logo martı

Forum üyelerimizin kendi tasarladıkları uçurtmalar.
Post Reply
polat_23

logo martı

Post by polat_23 »

kulüp logomuz şeklinde bir uçurtma yapmaya çalıştım.Sarı kırmızı yapacaktım ancak sarı kırmızı renkte parçalar bulamadım..
Image

Martını kafasını ve kuyruk kısmını gazete kağıdı ile kapladım.Gövde kısmında renkli poşet kullandım.
Image

yapım aşamaları:

http://picasaweb.google.com/ersnylmz26/ ... UrtmaAlMas

Şimdilik prototip bir uçurtma oldu.
Eskişehir de uçurtma kumaşı bulamadım.Uçurtmam için kumaş bulunca hemen asıl renklerimizde mavi tonları ile yapacağım.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

@Polat
Yapım aşamalarını bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.

Gördüğüm kadarıyla barbekü bambu şişleri kullanıyorsun. Bir ara ben de kullanmıştım. Ek veya açılı konektör (eddy konektör - dihedral ) yapmak için balon çubuklarından (tüm oyuncakçılarda vardır) 4-6 cm kadar kesip kullanabilirsin. Açılı parça yapmak için ise elinle yavaş yavaş bükmeye zorlarsan bükülüp kalabiliyor.
Bence MArtı için yatay çıtanın ortasına açılı bir konektöre ihtiyaç var. Açı bildiğim kadarıyla 150 derece kadar olaacak. Kanatlardaki ilave kısa çıtalara ihtiyaç olmayabilir.
http://www.ucurtmaplanlari.com
polat_23

Post by polat_23 »

@Halit abi
Uçurtma yaparken önce barbekü şişleri kullanarak mini bir modelini yapıyorum
Image

ve daha sonra büyük model üzerinde orantılı değişikler yapıyorum.
Orta çıtayı daha önce logo çalışmasında düz kullanıldığı için kullandım. Açılı konnektör iyi bir fikir. Kanat çubuklarını hem orjinal tasarımla aynı olması için hem de rüzgarda kanata şekil vererek kanat çırpıyor gibi durması için kullandım Uçurtmamı denedim uçuyor ancak ilave kuyruk gerekiyor.

@ Halit abi kuyruk ilave etmeden uçurabilmenin bir yolu yok mu ? Orjinalliği bozuluyor.. :( :( :(

Uçarken resimlerini koyamadım. çünkü kamerayı yanıma almamışım.
En kısa zamanda uçarken resim ve görüntülerini ilave edeceğim..
Last edited by polat_23 on Wed Jul 04, 2007 12:08 am, edited 1 time in total.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Halit'in bahsettiği açı verme yöntemi zaten bu uçurtmanın kuyruksuz uçması içindir. Arkaya doğru eğimli ya da gerdirilmiş uçurtmalar (bowed kite diye aratabilirsiniz.) kuyruksuz uçarlar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ucarmoni

Post by ucarmoni »

ancak kuyruksuz olanlar daha kotu ucmuyor mu:S su rokkakular gibi
Post Reply