Şişme olanın tasarımcısı Marten Lester. Çok güzel bir uçurtma ama ben bu tür şişen uçurtmaları pek beceremiyorum.
Evet, gövde yapısını rokkakunun uzamış hali ile yapmayı düşündüm.
Bu uçurtma geçen sene Hindistan IKF'de Rajkot'ta uçurulmaya çalışılmıştı. Biraz gözden kaçmış bir uçurtma. Zaten kolay uçmuyordu. Havalanabildiği kısa bir an için fotoğraflamışım. Sonra da unutmuşum. Tekrar eski fotolara bakarken buldum. Bol rüzgar istiyor. Hem bu nedenle, hem de kumaş çok gideceği korkusu ile çıtalı versiyon düşünüyordum.
Böyle uçurtmanın bizlerde olması büyük bir mutluluk.Halit abi nin dediği gibi rokaku nun üstünde eklentiler yapmışlar sanırım, yapılırsa arkasındaki cıtalarını eğrilmesine gerek kalmıyacak.Elimde malzeme olsaydı bende yapardım.
Ben de hayalete benziyor diyecektim. Biraz sevimsiz geldi bana. Ama elleri ve ayakları olsa, bir de kaş göz, o zaman çok daha güzel olur gibi. Tabi bu benim fikrim.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Zahit iyi bir rüzgarla muhtemelen uçacaktır. Fakat sen önce bir rokkaku yapmayı dene. Ben de bu uçurtmayı yapıp, uçup uçmayacağını deneyeyim.
Ziya abi ile bir kaç gündür uçurtmalar üzerinde konuşuyoruz. Kendisi riskli uçurtmalarla denemeye yapmaya pek sıcak bakmıyor. Özellikle bol kuyruklu uçurtmalardan kaçınmak gerektiğini düşünüyor. Ben de uzun kuyruklara pek düşkünüm. Tafeta ile bu tip bir uçurtma ağır olur. Uçması için çok rüzgar gerekecektir. Tafeta ile en güzel uçurtmalar delta uçurtmalar oluyor.
Benim yaptığım tafetadan pyro gerçekten çok rüzgar istiyor onun için biraz zorluk çekiyorum, Altan abi bende sana katılıyorum böyle tür kuyruklar hoşuma gidiyor, çicekçi kumaşından yapılırsa daha az rüzgarda uçar, Altan abi dediğin gibi öncelikle sen bitir bakalım nasıl olacak, birde üstünde biraz grafik yapılırsa daha hoş olacağını düşünüyorum.