DC: Naylon ve citayla mumkun mu?

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
Can

DC: Naylon ve citayla mumkun mu?

Post by Can »

Selam herkese.
havada bir ucurtma gorup, ben de yapayim bir tane dedim, altigenden farkli modeller bulurum belki diye kucuk bir arama yapmak icin internete girdim ve kendimi en fazla on dakikada burada buldum! gunlerdir site site, plan plan dolasiyorum; agzim acik hayran hayran, bir kismini sizlerin yukledigi videolari izliyorum. acayip birseymis meger bu ucurtma! :)

benim ne tafetta kumasim ne dikis makinem, ne de fiber iskelet malzemelerim var. Bir kirtasiyede bulunabilecek malzemeyle -bu da naylon ve citayla sinirlidir muhtemelen- bir DC yapmak mumkun mu sizce? cok sevdim bu modeli, dun ruyamda ucuruyordum! DC mumkun degil derseniz kuyruklu bir delta mumkun mudur peki? yoksa ikisi de pek mumkun gorunmuyor mu? naapalim, ben de yapar altigenimi ucururum hafta sonu.. :)

inanilmaz bir tutkuyla inanilmaz isler yapiyorsunuz, kutlarim.

tesekkurler simdiden.
Last edited by Can on Mon Mar 26, 2007 4:11 am, edited 1 time in total.
Can

Post by Can »

bu arada benzer bir konu daha once konusulmus ise oraya yonlendirmeniz mumkun mu,, cok fazla baslik var hepsini hakkiyla inceleyemedim henuz.

bir de online ucurtma yapimi kismindaki dikissiz DC'yi okuyunca (kabul,, bu soruyu gonderdikten sonra okudum! :)) cicekci kumasindan bulabilirim gibi geliyor. gidip cicekcinin birine bir miktar satin almak istedigimi soyleyecegim. bu yolla cok pahaliya gelir mi, denemis olan var mi?

tekrar tesekkurler.
Halil

çiçekçi kumaşı

Post by Halil »

Can bey,
Öncelikle forumlarımıza hoş geldiniz, Ankara da yaşayan uçurtma kulübü üyeleri olarak malzeme konusunda size her zaman yardım edebiliriz. Çiçekçi kumaşı denilen malzemeyi çiçekçilerden 60 yada 80 cm eninde bulabilirsiniz. Ancak daha geniş ende (140cm) istiyorsanız. Ulusta Konya sokak da çanta imalatcıları için malzeme satan toptancılardan almak mümkün söz konusu kumaşın metresi son aldığımda 35-50krş idi.

Tafeta kumaş ise Çıkrıkcılar yokuşundaki bir çok manifatura mağazasında bulunmaktadır.

Çıtalara gelince onları yapı marketlerden yada sitelerdeki tornacılardan temin edebilirsiniz.

Toptancıları bulmakta sorun yaşayaçağınızı düşünüyorsanız aşağıda vereceğim numaradan bana ulaşabilirsiniz.

Bizler hafta sonları Ahlatlıbelde toplanarak uçurtma ucuruyoruz (bu hafta sonu ben arkadaşlarıma katılamadım ama yaptığımız telefon görüşmesinde çıkan fırtına nedeni ile onların zor anlar yaşadığını öğrendim)

Uçurtmanızı yetiştiremeseniz de geleçk ehafta sonu havaların müsait olması durumunda yapaçağımız Ahlatlıbel etkinliğinde sizide aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Bana ulaşabilrçeğiniz numaralar 306 81 83 - 532 432 73 59
Saygılar,
Last edited by Halil on Mon Mar 26, 2007 10:09 am, edited 1 time in total.
Halil Bayülker/Ankara
Can

Post by Can »

cok tesekkur ederim. sizlerden yardim alacagimi tahmin ediyordum ama bu kadar icten yanitlari bu kadar hizli beklemiyordum ne yalan soyleyeyim.

ilk firsatta cikip malzeme alacagim. bu hafta sonu ucurtmami tamamlamayi umuyorum.

halil bey, verdiginiz numaralari not ettim. isterseniz silin mesajdan, uye olmayanlar da okuyabiliyor forumu; dolayli olarak size rahatsizlik vermek istemem.

cok cok tesekkur ederim tekrar.
yucelgun

Post by yucelgun »

Can Bey Merhabalar,

Ahşap çıta Koçtaş'ta yok, Praktiker'de oluyor ama bazen de olmayabiliyor. Bulunan ahşap çıtalar kavela olarak adlandırılan yuvarlak çıtalar. Eğri olma ihtimalleri de oluyor bu yuvarlak çıtaların. İlla yuvarlak olsun demiyorsanız, Bahçelievler 7.cadde'de Tea House'un karşısındaki apartmanın alt katında bir ufak marangozhane var. Ordan kestirebilirsiniz de. Yalnız bulacağınız çam çıta ithal, biraz yumuşak. 7*7mm ya da 8*8 mm tavsiye ederim. Bununla birlikte ben artık belli bir süre katılamayacağım ama Ahlatlıbel etkinliğine giderseniz, illa kendi uçurtmanız olması gerekmiyor, bulduğunuz uçurtmayı uçuruyorsunuz....
Spectre

Post by Spectre »

Can bey, sanırım Emek te oturuyorsunuz.Ben de Bahçelideyim. Takıldığınız bir konu olursa beni ziyaret edin.
Uçurtmayı naylondan rahatlıkla yapabilirsiniz. Benim yaptığım ilk DC naylondan dı. Çok güzel uçuryordu ama birkaç uçuştan sonra parçalandı. Naylon uçurtmaların kaderi bu sanırım. Çiçekçi kumaşından yapınca biraz fazla rüzgar istiyor. Ama deneme yapmak için çok güzel bir malzeme. Ayrıca dikiş konusunu dert etmetin, siz kesip biçip yapıştırın. Beni ziyret ederseniz dikiş kısmını 2 dakika da hallederiz.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Can

Post by Can »

@yucelgun;
tesekkur ederim. hafta sonu koctas'ta sordum, birkac gune kadar ahsap cita gelecegini soylediler. ankamall'daki officestore'da da o yuvarlak citalardan bir tane bulabildim. siparisle getiriyorlarmis. ama en mantiklisi bahsettiginiz marangozhaneye gitmek olacak herhalde.

@Ferruh,
:) ne desem bilmem ki, cok tesekkur ederim samimiyetiniz icin. bu kadar yakin oturmamiz cok sevindirici benim icin. umarim tanisiriz bir gun.

naylondan denemek istiyorum ilk sefer icin. ayrica ilginc bir fikir var aklimda, cok uygun malzeme de buldum, gerceklestirebilirsem sizlerle paylasacagim.

gorusmek uzere..
Can

Post by Can »

merhaba tekrar.
yedinci caddedeki marangoza da gittim, koctas'a da praktiker'e de.. en sonunda armada'daki officestore'dan citalarimi aldim, 5mm yuvarlak 100'er cm'lik citalar. Naylonlarimi da az once kirtasiyeden aldim. Ilk DC'mi pazar yapmayi planliyorum. Umarim yagisli olmaz da deneyebilirim.

Onceki mesajda bahsettigim malzemeyi de hazirladim, fotograflarini da cektim size gostermek icin! Pazar'i bekliyorum simdi sabirsizlikla..
Can

Post by Can »

ne zor ismis bu ya! :)

bu aksam saatlerinden beri, kardesimle birlikte, tam bes bucuk saattir naylondan DC'yi yapmaya calisiyoruz. Bitmedi hala,, en az bir-bir bucuk saatlik isimiz var hala..

naylon cok kaygan, biz acemiyiz,, olcmekle, kesip bicmekle cok hasir nesir degiliz, calistigimiz ortam genis degil yeterince falan filan,, yorulduk hulasa. umarim deger harcadigimiz emege..

baktim simdi, bir hayli simetrik gorunuyor, saatlerce tutturmaya calistigimiz olculer, bozup bozup tekrar yapistirdigimiz yerler "olmus" gozukuyor. hadi bakalim.. ah bir havada gorebilsem! :)
Post Reply