iple ilgili

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
gökhan

iple ilgili

Post by gökhan »

merhaba

benim bir altıgenim var.Eskiden kalma bir kırnapla uçuruyorum. ne tavsiye ederseniz ip olarak. :D kusura bakmayın bu kadar profesyonel malzeme arasında benim ki devede kulak kalır :D sormak istedim. yardımınız teşekkürler
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Uçurtmanın profesyonelliği mi olurmuş? Sadece bulabildiğimiz her şeyden yararlanmaya çalışıyoruz. Benim bildiğim kadarı ile kırnap ip pahalı bir şey bu devirde. Bu nedenle balıkçılık malzemeleri satan yerler bizim için ucuza ip temin edeceğimiz yerlerdir. Beyazıtta, Tahtakale'de ip bulabileceğiniz dükkanlar var. Tek ipli uçurtmalar için hedefimiz olabildiğince sağlam, hafif, ucuz ip bulmaktır. Bu amaçla her bulduğumuz ipi inceliyoruz.

Beyazıt Çarşıkapı'dan Kumkapı'ya inen yola girin. Alt geçitin önündeki, caminin yanındaki yol. İlk sola sapın. Orada ip satan dükkanlar var. İstediğiniz tipte ipi bulabilirsiniz. Pahalı şeylerden uzak durun.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Spectre

Post by Spectre »

Bnece kırnap gayet iyi. Biraz kalın ve ağır olabilir ama hem az esniyor hemde sağlam. Herkesin kullandığı naylon iplerden kullanmayarak iyi bir seçim yapmışsın.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Post Reply