Uçurtma Severlere Ulaşmak

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
Halit
Site Admin

Uçurtma Severlere Ulaşmak

Post by Halit »

Martı Uçurtma Kulübü kurulduğundan beri oldukça gelişme kaydedildi ancak ulaşılabilen insanların sayısı çok az. Şu an sadece bilgisayar kullanan ve internete bağlanan insanlara ulaşabiliyoruz. Bu çok küçük bir azınlık.

Diğer meraklılara ulaşmak için aklınıza gelenleri yazarsanız sevinirim.
Benim aklıma gelenler
- THK gibi bir çok ilde yapılanmış kurumlara ulaşmak
- İzcilik Federasyonu
- Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi kuruluşlar
- Üniversiteler
- Yerel , genel radyo kanalları
- Dergiler , gazeteler , TV programları

Düşündüğümde aklıma gelen bir çok fikir var. Sizlerin fikirlerini , yapabileceklerinizi bildirmenizi bekliyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bana en kolay görüneni pc dergileri, teknoloji dergileri, hobi dergileri, çocuk ve gençlik dergileri.

Hobi, çocuk ve gençlik dergileri için iyi bir uçurtma yapım yazısı hazırlanır. Planlar, fotoğraflar vb. Sayfalarımıza ve foruma yönlendirme yapılır.

Pc dergileri ve teknoloji dergileri eklerinde dvd ve cd veriyorlar. Güzel bir film hazırlamak iyi olur. Uçurtma tanıtımları, malzemeler, dikiş, uçuş, plan, yapım vb. ne var ise tümünü içeren bir film. Fakat iyi bir belgesel hazırlamak gerekir. Pc dergileri bir kaç sayı arka arkaya uzaktan kumandalı arabalar, uçaklar ve kite surf ile ilgili filmler verdiler. Pc dergilerini okuyanların çoğunluğu genç. Pc dergileri en yüksek tiraja sahip yayınlar ve oradan mutlaka çok ilgilenecek bazı meraklılar çıkacaktır.

Aynı film - belgesel tv için de hazırlanır. Pek çok tv bunu yayınlar. Şu an en yaygın iletişim aracı televizyondur.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halil

uçurtmalara ilgiyi artırmak

Post by Halil »

Forum üyelerinin üye olduğu diğer hobi forumlarında,
....dan başka hobiniz varmı
gibi bir başlık açılarak ve Matiuk forumlarından bahsedilerek de girişimde bulunulabileceğini düşünüyorum,
Saygılar,
Halil Bayülker/Ankara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Motosiklet forumlarına bakıyorum. Motosiklet kullanıcıları açık hava severler ve sık sık gezilere gidiyorlar. Uçurtma ile en çorak araziler dahi değer kazanacaktır. Özellikle foil cinsi katlanabilir uçurtmalara çok ilgi göstereceklerini tahmin ediyorum. Ben motosiklet forumlarına biraz yazabilirim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bu gün THK Bakırköy Şubesi ile görüştüm. Aslında bakıldığında bize en yakın ve TR 'de en organize kurum olması sebebiyle çok ümit verici. Görüştüğüm kişiler de çok cana yakın ve ilgili idiler.

www.thk.org.tr adresinde bakıldığında İstanbul'da bir çok yerde şubeleri var. Diğer illerde de çok organize görünüyorlar. Önümüzdeki günlerde bir gün gidip ofislerinde görüşeceğim.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bu gün aşağıdaki maili aldım ve çok sevindim. Sizlerle hemen paylaşmak istedim.

TÜRK HAVA KURUMU
GENEL BAŞKANLIĞI
ANKARA

B.Y.H.İ. : 200-196-07(Bas.Yay.Ks.) ŞUBAT 2007

KONU : Uçurtma

Sayın Halit CEBECİ

İLGİ : Halit Cebeci’nin 20.01.2007 tarihli elektronik postası.

Öncelikle böylesine güzel ve faydalı bir hobiyi yaygınlaştırmak amacıyla verdiğiniz uğraş için sizi tebrik ediyorum. Türk Hava Kurumu olarak kulübünüze katkımız aşağıdaki şekillerde olabilir;

Kurmuş olduğunuz kulübü, internet sitenizi, katıldığınız yarışma ve festivallerle ilgili duygu ve düşüncelerinizi yansıtan yazılarınızı, bugüne kadar ulusal ve uluslararası düzeyde yapmış olduğunuz tüm faaliyetleri fotoğrafları ile birlikte bize gönderirseniz ücretsiz olarak yurt geneline dağıttığımız Uçantürk dergimizde yayınlayabiliriz.

İl bazında faaliyet gösteren temsilcilerinizle anılan illerdeki THK Şube Başkanlıklarının birlikte çalışmalar yapmalarını sağlayabiliriz. Bunun yanında www.thk.org.tr adlı internet sitemizde sizin internet sayfalarınız için link kurduk. Bunu devam ettirebiliriz. Model Uçak Okulu ile koordineli olarak, yaptığınız uçurtmaların tanıtımı, yurtiçinde düzenlenecek etkinliklerde kullanımı ve geleceğe yönelik değişik türde müşterek çalışmalar yapılabilir. Ayrıca etkinliklerinizi her perşembe Kanal B’de yayınlanan “İstikbal Göklerdedir” programına da taşıyabiliriz.

Sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

THK GENEL BAŞKANI NAMINA

Mehmet PINAR
Genel Sekreter
Melih

Post by Melih »

Harika bir haber, THK dan böyle bir ilgi görmek benim gibi uçan şeylere sevdasını THK Kartal ofisine gidip gelmek ile geçen çocukluğuna borçlu eski bir modelci için gurur ve mutluluk kaynağı. :D

Kendilerine kendi adıma teşekkürler sunarım.
erol

Post by erol »

Gerçekten harika bir haber bu, Türk Hava Kurumu'na ve ugrasisi icin Halit beye tesekkür ederim :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Spectre

Post by Spectre »

Halit, süper bir haber. Gelişmeleri dört gözle bekliyoruz.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
abdullah

Post by abdullah »

Çok güzel bir haber bu,yurt geneline ,uçurtma severlere daha da yakınlaşabiliriz .
Tebrikler başkan :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Halit'in güzel girişimi ve THK'nın güzel yaklaşımı. Tebrikler.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply