@ Yiğit
1 metre altıgen için, çıtalar ne kalınlıkta ve ne tür malzeme kullanılmalı. (Karbon dışında maliyeti biraz aza indirgemeyi hedeflersek)
1 metre için 8 mm uygun olacaktır. Benim yaptığım uçurtma 80 cm ve ben 6 mm tahta çıta ( Bauhouse'ta satılan yuvarlak ) kullanacağım.
Bu altıgene kenarlara ip germeden köşelere kanal yaparsak istenilen gerginlik sağlanabilirmi?
Evet. sağlanabilir.
Yapmayı planladığım uçurtmayı Tafetta ile yapsam sizce nasıl olur? (Esneme olayını Kenarlara ince şerit dacron geçerek ben halledebilirim. Başka negatif yönü olabilirmi?)
Esneme sorununu halledebilirsen tafetta uygun olur ancak biraz ağır olur. O yüzden mümkün olduğunca katlama paylarını vb kısa tut.
Sanırım üç renk kullanılmış, Sağdaki uçurtmanızın üst iç olarak görünen kısmında renkler aynımı olmalıydı yoksa resimde mi farklı çıkmış?
3 renk kullanılıyor. Sağdaki henüz bitmemiş olduğu için ( beyaz kumaş gri üzerinde koyu renk görünmüş ) yanıltıyor.
Son olarak denge iplerini resimdeki gördüğümüz gibi mi düşünelim. ("Yani üst ortadaki çıtayı boş bırakarak sağındaki solundaki şeklindemi,Eğer bu tarzda düşünürsek tek parça kuyruğu sadece orta alt tek çıtaya sabitlersek dengede problem olurmu", Yoksa standart altıgende olduğu gibimi yapmalıyım
Standart altıgen gibi yapmak gerekiyor.
Renkleri kullanırken dikiş noktalarında dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var. İki farklı renkteki kumaşı birbirine dikerken koyu renkli kumaşın dikiş payı mutlaka üstte olmalı aksi takdirde koyu renk alttan görünecek ve dikiş hizası boyunca 3.bir renk ortaya çıkaracaktır.
Benim standartlarıma göre 80 cm bir altıgen için ideal bir ölçü. ( Ferruh istese de 2 metreden küçük yapamaz çünkü küçük yaptıkça daha hatasız yapmak gerekir

) .