Merhabalar
Arkadaşlar annem pantolon paçalarını düzeltmek için şerit gibi kağıdımsı bir madde kullanıyor. Bu maddenin kullanımı çok basit yapıştırılacak 2 kumaşın arasına konulup üzerinden ütüyle 2-3 defa geçiliyor ve mükemmel bir şekilde 2 parçayı birleştiriyor. Ütüye dayanıklı tüm malzemelerde kullanılabilir. İnanın dikişten katbekat daha kolay ve aynı kalitede bir iş çıkartma kapasitesine sahip.
Evde bulunca resmini koyarım ve isminide ögrenirsem onuda en kısa sürede sizlerle paylaşırım.
alternatif yapıştırma şekli
Bahsettiğiniz malzeme sanırım tela.Bir tarafı kağıt diğer tarafıda plastiğe benzer bir madde.
Fevzi Bey burada daha iyi anlatmış.Bencede çok işe yarayan bir malzeme ama dikmeden tek başına kullanılabilirmi bilmiyorum.
Fevzi Bey burada daha iyi anlatmış.Bencede çok işe yarayan bir malzeme ama dikmeden tek başına kullanılabilirmi bilmiyorum.
fevzi kır wrote:Tafetayı çapraz yöne dikmenin veya iki renk parçanın birleştirilmesinin zorluğunu ben aştım.
Tafetayı çaprazına dikmeden veya iki parçayı dikmeden önce, çift taraflı yapışkan bant tela ile birbirine buharlı ütüyle yapıştırıyoruz. böylece hem çaprazına esnemeyi önlemiş hemde dikiş hatasını ortadan kaldırmış oluyoruz.
Kumaşın kenarlarını katlarkende tela ile yapıştırıp üstüste katlayıp rahatlıkla zigzag dikişi yapabilirsiniz.
Onur
Ankara
Ankara