Ebay'dan alışveriş

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
ahmetbayar

Ebay'dan alışveriş

Post by ahmetbayar »

Geçen hafta içinde ebay'dan değişik bir uçurtma aldım.

Alış veriş işlemini tamamlayıncaya kadar bir sürü işlem yapmak zorunda kaldım. Tecrübelerimi paylaşmak isterim.Bu siteden alış veriş yapmak isteyen arkadaşlar olursa gerekli her bilgiyi burdan bulabilsinler.

Herşeyden önce şunu söylemem lazımki Ebay kendi malını satan bir site değil. Buraya üye satıcılar var ve bu ortamda ürünlerini pzarlıyorlar.

Ayrıca açık arttırma sözkonusu. Ben ürünü almak isterken yanlışlıkla fiyat arttırdım ve ne yaptımsa iptal edemedim.

Aldığınız ürünün parasını direk satıcıya ödüyorsunuz. Ebay buna karışmıyor. İki seçenek var. Paypal denen uluslararası para gönderme şirketini kullanabilirsiniz veya western union ile gönderebilirsiniz. Ben western union ile gönderdim. Kredi kartı bilgilerimi vermek istemedim. Ödeme yapacağınız zaman kargo bedeli de size gösteriliyor. Ben 20 dolar ödedim. Ama havale için bankaya ayrıca 15 dolar komisyon ödedim.

Bizim kargo firmaları aynı paketi İstanbul'dan Ankara'ya bu paraya götürmezler. Kargo firmaları tarafından çok kazıklanmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Satıcı kişiye mail gönderebiliyorsunuz. Zaten gerek kalmadan o size gönderiyor.

Neticede 10 sonra ürün adresinize geliyor.

Benim yaptığım yanlışlar:

Farkında olmadan arttırma yaptım.

Farkında olmadan aynı ürünü 4 değişik satıcıya sipariş verdim.

Netice:
Arttırmayı kazandım. Şimdi hepsi birden bana seri mailler gönderiyorlar "parayı öde" diye. Hepsinden özür dilemekten yoruldum. Ama nafile. Hergün en az 5 mail alıyorum.

Tahminim:
İlerde Amerika'ya gidecek olursam bana vize vermeyecekler.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Post Reply