alternatif yapıştırma şekli

Beraber uçurtma yapıyoruz.
Post Reply
cem

alternatif yapıştırma şekli

Post by cem »

Merhabalar
Arkadaşlar annem pantolon paçalarını düzeltmek için şerit gibi kağıdımsı bir madde kullanıyor. Bu maddenin kullanımı çok basit yapıştırılacak 2 kumaşın arasına konulup üzerinden ütüyle 2-3 defa geçiliyor ve mükemmel bir şekilde 2 parçayı birleştiriyor. Ütüye dayanıklı tüm malzemelerde kullanılabilir. İnanın dikişten katbekat daha kolay ve aynı kalitede bir iş çıkartma kapasitesine sahip.
Evde bulunca resmini koyarım ve isminide ögrenirsem onuda en kısa sürede sizlerle paylaşırım.
hadi_bea

Post by hadi_bea »

uçurtma kumaşları için imkansız bir yöntem çünkü polyester alaşımlı oldukları için ütünün sıcaklığına dayanamazlar ve yanarlar.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
Onur

Post by Onur »

Bahsettiğiniz malzeme sanırım tela.Bir tarafı kağıt diğer tarafıda plastiğe benzer bir madde.
Fevzi Bey burada daha iyi anlatmış.Bencede çok işe yarayan bir malzeme ama dikmeden tek başına kullanılabilirmi bilmiyorum.
fevzi kır wrote:Tafetayı çapraz yöne dikmenin veya iki renk parçanın birleştirilmesinin zorluğunu ben aştım.
Tafetayı çaprazına dikmeden veya iki parçayı dikmeden önce, çift taraflı yapışkan bant tela ile birbirine buharlı ütüyle yapıştırıyoruz. böylece hem çaprazına esnemeyi önlemiş hemde dikiş hatasını ortadan kaldırmış oluyoruz.
Kumaşın kenarlarını katlarkende tela ile yapıştırıp üstüste katlayıp rahatlıkla zigzag dikişi yapabilirsiniz.
Onur
Ankara
Post Reply