Yarasamız 27 santim boyunda 66cm kanat açıklığında olacağı için kenarda köşede kalan bir parça kumaş yeterli oluyor ve ploter ile çıktı almaya gerek kalmadan 2 adet A4 kağıdına çıkış alınarak kalıp hazırlanabiliyor.
Autocad formatındaki planı buradan yükleyebilirsiniz.
http://www.melihkarakelle.com/planlar/yarasa.dwg
Ben Autocad değil A9Cad kullandığım ve çizimden pek anlamadığım için orjinal ölçüleri çizime aktarmak dışında bir ekleme yapmadım.
Çıktı alındığında böyle görünüyor.

Öncelikle bu çizimi kağıda alıp daha sonra elimde bulunan plastik esaslı bir levhadan kalıplar hazırladım. Akraba efradın çocuklarına 3-5 tane sözüm vardı, kendime de 4-5 tanelik bir tiren yapmayı istediğimden kalıp hazırlamak en iyi çözüm gibi geldi, yanlız bir hata yaptım, dikiş paylarını kalıba koymadığımdan ve elime geldiği gibi kestiğimden kanatlardaki kıvırma payları malesef uçurtmadan çıktı

Yarasamızı kumaştan kestikten sonra, orta kısma bir adet çift taraflı bant yapıştırıyoruz.

Daha sonra salma olarka görev yapacak kısmını ve omurgası olacak çıtamızı yerleştiriyoruz. Çok yapacağım için karbon pahalı olur ve pazar günü alacağım yer kapalı diye 2mm cam fiber çıta kullandım

Çift taraflı bant sayesinde, omurga, salma ve gövde tek seferde sabitleniyor, sadece bir sıra dikiş atarak ve kanatların uçlarını kıvırıp dikerek gövdeyi bitirdim.
Evde bulduğum bir parça çıtayı takıp denedim, çıta biraz kısa geldiğinden tam doğru şekilde görünmüyor ama birkaç tane bitirince çıtalarınıda kesip uçuşa hazırlayacağım.

[/img]