Yeni küçük Uçurtmacı! "Blue Diamond"

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
Lorth Undulia

Yeni küçük Uçurtmacı! "Blue Diamond"

Post by Lorth Undulia »

Merhaba;
Bundan tam 8 gün önce Uçurtma maceram başladı. Internetten birçok sitenin yardımını alarak bir Diamond (Eddy gibi birşey belki aynısı, sanırım) başladı.
Geçen Cumartesi sabahtan bir Diamond ile başladık ve ertesi güne hazırdı Diamond -en azından biz öyle düşünüyorduk:D-
Pazar akşama doğru biten Diamond ımızı alıp Yeşilköy Çınarın tam önünde durarak uçurtmaya çalıştık ama dengede olan sorunumuz yüzünden uçmadı o! Sonra orada birilerini gördük çooook uzun kuyruklu bir uçurtma vardı dikkat çeken ve tabi onun gölgesinde kalmış küçükler.
Biz bizimkini uçurtmaya çalışırken oradan biri geldi
(ki bu kişiler Martı Uçurtma Kulbündendi sanırım biri Kulübün kurucusu hatta bize kartlarını verdiler)ve bize bazı hatalarımızı (denge ve esneklik) gösterdi tam esnekliği ayarlarken çat diye çıtamız kırıldı! Ama neyse ki yardım ettiler ve eskisinden daha iyi bir hale geldi ve Uçtu!
Kısaca bir tanışmadan -ki bu arada bizim Mavi Pırlantanın resmi de çekildi ve ünlüler kervanına eklendi- sonra onlar kartlarını bize verip ayrıldılar biz ise Mavi Pırlantayı uçurmaya devam ettik!
Fakat kuzenimin bazı yanlışları (İpi fazla salması ve sanırım uçurtmanın deniz üzerinde bir "Kör Noktaya" gelmiş olması sebebiylen uçurtma düşmeye başladı! Ben koştum kuzenimle birlikte annemler uçurtmayı karaya çekmeye çalıştılar umutsuzca ve sonunda Denize düştü uçurtmam!
Üzüldük, ama ipi yakalayıp denizden balık avlar gibi çıkartmaya başladık,
en az 25 metre -ki abartma olmasın diye 25 diyorum ama kesinlikle çok daha fazlaydı- çektik.
Sonra birden uçurtmayı suyun yüzeyinde görünce o ümitle ve sevinçle çekmeye başladık! Uçurtmada hiç hasar yoktu herşey yerli yerindeydi!
Ama üzerindeki yosunlar da yerli yerindeydi.
Çektik, çektik ve çektik kuzenime ipi verip yavaşça ipi sarmasını söyledim ben ise denizin kenarından onu almaya çalışacaktım ben almaya çalışacaktım çünkü kuzenim küçüktü düşüp bir yerini incitebilirdi çünkü dikkatsizdi.
Tam sevindiğimiz anda üst üste 2 dalga geldi, uçurtmamız kayaların altına girdi! Ve biz bakakaldık, o kadar uğraş gitmişti!
Sonra biz bu sefer umutsuzca son kez sardık ipi, uçurtma parçalanmıştı.
Yaptığımız hiçbir şey Mavi Pırlantayı yaşatmayacaktı ama yinede nereyi ne yapsak da onarsak diye düşündük.
Ya işte ilk uçurtma hikayemz böyle, ama üzülmedim yeniden daha iyisini yapacağım. Tabiki Kuzenim devam etmeyecek çünkü Bilgisayar -allah belasını versin bunun- yüzünden. O bilgisayarın daha iyi olacağını düşünüyor ben değil ama şu zamanda çoğunluk öyle düşünüyor. Bilgisayar yararlı ama zararı işte bu eskisi gibi hiçbirşey olmuyor.

Bir şiir -şiirin biraz benim uçurtmamı anlattığını düşünüyorum- ile hepinize Merhaba demek istiyorum!

Bir kuştu,
Allı allı bir kuş.
Her tüyüne bir çiçek bağladılar
Uçmadı o.

Bir kuştu,
Mavili mavili bir kuş.
Her tüyüne bir boncuk bağladılar
Uçmadı o.

Bir Kuştu,
Yeşilli yeşilli bir kuş.
Her tüyüne bir çocuk kurdelası
bağladılar

Uçtu o.

Merhabalar herkese,
Last edited by Lorth Undulia on Mon Aug 08, 2005 12:36 pm, edited 1 time in total.
"In life Sons bury Fathers, In war Fathers bury Sons"
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ne güzel bir yazı. :D
Hoşgeldiniz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Lorth Undulia

Post by Lorth Undulia »

Sağolun :D
---Değiştirdim---
Last edited by Lorth Undulia on Mon Aug 08, 2005 8:01 am, edited 1 time in total.
"In life Sons bury Fathers, In war Fathers bury Sons"
Altan
Site Admin

Post by Altan »

:shock: Yukarıdaki güzel yazıdan sonra "saolun" pek olmamış. Güzel başlangıç güzel devam etsin. Türkçe'ye dikkat edelim. Forumumuza özen gösteriyoruz. Buraya daha sonra gelecek uçurtma severlerin yararlanacağı bir kaynak oluşturmak hedefindeyiz. Bu nedenle dil kullanımı özenli olursa seviniriz. Sizlerin gayreti olmadan bunu başaramayız. :wink:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Mavi pırlanta için üzüldük ama yenilerini yapmak için fırsat doğmuş oldu. Planlara bakarak bir çok yeni uçurtma yapmanız mümkün.
Şiir de çok güzelmiş.
Hafta sonları Yeşilköy'de görüşmek dileğiyle.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Post Reply