yardım lütfen:(

Beraber uçurtma yapıyoruz.
Post Reply
markymark

yardım lütfen:(

Post by markymark »

selamlar ben yoğun bir araştırmadan sonra 4(yada 2) ipli bir uçurtma yapmaya karar verdim...
aklımda ilk olarak öğrenirken kazalrın önüne geçmek için parafoil uçurtma var...
yazlığımız kumsala yakın olduğundan kitesurf yapmak istiyorum :)

tüm ölçülerin(ip bağlantıları,uzunlukları vs) açıkça yazılı olduğu basit ve açıklayıcı plan nerden bulabilirim?
Murat...
cem

Post by cem »

4 yada 2 ipli uçurtmaları yapmakta uçurmakta profesyonellerin işidir başarılı olmak çok tecrübe emek ve düşkırıklığı ister :?
kalkıştığın iş gerçekten çok zor..forumdaki yetenekli yüce insanlar daha iyi bilirler tabii ki ama ilk olarak güzelinden kolayından ve keyiflisinden işe başlarsan ve kendini geliştirirsen(bence 1 ayda halledersin) sonrası inan daha kolay olur..
tavsiyem budur ve ingilizcen varsa eger google da yapmak istedigin uçurtmanın adını aratırsan bulabilirsin..

http://www.kitebuilder.com/forums/index.php

bu nadide forumdada bulabileceğini umuyorum

saygılar ve başarılar..
Sercin

Post by Sercin »

Merhaba,

4 yada 2 ipli parafoil uçurtmalar için SURFPLAN diye bir program var. Bu program yardımıyla, amatörce de olsa çok güzel uçurtmalar oluşturmak mümkün.

Ancak, birkaç faktör var.

1. Parafoil dikimi epeyce zordur. Dikişte yeniyseniz yada dikiş için yardımcı olacak birileri yoksa bıktırıcıdır.

2. Kullanılacak kumaş çok önemli. Ripstop naylon gibi olabildiğince hafif bir kumaştan yapılması gerekiyor. Ancak boyut biraz büyürse taffetadan da dikilebilir. Lakin taffeta dikerken esneme yapıyor. orantısız dikiş ortaya çıkıyor.

3. Koşum ipleri için 1 mm çapında örgülü jaluzi ipi kullanabilirsiniz. İp uzunluklarını tam ölçüsünde kesip bağlamak çok zahmetli.

4. Kendi diktiğiniz parafoilin, bilhassa ilk diktiğinizin, asla hazır satılanlar kadar performans vermeyeceğini bilin. Bilhassa kitesurf için çok zor.

Bir öneri,

İlk uçurtma için kesinlikle nasa parawing öneririm. (NPW5) Dikimi kesinlikle daha kolay, taffetadan yapılabilir. Koşum iplerinin bağlanması nispeten daha kolay ve hızlı. Son olarak uçurması daha zevkli. :)

Bu uçurtma için forumda arama yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Serçin Basut
markymark

Post by markymark »

İlginiz için çok teşekkürler...
Söylediklerinizi kesinliklşe dikkate alacağım...
Bende zaten NPW5 düşünüyordum :)
Dikim işi beni fazla ürkütmüyor...
Neden diyecek olursanız annem bu konuda çok çok başarılı ikincisi arkadaşım ve ailesi(babası,amcası) çadır üretimi yapıyorlar..
Ama benim için en büyük sorun şu kaba hatları kafamda halletmek...
Mesela koşum nedir halaa anlayamadım :oops:
Forumdaki resim linkleri uçmuş,o yüzden tam anlamıyla çözemedim şu teknik konuları...
Yani başlangıcı çözmem gerekiyor biraz...
Bu başlangıç için elinizde açıklayıcı foto fln varsa çok makbule geçer...

İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Murat...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Kite surf yapmak söz konusu olduğunda işler değişir. Denizde kullanılacak uçurtmalar özel yapılıyor. Kenarlarında tüpler var ve şişiriliyorlar. Böylece sürekli formunu koruyor ve suya düşerse yeniden kaldırılabiliyor.

Serçin'in belirttiği yazılım eğer hala bulunabiliyorsa fena değil, lakin malzeme olarak tafeta (polyester kumaş) uygun değil. Ripstop kullanmak gerekecek. Yurtdışından getirtmek gerekiyor. Genellikle Avrupa'da 10 euro civarında, Amerika'da 10-15 dolar civarında fiyatları var. 2. kalite olanları 4-5 dolara bulunabiliyor. Kite surf için bir hayli kumaş gider. Pahalı olur. Hazır uçurtma almak daha iyidir. Çünkü büyük ihtimalle çok hassas bir kesim ve dikim gerektiren bu tip uçurtmalarda sonuç iyi olmayacaktır.

Kite surf yapabilmek için 12 m² ve daha büyük uçurtma gerekir. Bu boy için harcanacak kumaş tahminen 70 m² olur. 700 dolar kumaş masrafı demektir. Kenarlarda dakron kullanılacak. Bu da yurtdışından alınmalı.

2-4 ipli uçurtmalarda özel ipler kullanılıyor. Her türlü malzeme için http://www.kitebuilder.com/catalog/inde ... 59775fb015 bakılabilir.

Şu an en iyi performansa, hız ve güce, kolay uçurulabilmeye, rüzgar penceresinin sınırlarında rahatça gezmeye uygun, havada katlanmayan uçurtmalar büyük uçurtma markalarının uçurtmalarıdır ve planları internette yoktur. İnternette bulunan uçurtma planlarının performansları çok gelişkin değil, performansları iyi markaların yarısı kadar olur. O da hassas bir kesim ve dikim yapılırsa.

Uçurtma planları için: http://www.vientocero.com/kpb/en.html

Aramızda uçurtma dikimi konusunda tecrübeli ve bilgili olanlar 2-4 ipli uçurtma yapmayı denediler. Sonuçlar çok iyi olmadı. En azından ilk uçurtmada sonucun iyi olmayacağını söyleyebilirim.

Kıssadan hisse: En iyisi hazır satın almak olacaktır.

Denemek için Nasa uçurtma iyi bir seçim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
markymark

Post by markymark »

Bir adet iki ipli almayı düşünüyorum tabiki...
Ama benim asıl amacım uğraş vermek...
Bir adet NPW5 ve bir adet de karbon çıtalı stunt yapmak istiyorum...
Yani asıl amacım ortaya bişeyler çıkarmak..
Bir diğer uğraşım akvaryumdu.Birçok malzeme satılmasına rağmen ben yapmayı tercih ettim(yani o malzemeleri hem aldım hem aynı görevi gören benzerlerini yaptım)
Bu yüzden herşeyi açıkça anlatan bir NPW5 birde Karbon çıtalı stunt yapmak istiyorum...
NPW5 4,Karbon çıtalı olan 2 ipli olsun istiyorum...
Forumda bir arkadaş sanırım acrobat(modelin adı tam aklımda yok) yapmıştı..
Başka bir üyemiz sanırım planlarını vermiş...
Banada böyle açık projeler lazım..
Ve bikaç teknik terimin anlamı :oops:

Umarım bu konuda eksiklerimi tamamlayınca fotoları burada yayınlarım...
Murat...
Post Reply