Balık av malzemelerinden uçurtma malzemelerine

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
Altan
Site Admin

Balık av malzemelerinden uçurtma malzemelerine

Post by Altan »

Balık av malzemeleri satan dükkanlarda bize yarayabilecek çok ürün var. Erhan bey güzel bir alışveriş yapmış ve bize de aldıklarını göstermişti. Bugün Erol ile birlikte Sirkeci'ye gittik ve biraz malzeme topladık. Bu malzemeleri bulmak kolay, fiyatlar ucuz.

Image
4 ayrı kalınlıkta ip buldum. Bir bobin 7 YTL. Kalın olanlar örgü tipinde ve güzel görünüyorlar. Uçurtmada denediğimde işe yararlıklarını ayrıca raporlarım.

Image
15cm çaplı makaralar. İp sarmak için uygunlar 1.5 YTL. Ortadaki tutamak iyi mi kötü mü bilemedim.

Image
Bu makaralar daha basitler. 3 tanesi 1 YTL. idi galiba.

Image
Sarı renkli bu ipin kalitesi çok güzel. 50 metrelik bir makara (resimdeki) 3,5 YTL. İthal ve pahalı. Ferruh bu ipin kaygan olduğunu söyledi.

Image
Kalın ve sert misina. Metresi 1,5 YKR. Bu misinayı uçurtma iplerine bağladığımız rüzgar oyuncaklarının ağzı için düşündüm. Şu resimdeki gibi.
Image

Image
Sarma mekanizmalı bu makaralar çok pratik. Kilitlenebiliyor. Kötü tarafı küçük olması. 2,5 YTL.

Image
Muhtelif fırdöndü ve halkalar. Bir avuç 1 YTL. Katlı kutu 2,5 YTL.

Image
Son olarak olta kılıfları. Bunları dükkan sahibi bize hediye etti. Sanırım kamışa mekanizma takınca bu kılıflar kullanılamıyor. Uçurtmalar için güzel kılıflar. :wink:

Yarın bu makaraların, iplerin ucuna, kılıfların içine uygun uçurtma dikeceğim. Darısı başınıza.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Süpermiş :!:
Ben her uçurtma ipi sardığımda aklıma olta kamışlarındaki sarma mekanizmaları gelir. Bildiğim kadarıyla bunların elektronik olanları da var, yani bir düğmeye basınca kendi kendine saran. Öyle bir şeye rastladın mı Altan? Çok pratik olmaz mı? Yoksa çok mu tembelim :oops: .
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir insanın bidiğini zannettiği şeyi öğrenmesi imkansızdır...
Epiktotes
esen

Post by esen »

biz erayla buna benzer malzemeleri kullanıyorduk. ama ipleri denemedim. şu anda dikiş dikmekle uğraşıyorum. sonra gelsin uçurtmalar.
Murat Esen
Post Reply