18 Mart Ahlatlıbel
Ben gitmeye başladığımdan beri en rüzgarlı haftasonuydu.
Önce Ferruh Abi'ye gidip kumandalıyı, heksebeesti, Uğur abinin double starı, birde adını bilmedigim bir uçurtmayı aldım. Hem toplaması zor olduğu için, hem de devamlı onları havada görmekten biraz sıkıldığım için ghostları almadım. Ferruh Abi double starını bulamadı, bulsaydı onu da alacaktım. Kendisinin işi olduğu için gelemedi.
Ahlatlı'ya ilk giden bendim. Hava açık, baya rüzgarlı ve ortalıkta kimsecikler yoktu. Fırsattan istifade edip, önce kumandalıyı uçurmaya başladım. Zira etraf kalabalıkken bu uçurtma benle bütünleştiğinde silah niteliği taşıyor
. Ferruh Abinin önersiyle 100lb lik ipleri bağladım ama sanırım uzun olduğu için kontrol etmekte oldukça zorlandım. Rüzgarda çok hızlı esiyordu ancak yere açılı durarak tutuyordum. Açıkçası çok keyif aldım.
Bir müddet sonra diğer arkadaşlar gelmeye başladı. Önce heksebeesti ardından Uğur abinin double star ı uçurmaya başladık. Adını bilmediğim diger uçurtmanın çıtasını tutan parça ilk kalkışta yerinden söküldüğü için onu uçuramadık.
Sonra ben tekrar kumandalıyı uçurmaya niyetlendim ve bir miktar kötü sonuçlandı. Detaylara girmeyecem henüz Ferruh Abinin haberi yok.
Yücel aramıza biraz geç katıldı ama hem uçurtma eksiğimizi tamamladı, hem de getirdiği çerez ve kurabiyelerle karnımızı doyurdu.Sonlara doğru çıkardığı kumandalıyı hepimiz çok sevdik. Ferruh Abininkiler gibi büyük olmasa da kontrolu çok kolaydı. Kemal Abi bu uçurtmayla kumandalı olayında son noktaya vardı desek yeridir.
Ekip tamamlandıktan sonra Altan Abinin şu cümlesinden dolayı bir hayli sitem işittim.
Günün sonralarına doğru etrafta başka kumandalılar da türedi. Kumandaki parafoil güzeldi ama pek havada kalamadı. Bundan başka içlerinden bir tanesi çıkardığı seslerle dikkatimizi çekti. Herkes gittikten sonra biraz daha kumandalıyı uçurup, dağıldık.
Günün Fotoğrafları : http://www.hobigalerim.com/ucurtma/18.03.2007/
Gaz verecek ilgililere :
Yücel'in akvaryumu bu yazılar gibi küçücük.
Önce Ferruh Abi'ye gidip kumandalıyı, heksebeesti, Uğur abinin double starı, birde adını bilmedigim bir uçurtmayı aldım. Hem toplaması zor olduğu için, hem de devamlı onları havada görmekten biraz sıkıldığım için ghostları almadım. Ferruh Abi double starını bulamadı, bulsaydı onu da alacaktım. Kendisinin işi olduğu için gelemedi.
Ahlatlı'ya ilk giden bendim. Hava açık, baya rüzgarlı ve ortalıkta kimsecikler yoktu. Fırsattan istifade edip, önce kumandalıyı uçurmaya başladım. Zira etraf kalabalıkken bu uçurtma benle bütünleştiğinde silah niteliği taşıyor
Bir müddet sonra diğer arkadaşlar gelmeye başladı. Önce heksebeesti ardından Uğur abinin double star ı uçurmaya başladık. Adını bilmediğim diger uçurtmanın çıtasını tutan parça ilk kalkışta yerinden söküldüğü için onu uçuramadık.
Sonra ben tekrar kumandalıyı uçurmaya niyetlendim ve bir miktar kötü sonuçlandı. Detaylara girmeyecem henüz Ferruh Abinin haberi yok.
Yücel aramıza biraz geç katıldı ama hem uçurtma eksiğimizi tamamladı, hem de getirdiği çerez ve kurabiyelerle karnımızı doyurdu.Sonlara doğru çıkardığı kumandalıyı hepimiz çok sevdik. Ferruh Abininkiler gibi büyük olmasa da kontrolu çok kolaydı. Kemal Abi bu uçurtmayla kumandalı olayında son noktaya vardı desek yeridir.
Ekip tamamlandıktan sonra Altan Abinin şu cümlesinden dolayı bir hayli sitem işittim.
25 Mart Cuma Akşamı Kemal Abi herkesi organize ederse, tadına bakılacak diyerekten topu üzerimden atayım.Özkan müthiş çiğ köfte yapar.![]()
Günün sonralarına doğru etrafta başka kumandalılar da türedi. Kumandaki parafoil güzeldi ama pek havada kalamadı. Bundan başka içlerinden bir tanesi çıkardığı seslerle dikkatimizi çekti. Herkes gittikten sonra biraz daha kumandalıyı uçurup, dağıldık.
Günün Fotoğrafları : http://www.hobigalerim.com/ucurtma/18.03.2007/
Gaz verecek ilgililere :
Yücel'in akvaryumu bu yazılar gibi küçücük.
Said Özkan AKTUĞ
Erkek adam uçurur :)

http://said.ozkan.org/kites

Uçan sehpaya saygı
Kişisel ufacık uçurtma blog'u sayfamda da belirtmiştim ki be fener uçurtmamı ilk kurduğumda yanımdaki arkadaş "Sehpa yahu bu, kandırma bizi, uçmaz bu!" dedi. Bu lafın ardından göklere çıkan uçan sehpam 1,5 saat boyunca uçtu. Sonraki dönemlerde kumaşı yırtıldı, 4 renkli başka kumaş diktim ve kuşlar gibi uçtu. Bugünkü fotograflarda bir ahlat ağacının üstünde görünüyorum çünkü fener uçurtmam ilk denemede bir ahlata "saplandı", benim iknalarım Cihan Bey'in yardımlıyla uçurtma çantamdaki naçizane yerini aldı. Kendisinin uçtuğunu kanıtlayan fotolardan iki örnek aşağıdadır.

Last edited by yucelgun on Fri Mar 23, 2007 12:03 pm, edited 1 time in total.
- Altan
- Site Admin
Çifte yıldıza çamaşır bağlama ilginç olmuş.
Ferruh kırılan uçurtmalara alışıktır. Neyse ki yedek çıtası boldur onun.
Yücel'in uçurtmasına üzüldüm. Ama iyi tarafından bakarsak yeni bir uçurtma yapmaya sebep olacak.
Akvaryuma gelince her hobi doğru ve gereği gibi yapıldığında daha çok keyif verir.
Ferruh bu hafta niye yoktu? Hala hasta mı?
Ferruh kırılan uçurtmalara alışıktır. Neyse ki yedek çıtası boldur onun.
Yücel'in uçurtmasına üzüldüm. Ama iyi tarafından bakarsak yeni bir uçurtma yapmaya sebep olacak.
Akvaryuma gelince her hobi doğru ve gereği gibi yapıldığında daha çok keyif verir.
Ferruh bu hafta niye yoktu? Hala hasta mı?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
17 mart' da ahlatlıbel
Saatteki hızı 20km yi geçen bir rüzgarda keyifli bir hafta sonu geçirdik. Double starın Uçuşunu doyasıya göremeyen Uğur küpelisinin fotoğraflarını gördüğünde ne der bilemem ama ilk denemede çıtakanalı yırttılan Özkanın adını hatırlayamadığı Crossdeck uçamasa da, Heksebet, Doublestar, Delta, DC, Box, Stunlar,S led hiç inmedi yere.
Bu hafta dikkatimizi çeken en büyük olay Ankarada stunt trick uçurtma merakı her geçen gün artıyor. Bizim dışımızda 3 stunt daha vardı ve oldukça güzel hareketler yapıyorlardı. Birde baba kız parafoil uçurdu uzun süre havada kalamasalarda.
Akrobasi takımı için bir aday da bizden var
Kemal her geçen gün işi ilerletiyor o rüzgarda taklalar, luplar, keskin dönüşler ile ilginç seriler yaptı
.
Şükür Ferruh sağlığına kavuştu ama pazar gün için bizden önce ailesine angaje olmuştu.
Aklı Ahlatlıbelde kaldı sanırım,,
Bu hafta dikkatimizi çeken en büyük olay Ankarada stunt trick uçurtma merakı her geçen gün artıyor. Bizim dışımızda 3 stunt daha vardı ve oldukça güzel hareketler yapıyorlardı. Birde baba kız parafoil uçurdu uzun süre havada kalamasalarda.
Akrobasi takımı için bir aday da bizden var
Şükür Ferruh sağlığına kavuştu ama pazar gün için bizden önce ailesine angaje olmuştu.
Aklı Ahlatlıbelde kaldı sanırım,,
Halil Bayülker/Ankara
Halil bey hastalığım hala geçmedi. Öksürük ve burun akıntısı devam ediyor. Rüzgar çok olmasa idi anneleri bıraktıktan sonra gelecektim ama gezmeye gittiğimiz yerde yatmayı tercih ettim.
Bu arada benim uçurtmamın durumu ne. Eğer Benson OS'a bir zarar geldiyse arkadaşlar bana gözükmesin. En sevdiğim uçurtmam. Ayrıca yedeği de yok.
Bu arada benim uçurtmamın durumu ne. Eğer Benson OS'a bir zarar geldiyse arkadaşlar bana gözükmesin. En sevdiğim uçurtmam. Ayrıca yedeği de yok.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Stunt
Ferruhcum,
Ben Ahlatlıbel e vardığımda ortasında portakal rengi b yazan bir uçurtma yerde ve sağlam görünüyordu. Ama ben orada olduğum sürece havada göremedim nedenini Özkan a sormak gerek
Belkide Yücelin stunt un kontrolü daha kolay olduğundan hep havada onu gördüm.
Ben 1 hafta görmeyince iyileştiğini düşünmüştüm ama hala atlatamadın demekki acil şifalar dilerim,,
Aldığım bir istihbarata göre sipariş vermek için Özkan netten Benson OS arıyormuş ama grisini henüz bulamamış
Ben Ahlatlıbel e vardığımda ortasında portakal rengi b yazan bir uçurtma yerde ve sağlam görünüyordu. Ama ben orada olduğum sürece havada göremedim nedenini Özkan a sormak gerek
Ben 1 hafta görmeyince iyileştiğini düşünmüştüm ama hala atlatamadın demekki acil şifalar dilerim,,
Aldığım bir istihbarata göre sipariş vermek için Özkan netten Benson OS arıyormuş ama grisini henüz bulamamış
Halil Bayülker/Ankara
Boşver Ferruh Abi zor bu,Ferruh wrote:Aramasına gerek yok. Ben onun yerine buldum.
http://www.anti-gravity.org.uk/acatalog ... Space.html
Ben sana gıcır gıcır Yücel'inkinden alayım. Uçtumu yere inmek bilmiyor.
Şaka bir yana ben hafif hafif hasardan bahsedeyim. Fotoğraflarda Yücel'in üzerinde olduğu ağaça sert bir şekilde çakıldı uçurtma. (yalnız işi kaptım bundan sonra kolayına çakmam bir yere ucurtmayı. Yücel ögretti bir miktar geç olsa da)
Neyse hasar şöyle; kanatlardan birinin çıtaya yakın kısmında 3cm lik düz bir yırtık meydana geldi , bu 3cmlik yırtıgın 1cm paralelinde de 2cmlik düz bir yırtık var birde bu iki yırtıgı birbirine bağlayan 1cmlik bir yırtık var. Daha fazla açılmasın diye günün kalan kısmında uçurmadım.
Sen hele önce bir gör de abi benson senin köpeciğin olsun halladeriz.
nema problema..
Said Özkan AKTUĞ

benson
Ankaraya yeni bir Benson OS geliyor denilebilir mi ?Acaba 
Ben kendi payıma sorumluluğu paylaşmaya hazırım.
Ben kendi payıma sorumluluğu paylaşmaya hazırım.
Halil Bayülker/Ankara
- Altan
- Site Admin
Neyseki hasar fazla değilmiş. Yırtık düzgünse kolayca tamir ediliyor. Bu iş için ripstop bantlar var. Ayrıca elinizde ripstop bant olmadığında yapılacak şey bir yüzünden bantla yırtıkları düzgünce uc uca getirmek ve tam birleşim yerlerine japon yapıştırıcısı sürmek. Sonuç gayet iyi oluyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
benson os de yırtık
Altan bey ,
Yama tekniği için verdiğiniz bilgiye teşekkürler.
Acaba Ferruh yamalı ucurtmayı kabul edecek mi?
Saygılar,,
Yama tekniği için verdiğiniz bilgiye teşekkürler.
Acaba Ferruh yamalı ucurtmayı kabul edecek mi?
Saygılar,,
Halil Bayülker/Ankara