmalarından sorumlu olarak beni görevlendirdiler.
Çok yakında üyelerin eş ve çocuklarına uçurtma inşası ve uçurulması konusunda eğitim başlatacağım.
Uçuş emniyeti yönünden uçuşu iptal edilen bir adet Yamaç Paraşütü uçurtma yapılması için bana teslim edildi.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Bu Yamaç Paraşütünü nasıl değerlendireceğime henüz karar veremedim.
Acaba kumaşın dikişlerini söküp parçaları değişik modellerin inşasında mı kullanayım?
Paraşütü küçültmek suretiyle parafoil uçurtmalar mı yapayım?
Yoksa paraşütü bugy kullanımına uygun hale mi getireyim?
Karar verdiğim de sizinle paylaşacağım.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Özel Başarı'da ki uçurtma çalışmalarımızda artık çiçekçi kumaşı kullanmağa başladık. Konuralp'te de öyle.
Image
Böylece uçurtmalarımız daha renklendi ve değişik modellerle dikkat çekmekte.
Image
Özel Başarı'da inşa edilen uçurtmalarda artık fiber çıtalar kullanmaktayız.
Image
Festivale sıkı bir şekilde hazırlanmaktayız.
Bu arada ekibimiz değişik illerden davet almağa başladı.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

KÜHADER'in tesis çalışmaları başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor.
Çalışmaları izlenirken telafuz edilen bir cümle çok manidardı.
- Burada büyük bir Uçurtma Festivali düzenlenebilir.
Alanın uzunluğu, genişliği hatta rüzgar durumu gerçekten çok güzel.
Çekimleri akşam üzeri yaptığım için görüntüleri beğenmedim. İlk fırsatta yenisini çekeceğim.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Söylediğim gibi çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor.
Aşağıdaki linkte bulunan fotoğraflar projenin ne denli büyük olduğunu gösterecektir.
Bundan sonraki gelişmeleri artık burada sergileyecek ve tekrarlardan kaçınmış olacağım.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/sergi.php?sid=872
Post Reply