Online Uçurtma Treni Yapımı
- Halit
- Site Admin
Online Uçurtma Treni Yapımı
Uçurtma trenleri havada muhteşem görünüyor. Aynı uçurtmadan onlarca yapıp peşpeşe bağlıyorsunuz böylece uzayıp giden bir tren uçurtma elde ediyorsunuz.
En kolayı sanırım eddy veya benzeri basit 2 çıtadan ve naylon vb malzemeden yapılabilen uçurtma treni . Elbette bunlardan çok sayıda yapmak gerekiyor.
Aslında herkes 10 adet yapsa (veya yapabildiği kadar ) bir araya geldiğimizde peşpeşe bağlasak şöyle 50-60 lık bir tren hiç fena olmaz.
Ne dersiniz ?
En kolayı sanırım eddy veya benzeri basit 2 çıtadan ve naylon vb malzemeden yapılabilen uçurtma treni . Elbette bunlardan çok sayıda yapmak gerekiyor.
Aslında herkes 10 adet yapsa (veya yapabildiği kadar ) bir araya geldiğimizde peşpeşe bağlasak şöyle 50-60 lık bir tren hiç fena olmaz.
Ne dersiniz ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
elimde 100 adet balon çıtası var, hani balonların alıtan takılıp çocukların eline tutuşturulan plastik çubuklar varya onlardan, içleri boş, çok hafifler ve boyları 30-40 cm kadar. 100 tanesini 1 milyona, tahtakaledeki balonculardan almıştım.
Yukarıdaki linki olan treni inceledim, göbek için silikon hortumdan bağlantı yapmak iyi fikirmiş.
Diyorum ki bunlardan mı yapsak, uçurtma trenini, tamam, küçükler ama, zaten hatırı sayılır bir tren yapacaksan, uçurtmaları bir arada saklamak için küçük olmaları ve sökülür takılır olmamaları lazım. bide eddy yapacağımız için, büküm vermemiz lazım çıtalara, bu plastik çıtaları ısıtıp anında bükebiliriz.
eğer ok diyorsanız ben oturup çıtaların yarısını büküyorum ?
geri kalanıda dikey çıta olacak zaten.
Yukarıdaki linki olan treni inceledim, göbek için silikon hortumdan bağlantı yapmak iyi fikirmiş.
Diyorum ki bunlardan mı yapsak, uçurtma trenini, tamam, küçükler ama, zaten hatırı sayılır bir tren yapacaksan, uçurtmaları bir arada saklamak için küçük olmaları ve sökülür takılır olmamaları lazım. bide eddy yapacağımız için, büküm vermemiz lazım çıtalara, bu plastik çıtaları ısıtıp anında bükebiliriz.
eğer ok diyorsanız ben oturup çıtaların yarısını büküyorum ?
geri kalanıda dikey çıta olacak zaten.
Eray, gönderdiğin planı çok beğendim. (diğer arkadaşlar da uygun görürlerse) bu modeli ve bu ölçüleri uygulayalım derim. tabi Halit bey kesinlikle bir şeyler hazırlamıştır en iyisi Halit beyi beklemek.
Last edited by Ziya on Wed Mar 16, 2005 2:42 pm, edited 1 time in total.